Önleme

Önleme

Son dakika önleme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan önleme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan önleme haber sayfamızda...

Önleme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.325 önleme haberi bulunmuştur.
Randevuda A’dan Z’ye yeni sistem
Randevuda A’dan Z’ye yeni sistem Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) “Onaylı Randevu Dönemi” pazartesi günü başlıyor.
11.05.2024 Gündem
Kredi kartı faizleri artacak mı? Kritik soruyu uzmanlar cevapladı
Kredi kartı faizleri artacak mı? Kritik soruyu uzmanlar cevapladı Geçtiğimiz aylarda kredi kartı azami faiz oranları yükseltilirken, nakit avansa uygulanan taksit sayıları ise düşürülmüştü. Peki kredi kartı faizleri daha da artacak mı? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ile Ekonomist Tuğba Ekin merak edilenleri cevapladı. İşte detaylar...
10.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan 'yeni banknot' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan 'yeni banknot' açıklaması Enflasyonun mayısta zirve yapacağını belirten Merkez Bankası Başkanı Karahan, “Zirvenin yüzde 75-76 civarı olacağını öngörüyoruz. Mayıstan itibaren düşmeye başlar” dedi ve enflasyonda belirgin iyileşmeye kadar sıkı duruşun süreceğini söyledi.
10.05.2024 Ekonomi
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımına ilişkin toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, "Enflasyonun 2024 yıl sonunda %38,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %36,0)" dedi. Karahan konuşmasının devamında 500 TL banknot basılacak mı? sorusuna da cevap verdi.
9.05.2024 Haberler
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması
TCMB yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! Karahan'dan 500 TL'lik banknot açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımına ilişkin toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, "Enflasyonun 2024 yıl sonunda %38,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %36,0)" dedi. Karahan konuşmasının devamında 500 TL banknot basılacak mı? sorusuna da cevap verdi.
9.05.2024 Ekonomi
AK Parti ve CHP'den ‘arka kapı diplomasisi’
AK Parti ve CHP'den ‘arka kapı diplomasisi’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapacağı iade-i ziyaret için henüz bir randevulaşma olmadı. CHP’li yetkili, mayıs ayı içinde gerçekleşmesi beklenen ikinci buluşma için, Özel’in liderler turunun tamamlanmasının beklenebileceğini söyledi.
9.05.2024 Gündem
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu
Çelik kanatlar Kıbrıs'ta! Uçaktan atlayıp kurtuldu, TCG Kocatepe'de dost ateşiyle vuruldu Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden neredeyse yarım asırlık bir süre geçmiş olsa da birçok detay yeteri kadar kayıt alınmadığı için gizemini koruyor. Sonuçları sebebiyle günümüzde dahi zaman zaman gündemde yer bulan, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli olaylardan biri olan harekâta ilişkin ortaya çıkan yeni detaylar ise o dönemde yaşananları gözler önüne seriyor.
9.05.2024 Gündem
Hırsızlıktan gözaltına alındılar! Eski voleybolcu ve sevgilisi hakkında karar
Hırsızlıktan gözaltına alındılar! Eski voleybolcu ve sevgilisi hakkında karar İzmir’de, hırsızlıktan gözaltına alınan, büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında 'smaçör' olarak oynadığı öğrenilen Ç.Ö. (38) ile sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen D.A.(38), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Meksika'da önemli temaslar
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Meksika'da önemli temaslar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika’nın başkenti Mexico City’de önemli temaslarda bulundu. Kurtulmuş Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Castillo ile bir araya geldi.
6.05.2024 Gündem
İklim Krizi: Tayland'da aşırı sıcaklar sebebiyle en az 38 kişi hayatını kaybetti
İklim Krizi: Tayland'da aşırı sıcaklar sebebiyle en az 38 kişi hayatını kaybetti Güney Asya ülkesi Tayland’da Şubat ayından beri aşırı sıcaklara bağlı olarak, en az 38 kişinin yaşamını yitirdi.
6.05.2024 Dünya
Çiftlik evinden cephanelik çıktı! Cezaevi firarisinden 'pes' dedirten savunma
Çiftlik evinden cephanelik çıktı! Cezaevi firarisinden 'pes' dedirten savunma Adana’da 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi Sinan Ö., kuzeninin çalıştığı çiftlik evine düzenlenen operasyonda Seyhan Polisi tarafından yakalandı.
6.05.2024 Gündem
Araç kiralayıp Bursa'dan İzmir'e geldiler! Eski voleybolcu ve öğretmen sevgilisinden şok plan
Araç kiralayıp Bursa'dan İzmir'e geldiler! Eski voleybolcu ve öğretmen sevgilisinden şok plan İzmir’de, büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında da 'smaçör' olarak oynadığı öğrenilen Ç.Ö. (38) ile sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen D.A.(38), bir elektronik mağazasından teşhir ürünü bilgisayarı çaldıkları suçlamasıyla gözaltına alındı. Öte yandan Ç.Ö. ve D.A.'nın Antalya ve Bursa'da da aynı suça karıştığı ileri sürüldü.
6.05.2024 Gündem
Endonezya'da sel ve heyelan felaketi: En az 15 ölü
Endonezya'da sel ve heyelan felaketi: En az 15 ölü Endonezya’nın Güney Sulawesi bölgesini vuran sel ve heyelan sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti.
4.05.2024 Haberler
Endonezya'da sel ve heyelan felaketi: En az 15 ölü
Endonezya'da sel ve heyelan felaketi: En az 15 ölü Endonezya’nın Güney Sulawesi bölgesini vuran sel ve heyelan sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti.
4.05.2024 Dünya
Haaretz: ABD sonunda buldu, İsrail itiraf etti! 'Panik atmosferi var'
Haaretz: ABD sonunda buldu, İsrail itiraf etti! 'Panik atmosferi var' Türkiye'nin ilan ettiği kararla aynı gün yayımlanan bir analiz, İsrail'in başını ağrıtan asıl sorunu tüm ayrıntılarıyla deşifre etti. Haaretz'teki analize göre, 'çok ciddi' olarak görülen kararın etkisi şimdiden savaşta ve müzakerelerde görüldü bile.
2.05.2024 Dünya
Yolda yürüyenlere kabusu yaşatan 4 kişi hakkında flaş gelişme
Yolda yürüyenlere kabusu yaşatan 4 kişi hakkında flaş gelişme Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yolda yürüyen gençleri korkuttuktan sonra saldıran 4 şahsın ifadelerine ulaşıldı. Pişman olduklarını söyleyen gençler, tutuklandı.
1.05.2024 Gündem
Sevgilisini banyoda öldürdü! Korkunç ifade ortaya çıktı
Sevgilisini banyoda öldürdü! Korkunç ifade ortaya çıktı Samsun’un Atakum ilçesinde dün kendisini aldattığını öne sürdüğü sevgilisi Gülcan Güneş'i (44) banyoda tabancayla başından vurarak öldüren Ertuğrul Temiz (39), adliyeye sevk edildi. Temiz’in ifadesi ortaya çıktı.
30.04.2024 Gündem
Yer: Bursa! Boşanmak isteyen eşinin evini ateşe verdi
Yer: Bursa! Boşanmak isteyen eşinin evini ateşe verdi Bursa'da boşanma aşamasındaki eşinin evini ateşe veren koca, eşini arayarak 'evin yanıyor git kurtar' dedi.
28.04.2024 Gündem
Terlikle araba kullanmanın cezası olmalı mı?
Terlikle araba kullanmanın cezası olmalı mı? Yaz mevsiminde sürücüler tarafından sıkça kullanılan terlik, araç kullanımında zaman zaman olumsuzluklar ortaya çıkarabiliyor.
28.04.2024 Gündem
IBAN kiralayanların cezadan ‘kaçışı yok’
IBAN kiralayanların cezadan ‘kaçışı yok’ ‘IBAN kiralama’ şeklinde dolandırıcılık yapanlar sıkı takipte. Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili harekete geçtiğini duyururken; vatandaşlara çağrı yaptı: Hesap işlemlerini kontrol edin, tüm sorumluluk hesap sahibine aittir.
27.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan 'IBAN kiralama' uyarısı
Ticaret Bakanlığı'ndan 'IBAN kiralama' uyarısı Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.
26.04.2024 Ekonomi
Motosikletliyi otomobille öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı
Motosikletliyi otomobille öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı Adana'da alkol aldıktan sonra sevgilisi Bahar T.’yi (20) bırakmak için masadan kalkan İzzet Sefa R. (21), arkadaşı Ezgi M.’nin otomobilini haber vermeden alıp mekandan ayrıldı. Kavşakta çarptığı motosikletli Ziyad S.’nin (33) ölümüne neden olup, 3 araca çarpan İzzet Sefa R., otomobili ve sevgilisini bırakıp kaçtı.
26.04.2024 Gündem
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplantısı yapıldı
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplantısı yapıldı "Kazayı araştırıp ihmalleri ortaya çıkaracağız." diyen TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Konunun adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulması, ihmallerin ve kusurların ortaya çıkarılması için komisyon üzerine düşeni yapacaktır" şeklinde konuştu
24.04.2024 Gündem
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı ECDC'nin ön verileri, boğmaca vakalarında 2022 ve 2021'e kıyasla 2023 ve 2024'te on kat artış olduğunu gösteriyor.
23.04.2024 Dünya
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibollahzadeh: İran, karşılık verme kararlılığını ifade etmiştir
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibollahzadeh: İran, karşılık verme kararlılığını ifade etmiştir İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh, “İran İslam Cumhuriyeti; saldırgan eylemlere karşı koyma ve bu saldırılara uluslararası hukuka uygun şekilde kararlılıkla karşılık verme konusundaki sarsılmaz kararlılığını ifade etmiştir” açıklamasında bulundu.
22.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Önleme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.