Şanlıurfa’da otobüsten indirilen kadınla ilgili flaş gelişme! Koruma altına alındı
Şanlıurfa’da otobüsten indirilen kadınla ilgili flaş gelişme! Koruma altına alındı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım kartı olmadığı için otobüsten atıldığı iddia edilen Suriye uyruklu kadının, akli dengesinin yerinde olmadığını, otobüse tuvaletini yaptığı için indirildiğini ve koruma altına alındığını belirtti.
11.04.2022 Gündem
'Şakayık' çiçeğini koparana 60 bin lira para cezası
'Şakayık' çiçeğini koparana 60 bin lira para cezası KONYA'nın Beyşehir ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da koruma altında olan halk arasında ayı gülü olarak bilinen 'Şakayık' çiçeğine koparan veya zarar verene 60 bin 163 lira idari para cezası uygulanıyor.
16.05.2020 Haberler
Çorum’da ilk kez “Arap tavşanı” görüldü
Çorum’da ilk kez “Arap tavşanı” görüldü Çorum’un Alaca ilçesinde ilk kez nesli tükenmekte olan “Arap tavşanı” görüldü. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğince nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listeye alınan tavşan gibi kulakları, kanguru gibi arka ayakları, fare gibi gövdesi olan Arap tavşanı, koruma altına alındı.
23.10.2019 Haberler
Koruma altındaki keçiyi vurdular
Koruma altındaki keçiyi vurdular Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kimlikleri belirsiz kişiler, avlanması yasak olan koruma altındaki dağ keçisini boynundan tüfekle vurdu. Askerler ve köylüler ise pansuman yapıp müdahale ettikleri yaralı keçiyi kurtarmak için zamanla yarıştı., Erzincan sınırındaki Pülümür'ün Mutu köyünde kimlikleri belirsiz kişiler, avlanması yasak olan koruma altındaki dağ keçisini tüfekle vurdu. Boyun bölümüne isabet eden saçmalarla yaralanan dağ keçisini gören asker ve köylüler, seferber oldu. Kaçak avlananlar araçla kaçarken, olay yerindeki kişiler, keçiden gelen kanı durdurmak için boynunu sargı beziyle sardı. Askerler kurtarmak için zamanla yarıştıkları keçiyi, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Yaralı keçi, tedavi edilmek üzere ameliyata alındı. Kaçak avcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Koruma altındaydı! Tunceli'de tüfekle vurdular
Koruma altındaydı! Tunceli'de tüfekle vurdular Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kimlikleri belirsiz kişiler, avlanması yasak olan koruma altındaki dağ keçisini boynundan tüfekle vurdu. Askerler ve köylüler ise pansuman yapıp müdahale ettikleri yaralı keçiyi kurtarmak için zamanla yarıştı.
5.01.2019 Gündem
Koruma altındaydı! Tunceli'de tüfekle vurdular
Koruma altındaydı! Tunceli'de tüfekle vurdular Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kimlikleri belirsiz kişiler, avlanması yasak olan koruma altındaki dağ keçisini boynundan tüfekle vurdu. Askerler ve köylüler ise pansuman yapıp müdahale ettikleri yaralı keçiyi kurtarmak için zamanla yarıştı.
5.01.2019 Gündem
Koruma altındaki vaşak bu kez Bingöl'de görüntülendi
Koruma altındaki vaşak bu kez Bingöl'de görüntülendi Son zamanlarda sık sık Tunceli’de görüntülenen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak, Bingöl’de de görüntülendi. Dünyada ve Türkiye’de birinci derecede koruma altında bulunan ve Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türler (IUCN) kırmızı listesinde yer alan Vaşak, Bingöl'ün Adaklı İlçesi’ne bağlı Çamlıca Köyü’nde görüntülendi. Yavru vaşağı gören ve fotoğraflarını çeken Zeynel Abidin Binici, bölgede ilk kez vaşak gördüğünü söyledi. Yaylada gezerken kayalıktan tırmanmaya çalışan bir hayvan gördüğünü belirten Binici, “Önce kedi sandım. Ancak yanına yaklaşınca yavru bir vaşak olduğunu gördüm. Bölgede daha önce görülmediği için şaşkınlık yaşadım. Son derece uysal bir hayvandı. Yanımda bulunan cep telefonuyla kayalıklara tırmanma çabasını fotoğrafladım. Muhtemelen civarda annesi de vardı” dedi. Bölgede vaşak olduğu konusunda köylüleri de uyardığını ifade eden Binici, “Köylülerimize bu türün son derece önemli ve koruma altında olduğunu söyledim. Zarar verilmemesi gerektiğini onlarla paylaşarak duyarlı olmalarını istedim” diye bilgi verdi.
11.09.2019 Haberler
Koruma altındaki kızını pompalı tüfekle kaçırdı
Koruma altındaki kızını pompalı tüfekle kaçırdı BURSA'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'nde koruma altında tutulan 12 yaşındaki kız çocuğu kendisini görmek için gelen annesi tarafından kaçırıldı. Pompalı tüfekle güvenlik görevlilerini tehdit edip havaya ateş eden Saime Mutlu polis tarafından her yerde aranıyor. Merkez Osmangazi ilçesi Sırameşler Semti'ndeki olay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Bursa Valiliği Çocuk Evleri Sitesi'ne, kullandığı 16 EY 406 plakalı otomobili ile gelen 40 yaşlarındaki Saime Mutlu'nun ihtiyati tedbir kararı ile koruma altında bulunan ismi açıklanmayan kızı ile görüşmek istemesi sonucu yaşandı. İddiaya aracını misafirler iç in ayrılan otoparka bırakan Saime Mutlu daha sonra kızının kaldığı yurdun kapısına gitti. Mutlu, burada 5 dakika konuştuğu kızını , kolundan tutup otomobiline bindirdi. Kendisine engel olmak isteyen iki güvenlik görevlisini aracında bulunan pompalı tüfek ile tehdit edip, yolumdan çekilin. Ayrılmazsanız sizide vururum diyen Saime Mutlu, görevlilerin yanından ayrılması sonucu bir el ateş ederek arcıyla hızla uzaklaştı. Silahtan çıkan saçmaların bir çoğu güvenlik görevlilerinin kaldığı bölüme isabet ederken haber verilmesi sonucu olay yerine gelen polisler pompalı boş kovanı aldılar güvenlik kamerası görüntülerini izlediler. Bursa Emniyet Müdürlüğü olay sonrası kızı ile kaçmayı başaran Faime Mutlu'yu arıyor. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.
11.09.2019 Yaşam
Dilek dilemek için 800 yıllık çam ağacını yaktı
Dilek dilemek için 800 yıllık çam ağacını yaktı ÇORUM'da halkın 'Çam Dede' adını verdiği ve yaklaşık 800 yaşında olduğu tahmin edilen koruma altındaki ağaç, bir kişinin dilek dilemek için yaktığı mum yüzünden yandı.Olay, Çorum merkeze bağlı Palabıyık Köyü'nde meydana geldi. Halk arasında 'Çam Dede' olarak bilinen ve yatır olduğuna inananıldığı için etrafı türbe olarak düzenlenen ağaç bir kişinin dilek dilemek için yaktığı mum yüzünden yandı. Alevlerin sardığı 800 yaşında olduğu tahmin edilen, koruma altındaki ağaç büyük zarar gördü.
11.09.2019 Yaşam
Boynuzu için koruma altındaki geyik katliamı
Boynuzu için koruma altındaki geyik katliamı DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan 4 kızıl geyiğin, avcılar tarafından tüfekle vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin başlarının, doldurulması için öldürülüp kesildiği sanılıyor. Geçtiğimiz Pazar günü Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Dağı Tokalı Kanyonu bölgesine giden vatandaşlar, iddiaya göre bölgede av tüfeğiyle vurulmuş, başları kesilerek götürülmüş 4 kızıl geyik buldu. Vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Kanyon girişinde yetişkin, başı olmayan 1, kanyonun derinlerinde de yine av tüfeğiyle vurulup, başı kesilmiş 3 kızıl geyik bulundu. Koruma altında olan ve avlanılması halinde 12 bin lira cezası olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar, geyiklerin hepsinin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme başlattı. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin avcılar tarafından vurulup, başlarının doldurulmak için kesildiği sanılıyor.
11.09.2019 Yaşam
Dinozorlar döneminden kalan Mersin balığı koruma altında
Dinozorlar döneminden kalan Mersin balığı koruma altında Dinozorlar döneminden günümüze kadar gelen ve 1980'li yıllarda avlanması yasaklanan ender canlılarda biri olduğu belirtilen Mersin Balığı ile ilgili uzun yıllardır sürdürülen çalışmalar türünün devamı açısından olumlu sonuçlar veriyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, enstitü olarak nesli tehlike altında olan Mersin Balığı ile ilgili uzun yıllardır çalışma yapıldığını hatırlattı. Aydın, “Mersin Balığı 1980'li yıllardan itibaren avcılığı yasaklanmış, nesli tehlike altında olan, dinozorlar döneminden günümüze kadar kalabilen ender canlılarda biridir.
11.09.2019 Yaşam
Koruma altındaki kız anne oluyor!
Koruma altındaki kız anne oluyor! Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan 15 yaşındaki kıza kürtaj izni verilmedi.
18.02.2014 Gündem