Son dakika: Çin'de bomba gelişme! Corona virüs aşısı mı bulundu?
Son dakika: Çin'de bomba gelişme! Corona virüs aşısı mı bulundu? Gelen son dakika haberine göre; Dünyaya diz çöktüren corona virüs (covid-19) salınının aşısı için Çin'den çok kritik bir haber geldi. Corona virüsün ilk ortaya çıktığı kent olan Wuhan'da denemelere başlayan aşı için adım adım sona geliniyor. İşte tüm detaylar...
14.04.2020 Dünya
Vali müjdeyi verip araçla geçti! Sona gelindi...
Vali müjdeyi verip araçla geçti! Sona gelindi... Denizli'yi, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'ya bağlayacak çevre yolu üzerindeki Honaz Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 95,2'si, nihai iç kaplama betonunun da yüzde 41'i tamamlandı. Tünelde incelemelerde bulunan Denizli Valisi Hasan Karahan, kazı çalışmalarının bittiği sol tüpten araçla geçiş yaptı.
11.07.2019 Gündem
Vali müjdeyi verip araçla geçti! Sona gelindi...
Vali müjdeyi verip araçla geçti! Sona gelindi... Denizli'yi, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'ya bağlayacak çevre yolu üzerindeki Honaz Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 95,2'si, nihai iç kaplama betonunun da yüzde 41'i tamamlandı. Tünelde incelemelerde bulunan Denizli Valisi Hasan Karahan, kazı çalışmalarının bittiği sol tüpten araçla geçiş yaptı.
11.07.2019 Gündem
‘Kanal Edirne’de sona gelindi
‘Kanal Edirne’de sona gelindi Kanal Edirne projesinde sona gelindi. 46 milyon liraya mal olan projenin yüzde 99'luk bölümü tamamlandı. Yunanistan sınırında bulunan Karaağaç Mahallesi’nde yapımı devam eden bağlantı köprüsü de ay sonunda araç trafiğine açılıyor. Edirne’de, Yunanistan ile sınır hattını oluşturan ve hemen hemen her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri’nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne Projesi’nin yüzde 99’u tamamlandı. “5’inci köprü de ay sonunda araç trafiğine açılıyor” 2015’in Kasım ayında 46 milyon lira bütçeyle yapımına başlanan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne’ projesinin 7 bin 600 metrelik bölümü Haziran 2018 itibarıyla tamamlandı. Kanal üzerinde yapımı tamamlanan 4 bağlantı köprüsünün beşincisi ve Yunanistan sınırında bulunan Karaağaç Mahallesi’nin ana arterini sağlayacak olan köprünün de Temmuz ayı sonunda araç trafiğine açılması ön görülüyor.
11.09.2019 Yaşam
Türk Seddi'nde sona gelindi
Türk Seddi'nde sona gelindi Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Suriye sınırının Türkiye'ye yakın bazı bölgelerinde terör örgütü DEAŞ ve PYD'nin kontrolü sağlaması, kaçakçılık ve kaçak geçişlerin yaşanması üzerine Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri yeni önlemler almak üzere çalışma başlattı. Öncelikli olarak tel örgülerin güçlendirildiği sınır hattına hendekler kazıldı ve termal kameralar ile yapılan izlenip, zırhlı araçlarla devriye görevi yapan askerler tarafından kontrol edildi. 2015 yılında sınırın daha güvenli hale getirilmesi için Fiziki Güvenlik Sistemi uygulaması başlatıldı. Uygulama kapsamında sınır hattına; akordiyon, kafes teller yapıldı, hendekler kazıldı, gözetleme kuleleri yenilendi ve kritik bölgeler aydınlatıldı. Bunun yanı sıra öncelik terör örgütünün tehdit oluşturduğu bölgeler olmak üzere 911 kilometrelik sınırın tamamının modüler beton blokların birleştirilmesiyle oluşturulacak duvarla kapatılması için harekete geçildi.Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'nın aldığı kararın ardından TOKİ ve çeşitli firmalar tarafından 14 ayrı bölgede 2 metre genişliğinde 3 metre yüksekliğinde her biri 7 ton ağırlığında beton blokların üretimine başlandı. Üretimi tamamlanan seyyar beton blokların yan yana dizilmesiyle oluşturulan duvar, sınır hattının güvenli hale gelmesini sağladı. 781 KİLOMETRE DUVARLA KAPATILDI 911 kilometrelik sınır hattının şu ana kadar 781 kilometrelik bölümü beton bloklarla örülen duvarla kapatıldı. Sınır hattının kalan 130 kilometrelik kısmının ise 2018 yılının ilkbaharına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yapımı tamamlanan bölgelerde kilometrelerce uzayan duvar yörede ise 'Türk Seddi' olarak adlandırılıyor.
11.09.2019 Yaşam
Çamlıca Camisi havadan görüntülendi
Çamlıca Camisi havadan görüntülendi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Camisi'nin 34 metre enindeki dev kubbesinin altına yapılan süslemeler tamamlandı. Cami inşaatında kullanılan 150 metre uzunluğundaki 6 vinçten 5'i söküldü. Caminin 2018 yılının Ramazan ayında ibadete açılacağı öğrenildi. Öte yandan Üsküdar Belediyesi de otobüslerle inşaat şantiyesine getirdiği vatandaşlara cami hakkında bilgi vermeye başladı. ANA KUBBENİN TAVAN SÜSLEMESİ TAMAMLANDI 7 metre 77 santimetre boyundaki dünyanın en büyük alemi ve 20 metre boyundaki "Fetih Suresi" yazısı ile dikkat çeken Çamlıca Camisi'nin dev kubbesinin süslemeleri de tamamlanmak üzere. Hattatlar tarafından elle yapılan ve yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ürünü olan süslemeler, iskelelerinin sökülmesiyle ortaya çıkmaya başladı. 34 metre çapındaki dev ana kubbenin altındaki süslemede Allah'ın 16 adının yazdığı öğrenildi. KULE VİNÇLER BİR BİR SÖKÜLÜYOR Öte yandan Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinin yapımının da tamamlanmasıyla birlikte kule vinçler de bir bir sökülüyor. Bugüne kadar 150 metre uzunluğundaki vinçlerden 5'i sökülürken inşaatta çalışan bir vinç kaldı. Çamlıca Camii'nin minarelerinin 4'ü 107.1 metre, 2'si ise 90'ar metre, minarelerin toplam yüksekliği ise 608 metreyi geçiyor. Caminin inşaatının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığı belirtilirken, inşaat şantiyesinde de halen bin kişinin çalıştığı belirtildi. VATANDAŞLAR ŞANTİYEYE GETİRİLEREK BİLGİLENDİRİLİYOR Bu arada Üsküdar Belediyesi de her gün farklı mahallelerden camiye gelmek isteyen vatandaşları otobüsle inşaata getirmeye başladı. Her gün rehberler eşliğinde şantiyeye gelen vatandaşlara, caminin özellikleri hakkında bilgiler veriliyor.
11.09.2019 Yaşam
Seyir terası inşaatında sona gelindi
Seyir terası inşaatında sona gelindi TRABZON'un Çaykara ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de hâkim tepede yapılan, 300 metrekarelik gezinme alanı bulunacak seyir terası inşaatında sona gelindi. Bölge turizminin göz bebeği konumunda olan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaretçi akınına uğrayan ve son günlerde imar kirliği tartışmalarıyla gündemde olan Uzungöl'de yapımına başlanana seyir terası inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. Ziyaretçilerin gölü yüksek bir noktadan görebilme imkanına sahip olabileceği, çelik konstrüksiyon üzerinde ahşap kaplamayla yapılan seyir terasında 300 metrekarelik gezinme alanı da bulunacak. Uzungöl?ü ziyaret edenlerin görsel ihtiyaçlarını karşılamak ve güzel noktadan seyredilmesini sağlamak için özel çalışmayla tasarlanan seyir terası çalışmalar sırasında çevredeki ağaçların yanı sıra doğal yaşamın da korunduğu dikkat çekti. Toplam maliyeti 510 bin lira olan seyir terasının kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağı bildirildi. KUŞ BAKIŞI UZUNGÖL Seyir terasındaki çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, böyle bir hizmetten ötürü emeği olanlara teşekkür etti. Akyüz Çok güzel bir seyir terası oluyor. Uzungöl'e gelen insanlar burayı adeta kuş bakışıyla rahat bir şekilde görebilecek. Emeğe geçenlere teşekkür ediyoruz. Yaklaşık maliyeti 510 bin lira. İnşaat çalışmalarının yüzde 80'i bitmiş durumda. İnşallah yakın bir zamanda ziyaretçilerimiz buradan eşsiz manzarayı farklı bir bakışla görebilecekler. Bölgemize gelen misafirlerimiz burada bol bol fotoğraf çekip, bu anı böylece de ölümsüzleştirecekler dedi.
11.09.2019 Yaşam
Dev köprüde son 340 metre
Dev köprüde son 340 metre Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında, Körfez’in iki yakasının birleşmesini sağlayacak son 14 tabliyenin montajı 10 gün içerisinde tamamlanacak. İki yakanın birleşmesine günler kala, adeta Birleşmiş Milletler topluluğunu andıran bir işçi ordusu, 252 metreyi bulan yükseklikte korkusuzca çalışmalarını sürdürüyor. Çoğunluğu Türk olmak üzere, aralarında İtalya, Danimarka, Almanya, Kore ve Japonya’dan gelen işçilerinde yer aldığı 750 kişi, 1.1 milyar dolarlık projeyi tamamlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Editör: Erkan Tanık
11.09.2019 Haberler