Öğretmenin şikayet ettiği okul müdürüne soruşturma!
Öğretmenin şikayet ettiği okul müdürüne soruşturma! İzmir’in Bergama ilçesindeki bir ortaokulun müdürü İ.A. (52) hakkında, 'derslere girmediği, okulun özel eğitim sınıf öğretmenine mobbing uyguladığı ve sınıf defterini sakladığı' iddialarıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.
2.12.2019 Gündem
MEB'den yüz binlerce 'özel' öğrenciye eğitim desteği
MEB'den yüz binlerce 'özel' öğrenciye eğitim desteği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2018-2019 eğitim öğretim yılında 414 bin 86 özel gereksinimli öğrencinin eğitim hizmetlerine erişimine olanak tanıdı.
18.11.2019 Gündem
Semiha Yıldırım özel öğrencilerle buluştu
Semiha Yıldırım özel öğrencilerle buluştu TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, bazı meclis başkanlarının eşleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel tarafından karşılanan Yıldırım ve beraberindekilere, 578 engellinin eğitim gördüğü merkez hakkında sunum yapıldı. Merkezde eğitim, drama, müzik sınıfları ile seramik, resim, spor salonları, el işi atölyeleri, fizyoterapi, hidroterapi bölümlerini gezen Yıldırım ve beraberindekiler, özel öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenci ve aileleriyle sohbet eden Semiha Yıldırım, daha önce bu kadar kapsamlı bir merkezle hiç karşılaşmadığını söyledi. Yıldırım, merkezi Antalya'ya kazandırdığı için Menderes Türel ve eşi Ebru Türel'e teşekkür etti. Semiha Yıldırım, mecliste özel günlerde hediye etmek üzere engelli öğrencilerin ürettiği el işi ürünlerinden talep edebileceklerini söyledi. Ziyarette, Yıldırım ve beraberindekilere, çiçek ve özel öğrencilerin atölyelerde ürettiği el işi süslemeler, kokulu sabun, seramik süsler ve takılardan hediye edildi. Semiha Yıldırım da öğrencilere ve ailelerine çiçek verdi.
11.09.2019 Haberler
Özel öğrenciler için 700 bin liralık yatırım
Özel öğrenciler için 700 bin liralık yatırım İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destek verdiği Özel Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimin alitesinin geliştirilmesi projesi kapsamında Konak, Buca ve Bornova’da 3 özel eğitim ve meslek eğitim merkezlerinde 700 bin liraya 7 atölyenin donanımı ve güçlendirilmesi yapıldı...
13.05.2017 Ege
Özel öğrenciler için "destek odaları" geliyor
Özel öğrenciler için "destek odaları" geliyor Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitime ihtiyacı olan engelli öğrenciler için oluşturulan destek odaları gibi özel yetenekli öğrenciler için de okullarda destek odası oluşturacak. Destek odalarının 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
17.03.2015 Eğitim