Trump'ın adayı, Patriot üreticisi Raytheon için lobi yapıyordu
Trump'ın adayı, Patriot üreticisi Raytheon için lobi yapıyordu ABD liderinin Savunma Bakanı olarak aday gösterdiği Esper'in geçmişinde yoğun şekilde lobi faaliyetleri var.
19.06.2019 Dünya
Bakan Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ile telefonda görüştü
Bakan Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ile telefonda görüştü Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile S-400 konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar’ın, ABD’li muhatabı tarafından gönderilen mektuptaki müttefiklik ruhuna uygun olmayan üsluptan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği görüşmede, başta ABD ve Türkiye arasındaki ikili konular olmak üzere bölgesel güvenlik ve savunma işbirliği konuları ele alındı. Söz konusu görüşmede, iki Bakan Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda bir araya gelme konusunda mutabık kaldılar.
11.09.2019 Haberler
Shanahan'dan Türkiye açıklaması: Her zaman halletmemiz gereken zorluklar  olacaktır
Shanahan'dan Türkiye açıklaması: Her zaman halletmemiz gereken zorluklar  olacaktır ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli  Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin, "Bakan Akar, yani onlar  (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar  olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor." dedi.
18.04.2019 Dünya
ABD'den flaş Suriye açıklaması: Bir iki hafta içinde yüzde 100 olacak!
ABD'den flaş Suriye açıklaması: Bir iki hafta içinde yüzde 100 olacak! ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Suriye'de  DEAŞ'ın elindeki toprakların yüzde 99,5'ten fazlasının alındığını, önümüzdeki bir iki hafta içinde terör örgütünün kontrolündeki toprakların tamamının alınacağını söyledi.
29.01.2019 Dünya
Trump'ın Mattis'in yerine atadığı ABD Savunma Bakanı Patrick Shanahan kimdir?
Trump'ın Mattis'in yerine atadığı ABD Savunma Bakanı Patrick Shanahan kimdir? Yeni yılla birlikte görevine başlayacak Shanahan, Boeing firmasında 31 yıl geçirdi ve Pentagon'a geldikten sonra Trump'ın 'Uzay Gücü'nü destekleyenler arasında yer aldı. Boeing'de 'Bay Tamirci' lakabı takılan müstakbel bakanın siyaset, uluslararası ilişkiler ve savunma alanlarında tecrübesi yok.
24.12.2018 Dünya