Milgem

Milgem

Son dakika MİLGEM haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MİLGEM gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MİLGEM haber sayfamızda...

Milgem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 462 milgem haberi bulunmuştur.
Boğaz’da milli gurur
Boğaz’da milli gurur Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi tarafından dizayn edilen ve İstanbul Tersanesi’nde üretilen MİLGEM (Milli Gemi) istif sınıfı TCG İSTANBUL Fırkateyni, İstanbul Boğaz’ında görücüye çıktı.
24.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek TCG Kınalıada korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seyrinin 134'üncü yıl dönümü dolayısıyla Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeyi ziyaret ederek, 24 limana demir atacak.
8.04.2024 Gündem
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı
Bakan Güler 'Pakistan Ulusal Günü' dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi Düzce’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti Faruk Özlü, Belediye başkanı oldu. Partililer ve vatandaşlar Özlü’nün seçilmesinin ardından Düzce Belediyesi binası önünde kurulan ramazan etkinlik çadırında toplanarak kutlama yaptı. İlçelerde ise AK Parti 4, MHP 3 ve CHP belediye başkanlığı kazandı.
31.03.2024 Gündem
ASELSAN 2023 yılı finansal sonuçlarını duyurdu
ASELSAN 2023 yılı finansal sonuçlarını duyurdu ASELSAN'ın enflasyon muhasebesi uygulanmış 2023 yılı finansal sonuçları açıklandı. Buna göre; ASELSAN'ın yıllık cirosunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 büyüyerek 73,6 milyar TL'ye ulaştığı ve net karlarının ise 7,4 milyar TL seviyesine ulaştığı belirtildi.
26.03.2024 Ekonomi
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza
Yerli ve milli tren üretiminde tarihi imza TCDD Taşımacılık’ın araç havuzuna 95 adet yerli ve milli “Eskişehir 5000” elektrikli anahat lokomotifinin dahil olacağını bildirerek, “TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık için 95 adet ‘Eskişehir 5000’ün üretimine başlayacak. Lokomotifimizin yerlilik oranı seri üretimde yüzde 85’e kadar çıkacak” dedi. Bakan Uraloğlu, bu alandaki ilklerin ve enlerin projesi olarak da kabul ettikleri Eskişehir-5000 projesinin 1280 kW gücüyle bugüne kadar Türkiye’de tasarlanan en yüksek güçlü CER motoru özelliğini taşıdığının altını çizdi.
15.03.2024 Ekonomi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. SSB Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayiimiz açısından çok anlamlı bir günü hep beraber yaşadık. Çok heyecanlıyız, gururluyuz. Bu gemiden yapılan ilk atıştı, bu atışların devamı gelecek!” dedi.
12.03.2024 Haberler
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Türk donanması, Hisar füzesinin ateşlendiği sistem ile 'millî hava savunma şemsiyesi' ile koruma kalkanına sahip oldu.
12.03.2024 Gündem
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD ile süren F-16 görüşmelerine ilişkin son durumu açıkladı.
29.02.2024 Haberler
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu
ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD ile süren F-16 görüşmelerine ilişkin son durumu açıkladı.
1.03.2024 Gündem
TCG Anadolu’ya milli muhafız
TCG Anadolu’ya milli muhafız Türkiye, Mavi Vatan’daki gücünü artırmak için önemli bir adım daha attı.
29.02.2024 Gündem
Mavi Vatan'da fark attık! 'En büyük avantajı bilinmezlik, Yunanistan da göremeyecek'
Mavi Vatan'da fark attık! 'En büyük avantajı bilinmezlik, Yunanistan da göremeyecek' Türk Deniz Kuvvetleri tarafından envantere alınan TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve MARLİN SİDA, sahip oldukları özellikleriyle Türk donanması ve Türk savunma sanayisi için önemli bir kilometre taşı oldu. Savunma ve Denizcilik Uzmanı Kozan Selçuk Erkan, "Üretimde isterlere göre esneklik konusunda Türkiye dünyada tek. Kendi radarımızla Yunanistan'ın da olduğu pek çok donanmaya karşı fark yaratacağız" dedi.
20.01.2024 Gündem
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir Türk Donanması'na dört yeni geminin teslim töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak, 'Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın iş birliği ve koordinasyondur' dedi.
19.01.2024 Haberler
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir Türk Donanması'na dört yeni geminin teslim töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak, 'Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın iş birliği ve koordinasyondur' dedi.
19.01.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı Harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımıyla ilgili yeni bir karar alındı. Öte yandan bedelli askerlik ücreti de belli oldu.
11.01.2024 Haberler
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı... Bedelli askerlikte ücret belli oldu
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akıllı telefon kararı... Bedelli askerlikte ücret belli oldu Harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımıyla ilgili yeni bir karar alındı. Öte yandan bedelli askerlik ücreti de belli oldu.
11.01.2024 Gündem
Operasyon bölgeleri için yeni tedbir! 'Çalışmalarımız son aşamaya geldi'
Operasyon bölgeleri için yeni tedbir! 'Çalışmalarımız son aşamaya geldi' MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki görevli askerlerin akıllı telefon kullanımına ilişkin tedbir alınacağı belirtildi. Öte yandan bedelli askerlik ücretleriyle ilgili de bilgilendirme yapıldı. MSB'den, Suriye'de de saldırı hazırlığındaki 27 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.
4.01.2024 Haberler
Son dakika... Operasyon bölgeleri için yeni tedbir! 'Çalışmalarımız son aşamaya geldi'
Son dakika... Operasyon bölgeleri için yeni tedbir! 'Çalışmalarımız son aşamaya geldi' MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, operasyon bölgesindeki görevli askerlerin akıllı telefon kullanımına ilişkin tedbir alınacağı belirtildi. Öte yandan bedelli askerlik ücretleriyle ilgili de bilgilendirme yapıldı. MSB'den, Suriye'de de saldırı hazırlığındaki 27 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.
4.01.2024 Gündem
Türkiye uçak gemisi yapacak
Türkiye uçak gemisi yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak tanımlanan çok maksatlı amfibi gemi TCG Anadolu’nun, donanmanın hizmetine girmesinin ardından Uçak Gemisi inşasında tasarım aşamasına geçilmesi kararı alındı.
4.01.2024 Gündem
Beştepe'deki savunma sanayii toplantısında alınan kararlar açıklandı
Beştepe'deki savunma sanayii toplantısında alınan kararlar açıklandı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde alınan kararlar açıklandı.
3.01.2024 Gündem
ABD'nin PKK/YPG/SDG ilişkisine Bakan Güler'den tepki: Kimse bizim zekamızla alay etmesin
ABD'nin PKK/YPG/SDG ilişkisine Bakan Güler'den tepki: Kimse bizim zekamızla alay etmesin Yıllık basın değerlendirme toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG/SDG tatbikatına ilişkin soruya net yanıt verdi: Kimse bizim zekamızla alay etmesin.
16.12.2023 Gündem
Batı medyasının hayran kaldığı proje! Türkiye yaptı, dikkatler üzerine toplandı
Batı medyasının hayran kaldığı proje! Türkiye yaptı, dikkatler üzerine toplandı Batı medyası, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) tarafından yürütülen projesine hayran kalırken açık deniz karakol gemileri Akhisar ve Koçhisar'dan övgüyle bahsetti.
3.12.2023 Gündem
100. yıl gururu! Tarihi tören başladı: 100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede
100. yıl gururu! Tarihi tören başladı: 100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmi geçidi için hazırlıklarını tamamladı. 100 savaş gemisi Boğaz'a doğru harekete geçti. Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın uçakları İstanbul semalarında gösteri yaptı.
29.10.2023 Gündem
Yerli ve milli üretim
Yerli ve milli üretim Savunma sanayiinin yerlileştirilmesi için kurulan şirketler ürünleri ve sistemleri ile havada,karada ve denizde Türkiye’nin gücüne güç katıyor.
28.10.2023 Gündem
Denizlerde hakimiyet, Mavi Vatan…
Denizlerde hakimiyet, Mavi Vatan… Barbaros Hayrettin Paşa’nın “Denizlere hâkim olan dünyaya hâkim olur” dediği gibi ya da diğer bir deyişle Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizcilik Türk’ün milli ülküsüdür” sözü ülkemizin ve milletimizin yolunun denizlerden geçtiğini açıkça ortaya koyuyor. 1963’te çıkarma gemisi olmadığı için mağdur olan Türkiye’den 60 yıl sonra kendi gemileriyle Mavi Vatan’ı savunan Türkiye’ye…
28.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milgem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.