Osman Gazi

Osman Gazi

Son dakika Osman Gazi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Osman Gazi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Osman Gazi haber sayfamızda...

Osman Gazi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.243 osman gazi haberi bulunmuştur.
Tatilciler geri dönüş yolunda! İşte adım adım son durum...
Tatilciler geri dönüş yolunda! İşte adım adım son durum... 9 günlük Ramazan bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte, onlarca vatandaş memleketlerinden ve tatil noktalarından eve dönüş için yola çıktı. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinden İstanbul'a doğru yola çıkanların yolculuğu adeta çileye dönüştü. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunda trafik bazı bölgelerde zaman zaman durma noktasına geldi, gişelerde kilometrelerce kuyruk oluştu. İşte yollarda son durum…
14.04.2024 Gündem
İstanbul ve Ankara'nın trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici ve tankerlere yasak geldi
İstanbul ve Ankara'nın trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici ve tankerlere yasak geldi Kocaeli'de bayramda trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici ve tankerlere yasak getirildi. İşte o detaylar...
9.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor Yenişehir-Bilecik kara yolunu ulaşıma açan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Doğançay Ripajı-1 ve 2. kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacağız” dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Arkadaşına fotoğraf yollayınca kapısını acil kırdılar
Arkadaşına fotoğraf yollayınca kapısını acil kırdılar Karaman'da bir kişi kız arkadaşına bileğini kesip fotoğraf yolladı. Hemen harekete geçen kız arkadaşı binadakileri aradı ve daha sonra polis aranarak kapı kırıldı. Şahıs yaralı halde kurtarıldı. İşte detaylar...
22.01.2024 Gündem
Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024: Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu?
Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2024: Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu? Şehir içi veya şehir dışı fark etmeden araç sahiplerini yakından ilgilendiren konulardan birisi de köprü ve otoyol geçiş ücretleridir. Her yıl bu otoyol ve köprüleri milyonlarca insan kullanıyor. Bayramlarda tatillerde şehir dışına seyahat planları yapanların kullandıkları bazı yol ve köprüler için ücret ödemesi gerekir. Her taşıt için aynı ücret ödenmez. Otomobil, ticari araç gibi sınıf farklılıkları vardır. Bu sebeple köprü ve otoyol geçiş ücretleri araştırıla konulardan bir tanesidir. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri 2024 yılında ne kadar olduğuna dair detaylı bilgileri sizin için hazırladığımız içerikten öğrenebilirsiniz.
5.01.2024 Bilgi Rehberi
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftlerin cinsiyetten sonra en çok üzerine düşündükleri konu isimlerdir. Kız bebek bekleyen anne ve baba adayları bebeklerine verecekleri isim konusunda araştırma içerisine girerler. Kızlarının hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken aileler anlamlarına da dikkat ederler. Kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler nadir bulunan, keşfedilmemiş, duyulmamış, modern ve popüler isimleri tercih ederler. İsim konusunda oldukça seçici davranan aileler anlamlarının da güzel olmasını isterler. B harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Aileye yeni katılacak bireyin heyecanını yaşan aileler bebeklerine verecekleri isim için ayrı bir tatlı telaşın içerisine giriyor. Erkek bebek bekleyen anne ve baba adayları çocuklarının hayat boyu taşıyacağı ismi seçerken kararsız kalabiliyor. Bunun için uzun süre isim bulma arayışına giriyorlar. Çiftler çocuklarına en güzel ve en anlamlı isim vermek istiyor. Keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan ve değişik isimler genellikle ailelerin seçenekleri arasında yer alıyor. İsmin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları da dikkat edilen faktörler arasında yer alıyor. E harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “E ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Muhtemel depremde İstanbul'dan kaçış nasıl olacak? Tahliyede üç tehlike
Muhtemel depremde İstanbul'dan kaçış nasıl olacak? Tahliyede üç tehlike Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu İstanbul’da muhtemel bir depremin ardından tahliye sırasında yaşanabilecek üç soruna dikkat çekiyor: Afet yollarına park eden araçlar, riskli binaların yıkılarak dar yolları kapatma ihtimali ve kıyılardaki tsunami ile dolgu alan tehlikesi.
30.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi tüneller ülkesi haline getirdik
Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi tüneller ülkesi haline getirdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, karayolu ulaşımını daha etkin, ekonomik, sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirmek amacıyla önemli ve devasa projelere imza attıklarını belirterek, “3 bin 844 yeni köprü inşa ettik. 405 yeni tünel açarak hizmete sunduk. Köprü uzunluğunda yüzde 145, tünel uzunluğunda ise yüzde bin 350 artış sağladık” dedi.
26.11.2023 Ekonomi
ORHAN BEY HAYATI: Orhan Bey tarihte kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Orhan Gazi eşleri ve çocukları
ORHAN BEY HAYATI: Orhan Bey tarihte kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Orhan Gazi eşleri ve çocukları Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahı olan Orhan Gazi'nin hayatına dair detaylar tarih meraklılarının gündeminde. Orhan Bey, Söğüt'te Malhun Hatun'un oğlu olarak doğdu.Kendisinden sonra ise yerine oğlu I. Murad gelmiştir. Peki, Orhan Gazi nasıl öldü?
15.11.2023 Cadde
‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’
‘100. yıla çok daha güçlü adım atıyoruz’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in ilanının 100. yılına ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Her biri milletimizin gurur abidesi olan muhteşem eserler ve hizmetlerle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha itibarlı şekilde adım atıyoruz” ifadesini kullandı.
31.10.2023 Gündem
Kurtuluş Savaşı’nın “çetin çephesi” Bilecik
Kurtuluş Savaşı’nın “çetin çephesi” Bilecik Tarihte pek çok kavmin uygarlık ve egemenliğine sahne olan Bilecik, Kayı Boyu’nun Orta Asya’dan 400 çadırla gelip Söğüt’te, Osmanlı Devletinin kuruluş merkezliğini yaptığı yerdir.
29.10.2023 Gündem
KURULUŞ OSMAN ALAADİN tarihte kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Alaaddin Bey'e hayat veren Faruk Aran hayatı...
KURULUŞ OSMAN ALAADİN tarihte kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Alaaddin Bey'e hayat veren Faruk Aran hayatı... Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi'nin oğlu Alaeddin Bey'e Faruk Aran hayat veriyor. Alaeddin, Bala Hatun ve Osman Gazi'nin oğulları olarak tarih sahnesine çıkıyor. Dizide ise Alaeddin Bey'i genç oyuncu Faruk Aran canlandırıyor. Peki, Alaeddin Bey tarihte kimdir?
25.10.2023 Cadde
Osman İsminin Anlamı Nedir? Osman Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Osman İsminin Anlamı Nedir? Osman Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Osman, dilimize uzun zaman önce geçmiş ve Arapça kökene sahip bir isimdir. Erkek çocuklara verilen bu isim hakkında Osman ne demek ve Osman ismi Kur’an’da geçiyor mu gibi sorular ortaya atılmaktadır. Sizler için Osman ismi hakkında sorulan tüm soruların cevaplarını derledik.
25.09.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 742'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde, Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyarette bulundu.
10.09.2023 Gündem
‘Bu toprakların çocukları boyunduruk altına girmez’
‘Bu toprakların çocukları boyunduruk altına girmez’ Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilecik’in Söğüt ilçesinde 742. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin açılışına katıldı. Boynuna Söğüt poşusu takan Bakan Bak törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.
10.09.2023 Gündem
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Osman Gazi Köprüsü’nde bayram tatili dönüş yoğunluğu
Osman Gazi Köprüsü’nde bayram tatili dönüş yoğunluğu Kurban Bayramı tatilinin son gününde Osman Gazi Köprüsü’nde akıcı bir yoğunluk yaşanıyor.
2.07.2023 Haberler
Osman Gazi Köprüsü’nde bayram tatili dönüş yoğunluğu
Osman Gazi Köprüsü’nde bayram tatili dönüş yoğunluğu Kurban Bayramı tatilinin son gününde Osman Gazi Köprüsü’nde akıcı bir yoğunluk yaşanıyor.
2.07.2023 Gündem
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yolumuza devam edeceğiz. Ama bunun yolu 28 Mayıs'tan geçiyor. İnşallah Rabbim her bir vatandaşımıza 28 Mayıs'ta da ferasetle karar vermeyi nasip etsin. İnşallah doğru netice sandıktan da çıkacak, diyoruz” dedi.
21.05.2023 Haberler
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak
Bakan Varank: Doğru netice sandıktan da çıkacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yolumuza devam edeceğiz. Ama bunun yolu 28 Mayıs'tan geçiyor. İnşallah Rabbim her bir vatandaşımıza 28 Mayıs'ta da ferasetle karar vermeyi nasip etsin. İnşallah doğru netice sandıktan da çıkacak, diyoruz” dedi.
21.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu deprem bölgesindeki şehirleri ziyaret edeceğini söyledi ve 'Milleti tehdit ederek, hakaret ederek siyaset yapılmaz. Depremzede vatandaşlarıma hakaret ederek siyaset olmaz.' ifadelerini kullandı. Erdoğan 'Vergileri düşürerek esnafımıza ve çiftçimize özel sübvansiyonlar yaparak, insanımızı rahatlatacağız.' dedi.
18.05.2023 Gündem
Bakan Soylu: Türkiye geçmişte de kendi arabasını yapmaya çalıştı ama yaptırmadılar
Bakan Soylu: Türkiye geçmişte de kendi arabasını yapmaya çalıştı ama yaptırmadılar Gaziosmanpaşa’da STK Başkanlarıyla kahvaltı programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye geçmişte de kendi arabasını yapmaya çalıştı ama yaptırmadılar. Türkiye geçmişte de kendi uçağını yapmaya çalıştı. Şimdi Hürjet'i yapmaya çalıştığı gibi. Milli muharip uçaklarını yapmaya çalıştığı gibi geçmişte de yapmaya çalıştı. Ama bu bir iradeydi. Yaptırmadılar" dedi.
28.04.2023 Gündem
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Gururla saydığımız her savunma sanayi projemiz, gerisindeki tasarım, yazılım, üretim gücüyle gençlerimizin geleceğini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir" dedi. Erdoğan, "Biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var" açıklamasında bulundu.
25.04.2023 Gündem
AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz; 'Yozgat ve Sivas’ın şahlanışı hızlı trenle olacak'
AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz; 'Yozgat ve Sivas’ın şahlanışı hızlı trenle olacak' 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına göre Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı proje bedelinin 64 milyar TL olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye’de şu ana kadar bu miktarda proje bedeli olan yatırımın bir elin 5 parmağını geçmediğini söyledi.
18.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Osman Gazi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.