Kaliforniya

Kaliforniya

Son dakika kaliforniya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaliforniya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaliforniya haber sayfamızda...

Kaliforniya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.451 kaliforniya haberi bulunmuştur.
Google, İsrail'le yapılan projeyi protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
Google, İsrail'le yapılan projeyi protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı Bu gelişme, İsrail hükümetine teknoloji sağlanmasına karşı çıkan protestocu çalışanlar ile şirket yöneticileri arasındaki gerilimi tırmandırdı.
18.04.2024 Dünya
Bilim insanlarından yeni çalışma: Her ‘varyant’a etkili aşı yolda
Bilim insanlarından yeni çalışma: Her ‘varyant’a etkili aşı yolda ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCR) bilim insanları, insanlarda hastalığa neden olan herhangi bir virüsün tüm varyantalarına karşı etkili olabilecek aşı çalışması yapıyor.
18.04.2024 Dünya
Kızının sevgilisini vurması için 40 bin dolara kiralık katil tuttu! Amerikalı papaz kan dondurdu
Kızının sevgilisini vurması için 40 bin dolara kiralık katil tuttu! Amerikalı papaz kan dondurdu Her şeyden habersizce yolda gittiği sırada, hareket eden bir araba üzerine ateş açtı. Adım adım her şeyi ortaya döken dedektifler, kurbanın sevgilisinin babası olan papazın devasa ödemeyle zavallı adamı vurdurduğunu keşfetti.
9.04.2024 Dünya
Angelina Jolie'ye beklenmedik darbe! Kızı artık ayrılmak istiyor
Angelina Jolie'ye beklenmedik darbe! Kızı artık ayrılmak istiyor Dünyaca ünlü oyuncular Brad Pitt ile Angelina Jolie, birlikteliklerini 2016 yılında sonlandırmıştı. Boşanmaları hâlâ resmi olarak sonuçlanamayan ikili arasında sular durulmuyor. Jolie, bu kez kızından beklemediği bir hamleyle karşı karşıya geldi.
9.04.2024 Cadde
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu
Garsonluk yaptığı lokantada kurdu, 2.3 trilyon $'a koştu Amerikalı çip devi Nvidia'nın piyasa değeri 2.3 trilyon doları aşarken CEO Jensen Huang'ın serveti 82 milyar dolara tırmandı. Hayatı bir dönem ıslahevinde geçen Tayvan doğumlu Jensen Huang Nvidia'yı bir ara garsonluk yaptığı restoranda yemek yerken kurmuş!
5.04.2024 Milliyet Executive
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta' Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Peru'da lüks saat soruşturmasında şok istifa! 'Ellerim temiz ayrılıyorum'
Peru'da lüks saat soruşturmasında şok istifa! 'Ellerim temiz ayrılıyorum' Peru'da Devlet Başkanı Dina Boluarte hakkında yürütülen lüks saat soruşturması devam ederken, Peru İçişleri Bakanı Victor Torres istifa etti.
1.04.2024 Dünya
Lego'dan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın
Lego'dan Kaliforniya polisine: Sabıka fotoğraflarına oyuncak kafası koymayı bırakın Ünlü oyuncak şirketi, şüphelilerin kimliklerini eyalet yasalarına uygun olarak gizleyen görüntülerin viral hale gelmesinin ardından rahatsızlığını dile getirdi.
1.04.2024 Dünya
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı
31.03.2024 Advertorial
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı.
30.03.2024 Ege
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
200 yıl önce gömdü, geride 3 şifre bıraktı! Hazinenin değeri 3 milyar lira
200 yıl önce gömdü, geride 3 şifre bıraktı! Hazinenin değeri 3 milyar lira Tesadüfen buldukları milyonlarca dolar değerindeki altın ve gümüşü, demir çömleklerin içine koyup yerin yaklaşık bir buçuk metre altına gömdüler. Thomas Beale hem hazinenin eşit dağılımını sağlamak hem de yerini sadece kendileri tespit edebilsin diye konumu, içeriği ve mirasçıların isimleri hakkında bilgi içeren 3 şifre oluşturdu. Peki gizemiyle günümüzde bile hazine avcılarını hâlâ cezbeden şifreleri neden kimse çözemiyor?
22.03.2024 Yaşam
Yapay zekaya ‘süper çip’ dopingi
Yapay zekaya ‘süper çip’ dopingi Amerikalı çip devi Nvidia, yapay zekaya yönelik en yeni çip ailesini tanıttı.
20.03.2024 Ekonomi
Kaliforniya'da kortu arılar bastı!
Kaliforniya'da kortu arılar bastı! Kaliforniya’da oğul veren arı kolonisi Indian Wells tenis turnuvasını bastı. İki saat ara verilen Alcaraz-Zverev maçı arıcının müdahalesinin ardından sürdü.
17.03.2024 Tenis
Denizin dibi kaynamaya başladı! Kanadalı uzman konum verdi: 7.9 şiddetinde deprem olacak
Denizin dibi kaynamaya başladı! Kanadalı uzman konum verdi: 7.9 şiddetinde deprem olacak Kanadalı deprem uzmanları, ABD'nin kuzeyinde bulunan Washington eyaletinin kıyılarında akılalmaz bir keşifte bulundu. Saatte 200 depremin meydana geldiği nokta hakkındaki detaylar tüyler ürpertti.
14.03.2024 Dünya
Hülya Yiğitalp: Oğlum 'Dışarı çıkmanın zamanı geldi' dedi
Hülya Yiğitalp: Oğlum 'Dışarı çıkmanın zamanı geldi' dedi Oyuncu ve emekli manken Hülya Yiğitalp'in 31 yaşındaki oğlu Yiğit Tokbey, 17 Ocak'ta ABD'de motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti. Tokbey, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanmıştı. Evlat acısıyla sarsılan Yiğitalp, vaktini diğer oğlu Fırat Tokbey ile geçiriyor.
10.03.2024 Cadde
‘Bakkal’ ABD’de hızlı büyüyor
‘Bakkal’ ABD’de hızlı büyüyor Üç Türk ortağın Kaliforniya merkezli kurduğu ‘Bakkal’ adlı girişim, ABD’de yılda ortalama yüzde 310 büyüyor.
10.03.2024 Ekonomi
92 yaşındaki medya patronu altıncı kez nişanlandı! Düğün davetiyeleri çoktan gönderildi
92 yaşındaki medya patronu altıncı kez nişanlandı! Düğün davetiyeleri çoktan gönderildi Milyarder medya patronu Rupert Murdoch'un (92), yeniden nikah masasına oturmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Ekibi, ünlü ismin eski eşinin düzenlediği bir etkinlikte tanıştığı emekli moleküler biyolog Elena Zhukova (67) ile yüzük taktıklarını duyurdu.
9.03.2024 Cadde
İnsandan daha zeki olabilir
İnsandan daha zeki olabilir “Yapay genel zekânın (YGZ) babası” olarak anılan fütürist Ben Goertzel, yapay zekânın 2027’e kadar insan zekâsını geçebileceği uyarısı yaptı.
9.03.2024 Gündem
Yaşayan Nostradamus'tan savaş kehaneti! Konumu ve katılacak ülkeleri söyledi: Ölülerle iletişime geçecekler
Yaşayan Nostradamus'tan savaş kehaneti! Konumu ve katılacak ülkeleri söyledi: Ölülerle iletişime geçecekler Yaşayan Nostradamus lakaplı Brezilyalı kahin Athos Salomé 2024 yılı içinde küresel bir savaş çıkacağını belirterek ilginç açıklamalara imza attı.
8.03.2024 Dünya
NASA'dan Dr. Emre Havazlı: Yerel deprem merkezleri kurmalıyız
NASA'dan Dr. Emre Havazlı: Yerel deprem merkezleri kurmalıyız Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bir araya gelen 5 Türk araştırmacı, Türkiye'nin deprem algısını araştırıp, deprem kültürü oluşturulması ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik 5 maddeden oluşan önerilerini sıraladı. Sismoloji ve deprem bilimi alanında hakemli araştırmaları yayınlayan Seismica dergisinde yer alan makaleye ilişkin bilgi veren ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nden (NASA) Dr. Emre Havazlı, "Yerel deprem merkezleri kurmalıyız " dedi.
7.03.2024 Gündem
'Süper Salı'nın kazananları Biden ve Trump oldu
'Süper Salı'nın kazananları Biden ve Trump oldu ABD Başkanı Joe Biden ve bir önceki başkan Donald Trump, Süper Salı olarak isimlendirilen ve ülkede 15 eyalette birden yapılan ön seçimlerle Kasım ayında yeniden başkanlık yarışında karşı karşıya gelmeyi garantilediler.
6.03.2024 Dünya
500 milyon TL'lik saray yavrusu uçurumun kıyısında!
500 milyon TL'lik saray yavrusu uçurumun kıyısında! ABD, Pasifik Okyanusu kıyısındaki malikaneyi konuşuyor. 16 milyon dolarlık evin yanı sıra bölgedeki diğer evler uçurumun kıyısında sallanırken, sahipleri ise taşınmayı kabul etmiyor.
26.02.2024 Dünya
Yapay zeka 1 günde 322 milyar dolar zıplattı
Yapay zeka 1 günde 322 milyar dolar zıplattı Yapay zeka çipine sürekli artan talep Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’yı 2 trilyon dolar değerlemeye yaklaştırdı.
24.02.2024 Teknoloji
Putin'den Biden'a 'küfür' cevabı: Haklı olduğumu gösterdi
Putin'den Biden'a 'küfür' cevabı: Haklı olduğumu gösterdi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine yönelik küfürlü ifadesini kinayeli bir yorumla değerlendirdi.
23.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kaliforniya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.