Minyatür

Minyatür

Son dakika minyatür haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan minyatür gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan minyatür haber sayfamızda...

Minyatür

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.039 minyatür haberi bulunmuştur.
Mesleğinin ustası oldu, tasarladığı mini ayakkabılarla dikkatleri üzerine çekti
Mesleğinin ustası oldu, tasarladığı mini ayakkabılarla dikkatleri üzerine çekti Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 59 yıldan beri ayakkabı tamirciliği ve imalatı yapan 75 yaşındaki Alaattin Uzun, 44 numarayla başlayıp 2 milimetreye kadar küçülttüğü minyatür ayakkabı tasarımlarıyla Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor.
3.04.2024 Haberler
Her biri 2 milimetre! Gören şaşkına dönüyor
Her biri 2 milimetre! Gören şaşkına dönüyor Sakarya'da 59 yıldan beri ayakkabı tamirciliği ve imalatı yapan 75 yaşındaki Alaattin Uzun, 44 numarayla başlayıp 2 milimetreye kadar küçülttüğü minyatür ayakkabı tasarımlarıyla Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor.
3.04.2024 Gündem
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya
Evinin odasında kendi mahallesini kurdu: Bütün hikayem bir çöp şişle başladı
Evinin odasında kendi mahallesini kurdu: Bütün hikayem bir çöp şişle başladı Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu.
30.03.2024 Gündem
Yeni koleksiyon Dubai’de tanıtıldı
Yeni koleksiyon Dubai’de tanıtıldı Mert Ege Köse’nin heykellerinin minyatür hallerinin Lion Diamond mücevherlerinde hayat bulduğu tasarımlar, Dubai’de tanıtıldı.
12.03.2024 Cadde
Beşiktaş'ta Galatasaray mesaisi başladı!
Beşiktaş'ta Galatasaray mesaisi başladı! Süper Lig'in 28'inci haftasında Galatasaray'ı konuk edecek Beşiktaş'ta hazırlıklar bugün gerçekleştirilen antrenmanla start aldı.
29.02.2024 Beşiktaş
İktidarımızın ayak sesleri konuşulacak
İktidarımızın ayak sesleri konuşulacak İYİ Parti, yerel seçim beyannamesini açıkladığı, Türkiye geneli il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı lansman toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi.
25.02.2024 Gündem
Akşener'den kaçak ve sığınmacı açıklaması: Minyatür Suriyeler kurmasına izin vermeyeceğiz
Akşener'den kaçak ve sığınmacı açıklaması: Minyatür Suriyeler kurmasına izin vermeyeceğiz İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz İYİ Parti olarak yetkiyi devraldığımız şehirlerimizde kaçak ve sığınmacıların, şehirlerimizde gettolar oluşturup kurdukları işletmelerle, sadece birbirlerine hizmet ettikleri etnik yaşam adacıkları, minyatür Suriyeler kurmalarına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
24.02.2024 Gündem
İnsanlık Ay’a izlerini heykellerle kazıyor
İnsanlık Ay’a izlerini heykellerle kazıyor Jeff Koons’un “Ay Evreleri” projesi kapsamında hazırlanan 125 minyatür Ay heykeli, 14 Şubat sabahı Ay’a fırlatıldı.
17.02.2024 Kültür Sanat
“İnsan Dünyadır” İzmirlilerle buluştu
“İnsan Dünyadır” İzmirlilerle buluştu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçı Figen Gürsoy’un, Yaşar Kemal’in bütün kitaplarının derlemesinden oluşan sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
10.02.2024 Ege
‘Kadın şairlerde merdâne bir söyleyiş’
‘Kadın şairlerde merdâne bir söyleyiş’ Divan edebiyatının kadın şairlerinden Ayşe Hubbî Hatun’un Estonya’da bir kütüphanede keşfedilen mesnevisinin minyatürlü nüshası “Hurşîd ü Cemşîd”, kitap olarak basıldı.
31.01.2024 Kültür Sanat
‘Kıyamet’ hazırlığı! Alp Dağları'nda özel sığınak
‘Kıyamet’ hazırlığı! Alp Dağları'nda özel sığınak Nükleer bir savaşta her şey yok olabilir! Buna karşı süper diskler, insanlığa ait bilgileri 60 milyon mikroskobik sayfada saklayacak. Disklerin korunması için Alp Dağları’nın içindeki özel sığınak kullanılıyor.
24.01.2024 Dünya
Yankesici maymun kamerada! Pes etmek yerine akıllıca bir 'pazarlık' anlaşması yaptı
Yankesici maymun kamerada! Pes etmek yerine akıllıca bir 'pazarlık' anlaşması yaptı Yankesicilik yapan maymun bir adamın telefonunu çaldı. Telefonunu kaptıran adam, yenilgiyi kabullenmek yerine minyatür soyguncuyla 'pazarlık' yoluna gitti.
20.01.2024 Dünya
Emine Erdoğan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' açılışına katıldı
Emine Erdoğan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' açılışına katıldı Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi" nin açılışı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı.Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, "Yaşadıkları dönemde tarihin öznesi durumundaki 22 valide sultanın her biri, aradan geçen asırlara rağmen, vakıflarıyla halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. Her sayfası mücevher değerinde olan sayısız yazma eser, valide sultanlar sayesinde günümüze ulaşıyor. Yaşadıkları dönemde medeniyetimize kıymetli katkılarda bulunan, eserleriyle asırlar sonrasına dahi ilim köprüleri kuran valide sultanları, rahmetle anıyorum" dedi.
12.01.2024 Gündem
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi
Şehit öğretmen ‘Aybüke’nin filmi duygulandırdı
Şehit öğretmen ‘Aybüke’nin filmi duygulandırdı Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017’de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan, “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filminin galası dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.
24.11.2023 Gündem
Aphrodite’in güzel kenti
Aphrodite’in güzel kenti Aphrodisias Antik Kenti, tıpkı adını aldığı Tanrıça Aphrodite gibi görenleri kendine hayran bırakır. Bugün daha çok M.S. 1. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar Roma Dönemi’nden yapıların görüldüğü kent, heykeltıraşları ile de ünlü. Kentin yakınlarında yer alan Babadağ eteklerindeki ocaklardan çıkan kaliteli mermerler, Aphrodisiaslı heykeltıraşların elinde birer sanat eserine dönüşmüş ve bu muhteşem eserler, İmparatorluğun dört bir yanına gönderilmiş.
20.11.2023 Arkeoloji
İstanbul sanata doydu! 16 günde binin üzerinde etkinlik
İstanbul sanata doydu! 16 günde binin üzerinde etkinlik Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival Atatürk Kültür Merkezi ile Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Haberler
İstanbul sanata doydu! 16 günde binin üzerinde etkinlik
İstanbul sanata doydu! 16 günde binin üzerinde etkinlik Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival Atatürk Kültür Merkezi ile Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Gündem
Şehrin Sanatçıları Sergisi sanatseverlere kapılarını açtı
Şehrin Sanatçıları Sergisi sanatseverlere kapılarını açtı Başakşehir Belediyesi, 70 usta sanatçıya ait 70 nadir eserden oluşan Şehrin Sanatçıları Sergisi'ni sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
6.10.2023 Kültür Sanat
Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi
Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 30 Eylül’de başlıyor. Festival 15 gün boyunca şehrin her köşesine sanatı getirecek.
28.09.2023 Kültür Sanat
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Şehirde kültür ve sanat mevsimi
Şehirde kültür ve sanat mevsimi Sonbahara adım attığımız bugünlerde, şehirde kültür ve sanatın kalbi yeniden atmaya başlıyor.
24.09.2023 Pazar
Cenazesi unutulan tek padişah Fatih oldu! Olayın ardındaki 'Cem Sultan' detayı
Cenazesi unutulan tek padişah Fatih oldu! Olayın ardındaki 'Cem Sultan' detayı 1453 yılı sadece İstanbul değil, tüm dünya için unutulmaz bir tarihti. Genç padişah İstanbul surlarını geçmiş, Bizans’ı yıkmıştı. Şanlı zaferin kahramanının sırlarla dolu ölümünde oğullarıyla ilgili bir de hayret verici detay var. Cenazesi unutulan tek padişah Fatih Sultan Mehmet'in suçu, oğlu Cem Sultan'ın tahta çıkmasını istemesi miydi? İşte olayın ardındaki gerçek.
22.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Minyatür ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.