Tarihi

Tarihi

Son dakika tarihi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihi haber sayfamızda...

Tarihi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 137.327 tarihi haberi bulunmuştur.
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT ekranlarında deprem bölgelerindeki çalışmalardan bahsetti. Bakan Özhaseki '4 kırmızı çizgimiz var' diyerek madde madde anlattı.
8.05.2024 Gündem
Türkiye ve Cezayir arasında Karma Ekonomik Komisyonu  Protokolü imzalandı
Türkiye ve Cezayir arasında Karma Ekonomik Komisyonu Protokolü imzalandı Türkiye ve Cezayir arasında Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. Dönem Protokolü imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugünkü toplantıda ekonomiden bilgi teknolojilerine, eğitimden sağlığa, kültürden turizme, ticaretten sosyal politikalara kadar birçok alanda ülkelerimiz arasındaki iş birliklerinin genişletilmesi hususunda mutabık kaldık” dedi.
8.05.2024 Ekonomi
OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ 2024 🔔YAZ TATİLİNE KAÇ GÜN KALDI, okullar ne zaman kapanıyor? 2024 Karne günü
OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ 2024 🔔YAZ TATİLİNE KAÇ GÜN KALDI, okullar ne zaman kapanıyor? 2024 Karne günü Okullar ne zaman kapanıyor? MEB çalışma takvimine göre okulların kapanış tarihi öğrenci ve veliler tarafından araştırılan konulardan. Geçtiğimiz eylül ayında başlayan 2023-2024 yılında ikinci dönem 5 Şubat günü başlamıştı. Öğrenciler üç aylık yaz tatilinin yaşanacağı tarihlere odaklandı. 2024 karne günü ne zaman?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
FED PPK TOPLANTI TARİHİ 2024 (ABD Merkez Bankası): FED toplantısı ne zaman, Mayıs FED faiz kararı ayın kaçında açıklanacak?
FED PPK TOPLANTI TARİHİ 2024 (ABD Merkez Bankası): FED toplantısı ne zaman, Mayıs FED faiz kararı ayın kaçında açıklanacak? FED faiz kararı PPK toplantısı ardından açıklanıyor. Aylık olarak duyurulan faiz oranları piyasalar tarafından merakla bekleniyor. ABD Merkez Bankası son açıklanan kararında faiz oranını sabit bırakmıştı. Peki, FED PPK toplantısı ne zaman? FED faiz kararı hangi gün açıklanacak?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI ne zaman? 2024 MEB BİLSEM sınav giriş belgesi ve sınav sonuç tarihi...
BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI ne zaman? 2024 MEB BİLSEM sınav giriş belgesi ve sınav sonuç tarihi... BİLSEM sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Bilim ve sanat merkezi için ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri ön değerlendirme aşamasını atlattı ve süreçte ikinci aşamaya geçti. 2024 BİLSEM bireysel değelendirme sınav giriş belgesi yayımlandı mı?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
YAKLAŞIYOR ✅ DGS BAŞVURU EKRANI açıldı mı? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM'den DGS başvuru ve sınav tarihleri
YAKLAŞIYOR ✅ DGS BAŞVURU EKRANI açıldı mı? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM'den DGS başvuru ve sınav tarihleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi ve başvuru ücreti araştırması arttı. Mayıs ayının ilk haftası sona ererken, DGS başvuru tarihi ne zaman, DGS başvuru ücreti ne kadar merak ediliyor. 2024 Dikey Geçiş Sınavı tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki DGS başvurusu ve sınavı ne zaman? DGS başvuru ücreti kaç TL?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi gün, hangi ayda kutlanacak?
Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi gün, hangi ayda kutlanacak? Yılın özel günleri arasında yer alan Babalar Günü ile ilgili araştırmalar başladı. 2024 Yılında Babalar Günü ne zaman, hangi gün merak konusu oldu. Her yıl düzenli olarak kutlanan Babalar Günü tarihi bu sene hangi tarihte?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
Sinem Kobal: Bekleten kadınlardan değilim!
Sinem Kobal: Bekleten kadınlardan değilim! Kendisi gibi oyuncu olan Kenan İmirzalıoğlu ile mutlu bir evliliği olan Sinem Kobal, Galataport Istanbul Tarihi Paket Postanesi rıhtımında gerçekleşen defileye katıldı.
8.05.2024 Cadde
2024 ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ 💐 Anneler Günü ne zaman, bu hafta sonu mu, ayın kaçında?
2024 ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ 💐 Anneler Günü ne zaman, bu hafta sonu mu, ayın kaçında? Anneler Günü ne zaman sorusuna ilişkin araştırmalar sürüyor. Hayatımızda çok özel bir yere sahip olan bizi dünyaya getiren ve hayatın her anında yanımızda olan annelerimiz için bu özel günde onların yüzünü güldürmek evlatlar olarak bizlerin boynunun borcu. Peki 2024 Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? Bu hafta sonu mu?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
ALES/1 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024 | ÖSYM GİRİŞ ALES sonuçları nereden nasıl sorgulanır?
ALES/1 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024 | ÖSYM GİRİŞ ALES sonuçları nereden nasıl sorgulanır? ALES sonuçları erişime açıldı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES)/1 oturumu 21 Nisan ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınava katılım sağlayan adaylar ise ALES/1 sonuç tarihi ve sorgulama ekranını araştırıyor. Bununla birlikte 'ALES/2 ve ALES/3 ne zaman?' sorgusu da yapılıyor.
8.05.2024 Bilgi Rehberi
Hasan Can Kaya, Oxford'u kahkahaya boğdu!
Hasan Can Kaya, Oxford'u kahkahaya boğdu! Komedyen Hasan Can Kaya, iki yıl önce Oxford Üniversitesi’nde ilgi gören söyleşisinin ardından aldığı davet üzerine bu kez 'Konuşanlar' progamını Oxford’a taşıdı.
8.05.2024 Cadde
Yunanistan'da Ergin Ataman çılgınlığı: Obradovic'in lanetini kırdı!
Yunanistan'da Ergin Ataman çılgınlığı: Obradovic'in lanetini kırdı! THY Euroleague'de Panathinaikos, 5. maçta Maccabi Tel Aviv'i 81-72 yendi ve seride 3-2 öne geçerek Final Four biletini aldı. Yunan basını Ergin Ataman'a övgüler yağdırdı.
SON DAKİKA | PFDK'dan Sofiane Feghouli'ye tarihi ceza!
SON DAKİKA | PFDK'dan Sofiane Feghouli'ye tarihi ceza! Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fatih Karagümrük'ün yıldızı Sofiane Feghouli'ye verilen cezayı açıkladı.
8.05.2024 Karagümrükspor
KURBANLIK FİYATLARI HİSSE BEDELİ 2024 | Yurt içi/Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar? TDV kurbanlık fiyatları belli oldu!
KURBANLIK FİYATLARI HİSSE BEDELİ 2024 | Yurt içi/Yurt dışı kurban kesim hisse bedeli ne kadar? TDV kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurbanlık fiyatları ile ilgili araştırmalar başladı. Dini bayramlarınızdan olan Kurban Bayramı tarihi yaklaşıyor. Kurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar 2024 kurbanlık fiyatlarını inceliyor. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2024 yılı vekaletle kurban kesimi hisse bedelini belirledi. Peki, bu yıl yurt içi ve yurt dışı kurbanlık fiyatları ne kadar?
8.05.2024 Bilgi Rehberi
EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER MAYIS 2024 | Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ödeme tarihi ve sorgulama ekranı
EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER MAYIS 2024 | Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ödeme tarihi ve sorgulama ekranı Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi yakından takip ediliyor. Ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını yapabiliyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Memur maaş katsayısına göre düzenlenen Evde Bakım Aylığının zamlı olarak hesaplara geçmesi bekleniyor. Peki, 2024 mayıs ayı evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı ödeme tarihi ve sorgulama ekranı
8.05.2024 Bilgi Rehberi
Trabzonspor’un uğuru Atatürk Olimpiyat
Trabzonspor’un uğuru Atatürk Olimpiyat Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında bugün Karagümrük ile karşılaşacak Fırtına, İstanbul’daki dev statta 4 kupa kaldırdı, bordo-mavililerin yüzünü güldürdü.
8.05.2024 Türkiye Kupası
Özel: Kendi adaylığımı dayatmam
Özel: Kendi adaylığımı dayatmam CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk açıklamayı partinin grup toplantısında yaptı.
8.05.2024 Gündem
Çin Devlet Başkanı Şi'den Sırbistan’a ziyaret
Çin Devlet Başkanı Şi'den Sırbistan’a ziyaret Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Sırbistan’a geldi. Şi, Belgrad’daki Nikola Tesla Havalimanı’nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından karşılandı.
7.05.2024 Dünya
ATA AÖF FİNAL SINAV TARİHLERİ 2024: Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bahar dönemi final sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?
ATA AÖF FİNAL SINAV TARİHLERİ 2024: Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bahar dönemi final sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi final sınavları akademik takvimde yer aldı. Öğrenciler ATA AÖF final sınav yerlerinin açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, 2024 ATA AÖF finalleri ne zaman? ATA AÖF akademik takvim...
7.05.2024 Bilgi Rehberi
KPSS ÖN LİSANS / ORTAÖĞRETİM BAŞVURU & SINAV TARİHLERİ 2024: ÖSYM KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı ne zaman?
KPSS ÖN LİSANS / ORTAÖĞRETİM BAŞVURU & SINAV TARİHLERİ 2024: ÖSYM KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı ne zaman? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans ve ortaöğretim tarihleri ilgililer tarafından bekleniyor. ÖSYM'de yer alan KPSS takvimine göre ön lisans ve ortaöğretim başvuruları bu yıl alınacak. 2024 KPSS ortaöğretim, ön lisans sınav tarihi ne zaman?
7.05.2024 Bilgi Rehberi
Mantar toplarken tesadüfen buldu Şaşkına döndü
Mantar toplarken tesadüfen buldu Şaşkına döndü Kahramanmaraş'ta bir genç, mantar toplamak için çıktığı dağlık arazide tarihi mızrak ucu buldu. Mızrak ucunu muhafaza altına alan genç, müzeye ulaştıracağını ifade etti.
7.05.2024 Gündem
Yeni Anneler Günü hangi Pazar, 12 Mayıs mı? 2024 Yılında Türkiye'de Anneler Günü hangi gün?
Yeni Anneler Günü hangi Pazar, 12 Mayıs mı? 2024 Yılında Türkiye'de Anneler Günü hangi gün? Anneler Günü ile ilgili araştırmalar günden güne artıyor. Mayıs ayına girdikten sonra merak konusu olan Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında? 2024 Anneler Günü hangi gün, bu pazar mı? İşte yılın en özel ve en anlamlı günlerinden biri olan 2024 Anneler Günü tarihi...
7.05.2024 Bilgi Rehberi
Sinan Ateş iddianamesi! Bahçeli: Bakalım süreç Ankara'da mı Pensilvanya'da mı bitecek?
Sinan Ateş iddianamesi! Bahçeli: Bakalım süreç Ankara'da mı Pensilvanya'da mı bitecek? Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sinan Ateş iddianamesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Göç konusunda yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Göç konusunda yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nın oluşturduğu MIKTA'nın, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.