Bruce Dickinson'a Bosna Savaşı için verilen ödül ne ifade ediyor?
Bruce Dickinson'a Bosna Savaşı için verilen ödül ne ifade ediyor? Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü ve en sağlam müzik gruplarından Iron Maiden'ın solisti Bruce Dickinson, 1994 yılında savaş nedeniyle riskli olmasına rağmen Saraybosna'ya konser vermeye gitmişti. Dickinson, savaşın sebep olduğu hayal bile edilemeyecek kaos dolu o ortamda, milyonlara umut olan bu hareketiyle yıllar sonra da unutulmadı ve Saraybosna Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik unvanıyla onurlandırıldı.
8.04.2019 Tarih
Bosna tarihi ve kültürel güzellikleri
Bosna tarihi ve kültürel güzellikleri Balkan coğrafyasına göz attığımızda bize yakın birçok kültürel öğe gözümüze çarpmaktadır. Bunların en yoğun olduğu ülke ise şüphesiz Bosna’dır. Adeta bizden bir parça gibidir. Doksanlı yılların başında yıkıma uğramış, yaralarını halen sarmaya çalışan bu ülkeyi gelin yakından tanıyalım.
30.04.2018 Gündem
Mostar taraftarı bayrakları karıştırdı!
Mostar taraftarı bayrakları karıştırdı! Mostar-Sarajevo maçında ev sahibi ekibin taraftarları, drone ile stadın üstünde Hırvat bayrağı uçuruyor.
31.10.2017 Futbol
Aliya İzzetbegoviç’in Hayatı Dizi Oluyor
Aliya İzzetbegoviç’in Hayatı Dizi Oluyor Bosnalı lider Aliya İzzetbegoviç'in hayatı diziye taşınıyor. TRT ekranlarında yayınlanacak olan dizi, kasım ayı boyunca izlenilebilecek.
16.10.2017 Kültür Sanat
Mönchengladbach çıldırdı: 7-0
Mönchengladbach çıldırdı: 7-0 UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Mönchengladbach, Bosna Hersek temsilcisi Sarajevo'yu 7-0 yendi.
1.07.2020 UEFA Avrupa Ligi
Avrupa Ligi'nde gergin maç
Avrupa Ligi'nde gergin maç "Sırp kasabı" lehine pankart asılan Levski-Sarajevo maçının rövanşında gergin anlar yaşandı.
27.07.2012 Skorer