Turcorn

Turcorn

Son dakika turcorn haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turcorn gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turcorn haber sayfamızda...

Turcorn

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 89 turcorn haberi bulunmuştur.
Bakan Kacır: Sağlık sektöründe 62 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdik
Bakan Kacır: Sağlık sektöründe 62 milyar liradan fazla yatırımı harekete geçirdik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'YAŞAM Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanına katıldı. Kacır, “Tüm geliştirme faaliyetleri Türkiye’de yapılan, fikri hakları tamamen Türkiye’ye ait, klinik araştırmalar için Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan onay alan ülkemizin ilk ilaç adayını geliştirdi. Bu muazzam başarı hikayesini önemli yapan sadece global ölçekte hastalara ümit olan bir ilacın keşfedilmiş olması değil. Kendi kaynaklarımızla bir molekülün, laboratuvardan hastalara ilk defa ulaştırılmasının başarılması ve bunun yapılabilirliğinin gösterilmiş olması" dedi.
25.04.2024 Gündem
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı
Bakan Kacır: Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknoparklarımız bünyesinde tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesinin destekçisi oluyoruz. Teknoparklarımızda tarım teknolojilerinde çalışan 257 teknoloji girişimimize bugüne kadar sağladığımız Ar-Ge teşviki 2,4 milyar lirayı aştı" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘‘Terminal İstanbul Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının bir üst lige taşındığı bir merkez olacak. Yeni girişimlerin yetişeceği bir girişimci fabrikası inşa ediyoruz. 400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz’’ dedi.
16.03.2024 Ekonomi
15 aday girişime Turcorn desteği
15 aday girişime Turcorn desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Turcorn 100 Programı’na seçilen ilk 15 adayı açıkladı. Kacır, “KOSGEB eliyle yürüteceğimiz Küresel Rekabetçilik Programı ile Turcorn adaylarına 50 milyon lira finansman desteği sunacağız” dedi.
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Türk havacılığının altın çağını yaşıyoruz
Bakan Kacır: Türk havacılığının altın çağını yaşıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin İleri Prototip İstasyonu Projesi açılış programına katıldı. Bakan Kacır, "Bayraktar TB2, Anka, Akıncı, Aksungur, Bayraktar TB3, Anka 2, Anka 3, Kızılelma, Atak, Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve Kaan ile Türk havacılığının altın çağını yaşıyoruz. " dedi.
27.02.2024 Gündem
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: Son 21 yılda sağlık alanında 9 binden fazla projeye 40 milyar lira destek sağladık İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla bireylerin nadir ve tanısız hastalıklardan kaynaklanan sosyal ve fiziksel dezavantajlı durumlarının etkilerini azaltıyoruz. Nadir hastalıklarda yeni tanı ve tedavi yöntemlerine ışık tutacak veri tabanı oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.
17.02.2024 Gündem
'Teknopark firmalarına sağladığımız vergi muafiyeti 184 milyar liraya ulaştı'
'Teknopark firmalarına sağladığımız vergi muafiyeti 184 milyar liraya ulaştı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YTÜ Yıldız Teknopark Maslak yerleşkesi açılış programına katıldı. Teknopark firmalarına yapılan vergi muafiyetlerinin 184 milyar liraya ulaştığını belirten Bakan Kacır, “182 girişime toplam 590 milyon lira yatırım yapılarak bir kaldıraç etkisi oluşturduk. Böylelikle bu girişimler toplam 23,1 milyar lira sermaye kaynağına erişti” dedi.
6.02.2024 Ekonomi
‘İHA’larda, milli otomobilde kadınların alın ve akıl teri var’
‘İHA’larda, milli otomobilde kadınların alın ve akıl teri var’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye, kadın istihdamı için, 14 milyar liranın üzerinde destek ödemesi yapıldığını açıkladı.
31.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve TÜBİTAK Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı çağrılarını ilan ettik. Bu çağrılar çerçevesinde birçok bilim insanının Türkiye’ye gelmesini, Türk bilim insanlarının, tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz. Ümit ederim, bunların da önemli bir kısmı, astronomi ve uzay bilimi alanlarında çalışmalarını yürüten bilim insanlarımız olacak. Türkiye yakın gelecekte uzay teknolojileri, uzay bilimi ve uzay sanayinde, küresel düzeyde önemli bir oyuncu olarak rol oynamaya devam edecek” dedi.
26.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik
Bakan Kacır: Ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kurduğumuz 101 teknoparkta yer alan 10 binden fazla tekno-girişimcimiz ile ülkemizin teknoloji ve yenilikçilik alanında küresel düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelmesini sağladık. 2002'de 1,2 milyar dolar olan AR-GE harcamalarımızı yaklaşık 10 kat artırarak ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesini güçlendirdik" dedi.
5.01.2024 Gündem
Dünyayı oyuna getirdi! Dev rakipleri geri bıraktı
Dünyayı oyuna getirdi! Dev rakipleri geri bıraktı Türk teknoloji girişimi Dream Games’in ‘Royal Match’ oyunu dünyada en çok gelir elde eden mobil oyun oldu. Bakan Kacır, Dream Games’in Candy Crush gibi dev rakipleri geride bırakmayı başardığını paylaştı.
26.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır tebrik etti: Piyasanın lideri oldu!
Bakan Kacır tebrik etti: Piyasanın lideri oldu! Türkiye merkezli oyun geliştiricisi Dream Games'in geliştirdiği Royal Match, Candy Crush Saga'yı geride bırakarak en kazançlı oyun oldu.
25.12.2023 Ekonomi
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Teknoloji
Kacır: Savunmada mucizeyi gördük
Kacır: Savunmada mucizeyi gördük Son dönemde hızla gelişen savunma sanayiinin “mucizenin nasıl gerçekleşeceğini” gösterdiğini belirten Bakan Fatih Kacır, şimdi bu mucizeyi diğer sektörlere yaymaya odaklanacaklarını, 2030’a kadar 100 Turcorn hedeflediklerini söyledi.
7.12.2023 Ekonomi
Bakan Kacır açıkladı! Teknopark işletmelerinin ihracatı 10 milyar dolara ulaştı
Bakan Kacır açıkladı! Teknopark işletmelerinin ihracatı 10 milyar dolara ulaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoparklarda bulunan teknoloji girişimlerinin 100 binin üzerinde istihdam sağladığını belirterek, "Teknoparklarımızdaki işletmelerimizin ihracatı, 10 milyar dolara ulaştı" dedi.
12.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Yıllık yatırım 1.6 milyar doları buldu
Bakan Kacır: Yıllık yatırım 1.6 milyar doları buldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Plug and Play Expo 2023 Programına katıldı.
2.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: "Girişimcilik bakanlığımızın ana gündem maddesi"
Bakan Kacır: "Girişimcilik bakanlığımızın ana gündem maddesi" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, sadece Ar-Ge alanına yaklaşık 11,3 milyar dolar kaynak ayırıyor. 222 bine yakın Ar-Ge personeli çalışıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimizin ülke genelindeki sayısı 2001 yılında yalnızca 2 iken, bugün bu sayı 101’e ulaştı. Bakanlık olarak bu ekosistemde büyümeye devam eden girişimcilik kültürünü desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.
13.10.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2002'de 386 olan TÜBİTAK sanayi destek proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, 712 milyon lira olan destek tutarını 1 milyar 700 milyon liraya çıkardıklarını, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'nun TOGG söylemlerine tepki!
Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'nun TOGG söylemlerine tepki! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı programda, ‘Biz hiçbir zaman Türkiye’nin otomobil projesine karşı çıkmadık ki’ diyor. Senin ve milletvekillerinin Togg ile ilgili neler söylediğini biz hatırlıyoruz" dedi.
25.05.2023 Ekonomi
Bakan Varank: İMECE'nin yerlilik oranı yüzde 90’a ulaşmış durumda
Bakan Varank: İMECE'nin yerlilik oranı yüzde 90’a ulaşmış durumda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İMECE uydumuzun yerlilik oranı yüzde 50 değil, yüzde 90'a ulaşmış durumda. Çünkü biz İMECE'nin içerisindeki ekipmanlarını da yerli ve milli olarak ürettik" dedi.
17.04.2023 Ekonomi
‘Öncelik yıkılan şehirleri ayağa kaldırmak olacak’
‘Öncelik yıkılan şehirleri ayağa kaldırmak olacak’ AK Parti’nin seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm, afetlere hazırlık, güçlü aile, güçlü ekonomi vaatleri yer aldı.
12.04.2023 Gündem
Bakan Varank: Desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz
Bakan Varank: Desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar şirketiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
23.01.2023 Haberler
Bakan Varank: Desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz
Bakan Varank: Desteklerimizi firmaların siyasi görüşlerine göre vermiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar şirketiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.
23.01.2023 Ekonomi
Türk girişimciler dünya sahnesinde
Türk girişimciler dünya sahnesinde Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimcilerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı.
11.01.2023 Ekonomi
Türk girişimciler Vegas'a çıkarma yaptı! Bakan Varank'tan start-up'lara ziyaret
Türk girişimciler Vegas'a çıkarma yaptı! Bakan Varank'tan start-up'lara ziyaret Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu.
10.01.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Turcorn ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.