Adana'da yasa dışı silah ticareti operasyonu
Adana'da yasa dışı silah ticareti operasyonu Adana'da yasa dışı silah ticareti yapanlara yönelik operasyonda 14 şüpheli yakalandı, ruhsatsız 3 av tüfeği ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapanlara yönelik 22 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 14 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda ise ruhsatsız 3 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
MİT operasyonu Kosova'da deprem yarattı
MİT operasyonu Kosova'da deprem yarattı Altı FETÖ'cünün yakalanma görüntüleri ortaya çıktı, Kosova İçişleri Bakanı ve istihbarat servisi başkanı görevden alındı.Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, MİT'in altı FETÖ üyesini ülkeden çıkarmasının ardından İçişleri Bakanı'nı görevden aldı. Kovulanlar arasında bakanın yanı sıra istihbarat örgütünün yöneticisi de var. Türk gizli servisi MİT, altı üst düzey FETÖ'cüyü gizli bir operasyonla dün Türkiye'ye getirmişti. Türkiye'ye inen özel uçakta Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı FETÖ'cüler vardı.
11.09.2019 Haberler
İzmir'de Nevruz öncesi operasyon
İzmir'de Nevruz öncesi operasyon İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik nevruz öncesi düzenlenen operasyonda 36 zanlı gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yaklaşan nevruz öncesi sosyal medya aracılığıyla terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları tespit edilen 45 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İzmir MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ile Seferihisar, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Çeşme ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Zanlıların adreslerindeki aramada, 3 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, çok sayıda mermi ile dijital ve yazılı doküman ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. Öte yandan, nevruz öncesi kent genelinde dün düzenlenen operasyonda 61 kişi gözaltına alınmış, çok sayıda silah ve 30 kilogram skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) ile terör örgütü PKK/KCK'ya ait örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.
11.09.2019 Yaşam
Muş'ta uyuşturucu operasyonu
Muş'ta uyuşturucu operasyonu Muş'ta sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda 336 adet ecstasy hap ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde yapılan çalışmalarda, 3 şahsın içinde bulunduğu araçtan 336 adet ecstasy hap ele geçirilmiş ve şüpheli şahıslar gözaltına alınmıştır. Şahıslardan biri çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, diğer 2 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır" denildi.
11.09.2019 Yaşam