Muhtıra

Muhtıra

Son dakika muhtıra haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan muhtıra gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan muhtıra haber sayfamızda...

Muhtıra

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 961 muhtıra haberi bulunmuştur.
İsveç kararı büyük memnuniyet yarattı
İsveç kararı büyük memnuniyet yarattı TBMM’nin İsveç’in NATO üyelik protokolünü onaylaması hem uluslararası kamuoyunda hem de dünya basınında büyük ses getirdi ve memnuniyetle karşılandı.
25.01.2024 Dünya
Bakan Fidan'dan terörle mücadele konusunda net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
Bakan Fidan'dan terörle mücadele konusunda net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin net mesajlar veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, 'Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Örgütün Suriye ve Irak arasındaki geçişkenliği her iki sahada etkisiz kılınmasını gerektirmektedir.' dedi.
16.01.2024 Haberler
TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakanlar Fidan ve Güler'den net mesajlar
TBMM'de terörle mücadele oturumu! Bakanlar Fidan ve Güler'den net mesajlar Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenlendi. KurulOturumda söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan net mesajlar verdi.
16.01.2024 Gündem
İsrail için sonun başlangıcı: 11 Ocak 2024... Destekleyenleri rahatsız edecek gelişme
İsrail için sonun başlangıcı: 11 Ocak 2024... Destekleyenleri rahatsız edecek gelişme Gazze'de 22 bin kişiyi aşkın kişiyi katleden İsrail'e 29 Aralık tarihinde Uluslararası Adalet Divanı'nda 'Soykırım' davası açıldı. Peki 11 Ocak'ta başlayacak olan davada süreç nasıl işleyecek? Dava dilekçesinde ne var? İsrail soykırım ile suçlanırsa Netanyahu koltuğunu kaybeder mi? Doç. Dr. Emete Gözügüzelli dava sürecini milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
4.01.2024 Dünya
İsveç'in NATO'ya üyeliğine dair teklif Komisyon'da kabul edildi
İsveç'in NATO'ya üyeliğine dair teklif Komisyon'da kabul edildi İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda oyçokluğu ile kabul edildi.
26.12.2023 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği TBMM'de görüşülecek, tarih belli oldu
İsveç'in NATO üyeliği TBMM'de görüşülecek, tarih belli oldu İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin teklif TBMM Dışişleri Komisyonu'nda görüşülecek.
14.11.2023 Gündem
100 yıla damga vuran 10 önemli olay
100 yıla damga vuran 10 önemli olay Cumhuriyet, daha 16 yaşındayken bir dünya savaşı ile karşı karşıya kaldı, 27 yaşında tek parti döneminin ardından yepyeni bir tecrübeye kavuştu. 37 yaşında darbeyle tanıştı, 51 yaşında Kıbrıs’a barış götürdü. İşte 100 yılda geçilen zorlu ve önemli duraklardan bazıları...
29.10.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Tunç burada partililere hitap ederek " 6 Şubat depremleri dünyanın en büyük depremi. Tarihte görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldık. 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için ülke olarak seferber olduk." ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bizim dönemimizde siyasetin gençleşmesi sağlandı
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bizim dönemimizde siyasetin gençleşmesi sağlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’deki Gençlik Buluşması'nda konuştu. Çelik burada yaptığı açıklamada, "Gençlik dediğimizde akla sadece yaşın gelmesi bizi kandıran bir şey. Aslında gençlik hiçbir zorluk karşısında idealizmi kaybetmemek, hiçbir zorluktan korkmadan yoluna devam etmek, ilkelerini ne olursa olsun, kim ne tehditle gelirse gelsin asla terk etmemek, yürüdüğün yolu bir gün iki gün değil sonuna kadar yürümek. Bu ilkelerden baktığınızda AK Parti’nin en genci Recep Tayyip Erdoğan’dır" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem
Süresiz nafaka kaldırılacak mı? Bakan Tunç'tan kritik soruya cevap
Süresiz nafaka kaldırılacak mı? Bakan Tunç'tan kritik soruya cevap Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira davaları ve nafaka konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
24.08.2023 Ekonomi
AK Parti'den emekli maaşları için flaş açıklama: Ciddi bir iyileştirme olacak
AK Parti'den emekli maaşları için flaş açıklama: Ciddi bir iyileştirme olacak Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammına ilişkin yeni bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım canlı yayında tarih verdi.
23.08.2023 Ekonomi
İsveç’in NATO dosyası Meclis’te bekleyecek
İsveç’in NATO dosyası Meclis’te bekleyecek NATO üyeliğinin onaylanması için TBMM’nin 1 Ekim’de yeniden açılmasını bekleyen İsveç, Türkiye’nin terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle iadesini istediği 70’e yakın isimle ilgili talebini henüz “beklenen ölçüde” karşılamadı.
16.08.2023 Gündem
3 padişah, 12 cumhurbaşkanı gören Medine Akkan hayatını kaybetti
3 padişah, 12 cumhurbaşkanı gören Medine Akkan hayatını kaybetti Denizli’nin Çameli ilçesinin en yaşlısı olan, 119 yıllık ömründe 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 27 başbakanı gören Medine Akkan hayatını kaybetti.
19.07.2023 Gündem
İsveç, eksiklerini üç ayda tamamlayacak
İsveç, eksiklerini üç ayda tamamlayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğini onay için TBMM’nin ekimde başlayacak yeni yasama yılını işaret etti.
14.07.2023 Gündem
‘Terörle mücadele kırmızı çizgimiz’
‘Terörle mücadele kırmızı çizgimiz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliği için Üçlü Muhtıra’nın uygulanmasını içeren bir yol haritası sunacağını, son sözün TBMM’de olduğunu ifade ederek, “Terörle amansız mücadele kırmızı çizgimizdir. Müttefiklerimizden net tavır bekliyoruz” dedi.
13.07.2023 Gündem
Erdoğan NATO Zirvesi için bugün Vilnius’a gidiyor
Erdoğan NATO Zirvesi için bugün Vilnius’a gidiyor Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesinde, İsveç’in üyeliğini onaylaması için Türkiye’ye yönelik baskılar arttı. Bugün NATO zirvesi için Vilnius’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek.
10.07.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan İsveç'e NATO mesajı: Mevzuat değişikliği yetmez, sağlam tavır şart
Bakan Fidan'dan İsveç'e NATO mesajı: Mevzuat değişikliği yetmez, sağlam tavır şart Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki NATO Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı sonrası açıklama yaptı. İsveç'in NATO'ya üyelik süreciyle ilgili konuşan Bakan Fidan, ' İsveç'in terörle mücadelede sağlam tavır benimsemesi şarttır. Mevzuat değişikliği yetmez.' dedi.
6.07.2023 Haberler
Bakan Fidan'dan İsveç'e NATO mesajı: Mevzuat değişikliği yetmez, sağlam tavır şart
Bakan Fidan'dan İsveç'e NATO mesajı: Mevzuat değişikliği yetmez, sağlam tavır şart Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki NATO Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı sonrası açıklama yaptı. İsveç'in NATO'ya üyelik süreciyle ilgili konuşan Bakan Fidan, ' İsveç'in terörle mücadelede sağlam tavır benimsemesi şarttır. Mevzuat değişikliği yetmez.' dedi.
7.07.2023 Dünya
Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri Brüksel’de bir araya geldi
Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri Brüksel’de bir araya geldi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Belçika’nın başkenti Brüksel’de İsveç ve Finlandiya heyetleriyle birlikte NATO ev sahipliğinde Üçlü Mekanizma Toplantısı’na katıldı.
6.07.2023 Gündem
NATO zirvesi öncesi Türkiye, İsveç ve Finlandiya bir araya gelecek
NATO zirvesi öncesi Türkiye, İsveç ve Finlandiya bir araya gelecek Brüksel'de yapılacak toplantıda, Finlandiya ile İsveç'in özellikle terörle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirilecek.
6.07.2023 Dünya
İsveç'e son uyarı! Bir anlamı yok
İsveç'e son uyarı! Bir anlamı yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların, Türkiye’nin F-16 talebinde İsveç’in üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının, Türkiye’ye değil, esasen NATO’ya ve NATO’nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.
26.06.2023 Gündem
Yaşar Güler: Müttefiklerimizin ihracat kısıtlamaları asla kabul edilebilir değil
Yaşar Güler: Müttefiklerimizin ihracat kısıtlamaları asla kabul edilebilir değil Milli Savunma Bakanı Güler, Türkiye'nin NATO'ya en fazla katkı sağlayan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayarak, "Müttefiklerimiz tarafından ihracat kısıtlamalarına maruz bırakılmamız asla kabul edilebilir değildir" dedi.
17.06.2023 Gündem
İsveç’ten somut adım beklentisi sürüyor
İsveç’ten somut adım beklentisi sürüyor NATO’nun Madrid Zirvesi’nde geçen yıl imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 4. toplantısı Ankara’da yapıldı.
15.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Muhtıra ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.