Türkiye Uzay Ajansı

Türkiye Uzay Ajansı

Son dakika Türkiye Uzay Ajansı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Uzay Ajansı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Uzay Ajansı haber sayfamızda...

Türkiye Uzay Ajansı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 588 türkiye uzay ajansı haberi bulunmuştur.
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu. Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’na girişte öğrenciler tarafından karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı’ya yoğun bir ilgi oldu. Programda ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birer konuşma yaptı.
25.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz
Bakan Kacır: Türksat 6A'yı Temmuz'da uzaya göndereceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A projesinin yüzde 81,4 yerlilik oranıyla üretim süreçlerinin tamamlandığını belirterek, "İnşallah uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’la birlikte gençlerin yer aldığı oturuma katıldı.
2.03.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu'
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Kacır, "Türkiye 5’inci nesil savaş uçağını geliştirebilen, üretebilen ve gökyüzüyle buluşturabilen sayılı ülkelerden oldu” açıklamasında bulundu.
23.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
22.02.2024 Gündem
Uzay Ajansı toplantısına katıldı
Uzay Ajansı toplantısına katıldı Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) yeni dönem yönetim kurulunun ilk toplantısı, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.
16.02.2024 Gündem
Bakan Kacır, TUA Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri ile bir araya geldi
Bakan Kacır, TUA Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri ile bir araya geldi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kuruluna atanan üyeleri kabul etti.
15.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Gezeravcı yurda döndü! ‘Her türlü göreve hazırım’
İlk Türk astronot Gezeravcı yurda döndü! ‘Her türlü göreve hazırım’ Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye’ye döndü. Ailesiyle birlikte Esenboğa Havalimanı’nda gelen Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan, kabulde Gezeravcı’ya saat hediye etti. Gezeravcı ise Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını ve “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu” yazan peçi Erdoğan’a takdim etti.
13.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
12.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı: Bu başarı bireysel değil, her hanedeki çocuğun başarısıdır
Alper Gezeravcı: Bu başarı bireysel değil, her hanedeki çocuğun başarısıdır Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Haberler
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü!
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi.
12.02.2024 Haberler
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı'dan Dünya'ya dönüşünün ardından ilk paylaşım
Alper Gezeravcı'dan Dünya'ya dönüşünün ardından ilk paylaşım Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndükten sonra yaptığı ilk paylaşımda, "Merhaba Dünya, ben geldim" ifadelerine yer verdi.
9.02.2024 Gündem
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Haberler
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
‘Uzay’ı yazıp resmedecekler
‘Uzay’ı yazıp resmedecekler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) iş birliğiyle ortaokullar arasında “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende” konulu kompozisyon yarışması ile ilkokullar arasında “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışması düzenleniyor.
9.02.2024 Eğitim
Alper Gezeravcı mikro yer çekimi ortamında video çekti
Alper Gezeravcı mikro yer çekimi ortamında video çekti Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, mikro yer çekimi ortamında cisimlerin hareket dinamiklerini incelediği, dönme ve atalet durumu üzerine bir video çekti.
7.02.2024 Haberler
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu başladı. Peki Gezeravcı ne zaman Dünya'ya ulaşacak? İşte detaylar...
7.02.2024 Dünya
MEB, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışmalar düzenlenecek
MEB, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışmalar düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı iş birliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik 'uzay' temalı kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek.
7.02.2024 Eğitim
Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım
Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım “Uyna” deneyine başlayan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Diyarbakır Abdullah Tivnikli Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle görüştü.
1.02.2024 Eğitim
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlendi. Türkiye Uzay Ajansı, bugün Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Türkiye'nin üzerinden geçeceğini duyurdu. İşte detaylar...
31.01.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında konuşuyor.
29.01.2024 Haberler
Bakan Kacır Türkiye'nin uzaydaki hedeflerini CNN Türk'te tek tek açıkladı
Bakan Kacır Türkiye'nin uzaydaki hedeflerini CNN Türk'te tek tek açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında konuştu. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncularından biri olacak." dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.