Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar? Leonardit Nerelerde Bulunur?
Leonardit Nedir, Ne İşe Yarar? Leonardit Nerelerde Bulunur? Leonardit bir mineraloit türüdür. Alkali çözeltiler içerisinde kolay bir şekilde çözünebilmektedir. Siyah ya da kahverengi renklerde bulunabilir. Oldukça parlak ve camsı bir yapısı bulunmaktadır. Leonardit nedir, ne işe yarar? Leonardit nerelerde bulunur? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
17.03.2021 Eğitim
Yüzyılın madeninin kaynağı Türkiye'de!
Yüzyılın madeninin kaynağı Türkiye'de! Hayvancılıktan, cilt sağlığına kadar birçok alanda kullanılabilen ve oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan ‘Leonardit’ madeninin dünyada en fazla çıktığı ülkeler arasında Türkiye 2’nci sırada bulunuyor. Kahramanmaraş, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen’de çıkarılan bir yer altı madeni olan leonardit, bitki ve hayvan atıklarının milyonlarca yıl boyunca çürümesi sonucu oluşuyor. Yetkililer tarafından ‘yüzyılın madeni’ olarak tanımlanan leonardit, tarım ve hayvancılık ürünlerinde, cilt kremlerinde, sabunlarda, şampuanlarda ve şuruplarda da kullanılabiliyor. Türkiye’de, leonardit madeninin yer altından çıkarılış sürecini ve gelişimini yakından takip eden isimlerin başında gelen Eskişehir Ticaret Odası (ETO) 35’inci Komite Başkanı Neşet Gürsoy, leonarditin sayısız alanda güvenle kullanılabilen bir maden olduğunu ve kısa bir süre içinde çok daha değerli bir hale gelmesini beklediklerini ifade etti.
11.09.2019 Haberler
Yüzyılın madeninin kaynağı Türkiye'de!
Yüzyılın madeninin kaynağı Türkiye'de! Oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan madenin fiyatı...
19.04.2018 Ekonomi
Güney Koreliler Kayseri'ye hücum etti
Güney Koreliler Kayseri'ye hücum etti KAYSERİ’nin Develi ilçesi Çataloluk köyü çevresinde çıkan ve tarım sektöründe gübre olması yanında birçok alanda kullanılan ’Leonardit’, yerli ve yabancı madencilerin ilgisini çekti.
23.01.2013 Gündem