Dünya Türk Kahvesi Günü ne zaman, hangi tarihte? Türk Kahvesi Günü nasıl ortaya çıktı?
Dünya Türk Kahvesi Günü ne zaman, hangi tarihte? Türk Kahvesi Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Türk Kahvesi Günü her sene 5 Aralık tarihinde dünya çapında kutlanıyor. Türk toplumunda en çok tüketilen içeceklerden olan Türk kahvesi, kız istemelerde, sohbetlerde, misafirliklerde ilk akla gelen içeceklerden. Peki, Dünya Türk Kahvesi Günü ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
5.12.2023 Bilgi Rehberi
Dünya Kahve Günü mesajları... Dünya Kahve günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı?
Dünya Kahve Günü mesajları... Dünya Kahve günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı? Bugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü... Bu nedenle özellikle kahveseverler birbirlerine Kahve Günü mesajları göndermeye çalışırken bugün hakkında bilgi sahibi olmayanlar ise 'Dünya Kahve günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı?' sorusunu soruyor.
1.10.2020 Gündem
Özel kahveleriyle meşhur 7 ülkenin 7 farklı kahve türü
Özel kahveleriyle meşhur 7 ülkenin 7 farklı kahve türü Üçüncü nesil kahveciliğin moda olmasıyla birlikte hayatımıza konsept kahveciler girdi. Tüm dünyaya hızla yayılan akım, yıllar içerisinde çoğu dünya şehrini etkisi altına aldı. Peki, kahvesinin lezzetiyle ün salmış ülkeler hangileri? Türkiye’nin uçak bileti sitesi Enuygun.com’dan 1 Ekim Dünya Kahve Günü’ne özel kahveleriyle meşhur ülkeler.
6.07.2021 İçecek Tarifleri
kafe-in | Kahvenin a'sı b'si c'si
kafe-in | Kahvenin a'sı b'si c'si kafe-in'in ilk bölümünde İhsan Dindar, kahvenin tarihini, kahve çekirdeklerinin özelliklerini ve kahve demlemenin püf noktalarını Kahve Uzmanı Cem Arslan'dan öğrendi.
1.10.2019 Yemek
1 Ekim Dünya Kahve Günü: A'dan Z'ye kahve rehberi
1 Ekim Dünya Kahve Günü: A'dan Z'ye kahve rehberi Bugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü... Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada da çok sevilen kahveyi hem yaparken hem de tüketirken aslında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ile kahvenin sağlığa olan etkilerini ve Barista Eğitmeni-Kahve Uzmanı Yunus Çakmak ile de kahve tüketimi ve yapımıyla ilgili tüm detayları konuştuk.
6.07.2021 İçecek Tarifleri