Öte Gezegen

Öte Gezegen

Son dakika öte gezegen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öte gezegen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öte gezegen haber sayfamızda...

Öte Gezegen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 173 öte gezegen haberi bulunmuştur.
Dünya boyutunda öte gezegen keşfetti
Dünya boyutunda öte gezegen keşfetti James Webb Uzay Teleskobu (JWST), en büyük amaçlarından biri olan öte gezegen keşiflerinin ilkine imza attı. Gezegenin keşfi çarşamba günü Amerikan Astronomi Derneği’nin Seattle’daki 241’inci toplantısında duyuruldu.
13.01.2023 Dünya
Uzaylılardan sinyal gelmiş!
Uzaylılardan sinyal gelmiş! Çin’deki teleskobun diğer gezegenlerde muhtemel uygarlıklar olduğunu gösteren sinyaller tespit ettiği açıklandı. Ancak bu açıklama, haberin dünyaya yayılmasıyla yayından kaldırıldı.
18.06.2022 Dünya
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti Üç gezegen 35 ışık yılı uzaklıkta bulunurken, aynı yıldızın yörüngesinde iki dünyanın daha dönüyor olması mümkün.
7.08.2021 Teknoloji
NASA'nın TESS uydusu, Kuzey Gökü'nün uzay panoramasını kayda aldı
NASA'nın TESS uydusu, Kuzey Gökü'nün uzay panoramasını kayda aldı Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu'nun (TESS) çektiği, Kuzey Yarım Küre'den görülen uzay kesitinin (Kuzey Gökü) fotoğraflarından oluşturulan bir panorama yayımladı.
8.10.2020 Teknoloji
Dünya ve Güneş'in 'yansıması' olduğuna inanılan bir yıldız ile öte gezegen keşfedildi
Dünya ve Güneş'in 'yansıması' olduğuna inanılan bir yıldız ile öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, Dünya ve Güneş'in "yansıması" olduğuna inanılan bir yıldız ile öte gezegen keşfetti.
8.06.2020 Populer Bilim
Dermiri buhar haline getiren ve aşırı sıcak olan yeni bir gezegen keşfedildi!
Dermiri buhar haline getiren ve aşırı sıcak olan yeni bir gezegen keşfedildi! Dünyadan 456 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve atmosfer sıcaklığı demiri buharlaştıran bir öte gezegen keşfedildi.
27.04.2020 Populer Bilim
Bilim insanları yeni bir öte gezegen keşfetti!
Bilim insanları yeni bir öte gezegen keşfetti! Gök bilimciler, 2018'de yakıtının bitmesi üzerine emekliye ayrılan Kepler Uzay Teleskobu'nun verisinde yazılım hatalarının kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen keşfetti.
16.04.2020 Populer Bilim
Öte gezegen K2-18b'de yaşam için elverişli koşulların var olabileceği tespit edildi
Öte gezegen K2-18b'de yaşam için elverişli koşulların var olabileceği tespit edildi Kütlesi Dünya'nın sekiz katı büyüklüğünde bir öte gezegenin yaşam için elverişli koşullara sahip olabileceği bildirildi.
28.02.2020 Populer Bilim
'Proxima b' ile aynı yıldız etrafında dönen bir öte gezegen daha keşfedildi
'Proxima b' ile aynı yıldız etrafında dönen bir öte gezegen daha keşfedildi Gök bilimciler, Dünya'ya en yakın öte gezegen "Proxima b" ile aynı yıldız etrafında dönen bir öte gezegen daha keşfetti.
17.01.2020 Populer Bilim
NASA yaşama elverişli gezegen keşfetti!
NASA yaşama elverişli gezegen keşfetti! Birçok farklı araştırmanın yanı sıra yaşama elverişli gezegen arayan NASA, sonunda umduğunu buldu. Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS), Dünya büyüklüğünde öte gezegen keşfetti.
8.01.2020 Populer Bilim
Son dakika | Yaşama elverişli 'öte Dünya' keşfedildi
Son dakika | Yaşama elverişli 'öte Dünya' keşfedildi Son dakika haberine; Dünya'ya 101,5 ışık yılı uzaklıktaki Yunus (Dorado) Takımyıldızı'nda, bir cüce kızıl yıldızın yörüngesinde, Dünya'ya yakın büyüklükte ve yıldızında yaklaşık aynı ısı enerjisini alan öte gezegen bulundu.
7.01.2020 Gündem
NASA yayımladı! Yeni hedefe odaklandı...
NASA yayımladı! Yeni hedefe odaklandı... Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusunun (TESS) çektiği, Güney Yarım Küre'den görülen uzay kesitinin (Güney Gökü) fotoğraflarından oluşturulan bir panorama yayımladı.
6.11.2019 Gündem
Son dakika... Nobel Fizik Ödülü sahibini buldu
Son dakika... Nobel Fizik Ödülü sahibini buldu Nobel Fizik Ödülü, bu yıl evrenin gelişiminin ve "Dünya'nın kainattaki yerinin" anlaşılmasına sundukları katkılardan dolayı üç bilim insanına verildi.
8.10.2019 Dünya
Dünya'ya 12 ışık yılı uzaklıkta 3 öte gezegen keşfedildi
Dünya'ya 12 ışık yılı uzaklıkta 3 öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, 12 ışık yılı uzaklıkta Dünya'nın büyüklüğüne yakın 3 öte gezegen keşfetti.
27.08.2019 Populer Bilim
NASA'dan heyecanlandıran keşif! Dünya'dan 6 kat büyük yaşama uygun gezegen...
NASA'dan heyecanlandıran keşif! Dünya'dan 6 kat büyük yaşama uygun gezegen... Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzak bir güneş sisteminde yaşam için uygun koşullara sahip gezegen keşfetti.
1.08.2019 Dünya
Kehribar güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması nedir?
Kehribar güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması nedir? Kehribar güneş tutulması için geri sayım başladı. Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu oluşan Güneş Tutulması ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...
1.07.2019 Gündem
NASA açıkladı: En küçük gezegen keşfedildi
NASA açıkladı: En küçük gezegen keşfedildi Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) öte gezegen keşif uydusu TESS, dünyadan 35 ışık yılı uzaklıkta gözlenen şimdiye kadarki en küçük gezegenini keşfetti.
1.07.2019 Teknoloji
Güneş yarın tutulacak
Güneş yarın tutulacak Gök bilimciler ve meraklılarının heyecanla beklediği Güneş tutulması yarın gerçekleşecek. Tam tutulma en net Şili’de bulunan Atacama Çölü’nde izlenecek. Tutulma yeni ay evresinde yaşanacak olması nedeniyle yeniden başlangıcı sembolize ediyor
1.07.2019 Dünya
Dünya'ya en yakın yeni bir öte gezegen bulundu
Dünya'ya en yakın yeni bir öte gezegen bulundu Bilim adamları Dünya'ya en yakın öte gezegen "Proxima  b"ye komşu başka bir öte gezegenin varlığına dair kanıtlar buldu.
15.04.2019 Populer Bilim
NASA'nın TESS uydusu yeni bir öte gezegen keşfetti
NASA'nın TESS uydusu yeni bir öte gezegen keşfetti Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) öte gezegen keşif uydusu TESS, Dünya'dan 59,5 ışık yılı uzakta, büyük bölümü sudan oluşan ilk öte gezegen keşfini gerçekleştirdi.
8.01.2019 Teknoloji
Balon gibi şişen öte gezegen keşfedildi
Balon gibi şişen öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, gaz devi bir öte gezegenin, aşırı ısınan atmosferinden kaçan helyum nedeniyle balon gibi şiştiğini gözlemledi.
9.12.2018 Populer Bilim
Gizemli gezegen! Balon gibi şişiyor, çünkü...
Gizemli gezegen! Balon gibi şişiyor, çünkü... Gök bilimciler, gaz devi bir öte gezegenin, aşırı ısınan  atmosferinden kaçan helyum nedeniyle balon gibi şiştiğini gözlemledi.
7.12.2018 Dünya
Yüzden fazla öte gezegen ortaya  çıkarıldı
Yüzden fazla öte gezegen ortaya  çıkarıldı Gök bilimcilerin, uzay ve yer teleskoplarını kullanarak sadece 3 ayda 100'den fazla öte gezegeni ortaya çıkardığı bildirildi.
4.12.2018 Teknoloji
59,5 ışık yılı uzaklıkta yeni gezegen keşfedildi
59,5 ışık yılı uzaklıkta yeni gezegen keşfedildi Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu TESS, Dünya'dan 59,5 ışık yılı uzakta, büyük bölümü sudan oluşan bir gezegenin varlığını keşfetti.
21.09.2018 Dünya
Dünya'ya en yakın öte gezegen yaşanabilir görünüyor
Dünya'ya en yakın öte gezegen yaşanabilir görünüyor Dünya'ya en yakın öte gezegen Proxima Centauri b'nin yaşam için hayli elverişli koşullara sahip olabileceği bildirildi.
13.09.2018 Populer Bilim

Benzer Haber Etiketleri

Öte Gezegen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.