01.30'dan itibaren mezarlardan ceset çıkarıyorlar! Toplu katliam kan dondurdu
01.30'dan itibaren mezarlardan ceset çıkarıyorlar! Toplu katliam kan dondurdu BBC'nin yaptığı araştırma, Myanmar ordusunun Temmuz ayında sivillere yönelik bir dizi toplu katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliamlarda insanlara ölene kadar korkunç işkenceler yaptıklarını ortaya çıkardı. Görgü tanıklarının anlattıkları ise tüyler ürperticiydi.
20.12.2021 Dünya
Myanmar'da darbe yapan ordu Haziran'a kadar tüm uçuşları askıya aldı
Myanmar'da darbe yapan ordu Haziran'a kadar tüm uçuşları askıya aldı Myanmar'da 8 Kasım 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı tartışmalarının ardından gerçekleşen darbe sonrasında haziran ayına kadar tüm uçuşların askıya alındığı bildirildi.
2.02.2021 Dünya
'Soykırım'ı itiraf ettiler
'Soykırım'ı itiraf ettiler Myanmar'dan kaçan iki asker, Lahey'de görüntülü alınan ifadelerinde Arakanlı Müslümanları toplu mezarlara gömdüklerini söyledi. Askerlerden Myo Win Tun "Ayrım yapmadan herkesi vurduk" derken, diğer asker Zaw Naing Tun "20 köyü haritadan sildik" ifadesini kullandı.
8.09.2020 Dünya
Son dakika | ABD 'soykırım' dedi! Yasa tasarısı kabul edildi...
Son dakika | ABD 'soykırım' dedi! Yasa tasarısı kabul edildi... ABD Temsilciler Meclisi, Myanmar ordusu tarafından Arakanlı Müslümanlara yapılan saldırıları "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti.
14.12.2018 Dünya
'Erdoğan'a minnettarız, Türkiye'nin yaptığını Endonezya da yapmalı'
'Erdoğan'a minnettarız, Türkiye'nin yaptığını Endonezya da yapmalı' Myanmar ordusunun  uyguladığı şiddet nedeniyle 7 yıl önce Arakan eyaletinden kaçarak Endonezya’ya  sığınan Karimullah Muhammed 'Arakanlı  Müslümanlara yönelik en son yaşanan şiddete karşı en dik duran Erdoğan’a  minnettarız. Endonezya binlerce adası olan Müslüman ülke. Endonezya’nın,  Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara açtığı gibi kapılarını Rohingya Müslümanlarına  açmasını ümit ediyoruz' dedi.
31.08.2017 Dünya