Türkmendağı

Türkmendağı

Son dakika türkmendağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türkmendağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türkmendağı haber sayfamızda...

Türkmendağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 144 türkmendağı haberi bulunmuştur.
Sınırda çıkan yangın Hatay'a sıçradı
Sınırda çıkan yangın Hatay'a sıçradı Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında Suriye topraklarında başlayan orman yangını Türkiye'ye sıçradı.
31.08.2020 Haberler
Sınırda çıkan yangın Hatay'a sıçradı! Kontrol altına alındı
Sınırda çıkan yangın Hatay'a sıçradı! Kontrol altına alındı Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında Suriye topraklarında başlayan orman yangını Türkiye'ye sıçradı.
31.08.2020 Gündem
Suriye sınırının sıfır noktasında orman yangını!
Suriye sınırının sıfır noktasında orman yangını! Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında, iki ayrı noktada orman yangını çıktı.
31.08.2020 Gündem
Türkmendağı'ndan dumanlar yükseliyor!
Türkmendağı'ndan dumanlar yükseliyor! Suriye'de Esad rejiminin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik başlattığı topçu saldırısı nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı. Yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesinden görüldü.
11.09.2019 Haberler
Türkmendağı'ndan dumanlar yükseliyor!
Türkmendağı'ndan dumanlar yükseliyor! Suriye'de Esad rejiminin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik başlattığı topçu saldırısı nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı. Yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesinden görüldü.
9.07.2019 Gündem
Esed rejimi mutabakata rağmen İdlib'i vurmaya devam ediyor
Esed rejimi mutabakata rağmen İdlib'i vurmaya devam ediyor Esed rejimi ve destekçileri, Suriye'nin İdlib ilindeki ateşkesin korunması için varılan mutabakata rağmen bölgeye saldırılarını sürdürüyor.
16.11.2018 Dünya
Son dakika... İdlib'de flaş gelişme!
Son dakika... İdlib'de flaş gelişme! İdlib'deki muhalif ve rejim karşıtı güçler, Türkiye-Rusya mutabakatı çerçevesinde, ağır silahları cephe hattından çekme işlemini bugün tamamladı.
8.10.2018 Dünya
Son dakika... İdlib'de flaş gelişme!
Son dakika... İdlib'de flaş gelişme! İdlib'deki muhalif ve rejim karşıtı güçler, Türkiye-Rusya mutabakatı çerçevesinde, ağır silahları cephe hattından çekme işlemini bugün tamamladı.
8.10.2018 Dünya
Suriye sınırında orman yangını
Suriye sınırında orman yangını Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalının Türkiye sınırına yakın bölgesinde orman yangını çıktı. Beşşar Esed rejimi güçlerinin, muhaliflerin kontrolündeki Bayırbucak  (Türkmendağı) bölgesine yönelik saldırıları sonrası Sallur ve Kelez köyü  yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına herhangi bir müdahalede bulunulmadığı, alevlerin Türkiye'ye  sıçrama ihtimaline karşılık ise Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekiplerinin  gerekli tedbirleri aldığı bildirildi. Bölgeden yükselen duman Yayladağı ilçesi sınır mahallelerinden  görülüyor. Ayrıca silah ve patlama sesleri duyuluyor. Öte yandan, 30 Eylül'de Esed rejimine bağlı birliklerin Türkmendağı'na  yönelik saldırısı sonrası Yamadı ve Cip Toros köyü yakınlarındaki ormanlık alanda  çıkan yangının etkisini yitirdiği öğrenildi.
11.09.2019 Haberler
Suriye sınırında orman yangını
Suriye sınırında orman yangını Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalının Türkiye sınırına yakın bölgesinde orman yangını çıktı.
2.10.2018 Dünya
İdlib’e hava saldırısı başladı
İdlib’e hava saldırısı başladı İdlib’e yönelik kara harekâtının bayram sonrası başlaması beklenirken, rejimin operasyonuna destek vermesi gündemde olan YPG bunun için ülkenin kuzeyinde özerklik talep ediyor
11.08.2018 Dünya
Son dakika... Esed rejimi Türkmendağı'na saldırı başlattı!
Son dakika... Esed rejimi Türkmendağı'na saldırı başlattı! Rejim ve  destekçileri "gerginliği azaltma bölgesi" sınırları içindeki Türkmendağı  bölgesinin tamamını ele geçirmek için bombardımana başladı.
11.08.2018 Dünya
İdlib gerginliği azaltma bölgesine hava saldırıları
İdlib gerginliği azaltma bölgesine hava saldırıları Suriye’de savaş uçaklarının, İdlib gerginliği azaltma bölgesi içinde yer alan Urum el Kübra'ya düzenlediği hava saldırısında en az 20 kişi hayatını kaybetti.AA muhabirinin, sivil savunma kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Esed rejimi ve destekçileri gün içerisinde, İdlib'e bağlı Han Şeyhun ilçesi, Temaniya beldesi, Sukeyk ve Tüh köyü, Hama kırsalındaki Latamne ve Latmin bölgesi, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na ve Halep ilinin batısındaki Urum el Kübra'ya hava ve kara saldırıları düzenledi.İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) medya sözcülerinden Enes Diyab, AA'ya yaptığı açıklamada, "Rus hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Halep ilinin batı kırsalındaki Urum el Kübra bölgesine düzenlediği saldırıda en az 20 sivil yaşamını yitirdi." dedi.Saldırılarda yaralanan siviller çevredeki hastanelere kaldırıldı.Sivil savunma ekipleri de enkaz altında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Rejim PYD ile masaya oturdu
Rejim PYD ile masaya oturdu Suriye’nin büyük bölümünde kontrolü yeniden ele geçiren rejim, stratejik önemdeki İdlib’i almak için yığınak yapıyor. Şam’ın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ile de temasta olduğu bildirildi.
27.07.2018 Dünya
Esed rejiminden Türkmendağı'na saldırı hazırlığı
Esed rejiminden Türkmendağı'na saldırı hazırlığı Esed rejimi ve destekçileri Suriye'nin Lazkiye iline bağlı ve "gerginliği azaltma bölgesi" sınırları içindeki Türkmendağı'na saldırmaya hazırlanıyor.
25.07.2018 Dünya
Türkmendağı'ndaki çatışma anları kameralara yansıdı
Türkmendağı'ndaki çatışma anları kameralara yansıdı Suriyeli muhalifler, Beşşar Esed rejiminin Dera iline düzenlediği saldırılara misilleme olarak Türkmendağı'ndaki cephe hatlarına sızma operasyonu yaptı. Sıcak çatışma anları, operasyonu düzenleyen muhalif güçler tarafından görüntülendi. Muhaliflerin, Lazkiye ilinin kuzeyinde yer alan Türkmendağı'ndaki Esed rejimi birliklerine düzenlediği operasyonda çok sayıda rejim askerinin öldüğü öğrenildi. Türkmendağı'nda sıcak çatışma anları, muhalif güçler tarafından da görüntülendi.
11.09.2019 Haberler
Kaybolan köyü şehit kabirleri ortaya çıkarttı
Kaybolan köyü şehit kabirleri ortaya çıkarttı Eskişehir'de kullanılmamasından ötürü yok olan Belce Köyü'nün varlığını şehit kabirleri ortaya çıkarttı. Eskişehir Doğa Aktiviteleri Grubu (ESDAG) üyeleri, Türkmendağı'na bir yürüyüş düzenledi. Bu yürüyüş esnasında şehit mezarlarını keşfeden grup üyeleri, araştırmalar sonucu alanın eski yerleşim yeri olduğunu belirledi. Söz konusu Yemen'de yaşanan savaşlar sırasında bir çok kişi köyden ayrılarak cepheye giderken, Kurtuluş Savaşı sırasında da Belce üzerine düşeni yapmış. Belki bu sebepten belki de göçlerden dolayı Belce'de yıllardır kimse yaşamıyor. Tam Eskişehir ile Kütahya'nın sınırında bulunan Belce'de, bir kaç eski evden kalma taş yığını dışında başka bir şey de bulunmuyor. Sonradan yapılan bir evin dışında Belce tam anlamıyla unutulmuş. Köyün girişinde yer alan şehitlik ise bakımsız bir halde duruyor. Tel örgü ile çevrilen şehitlikte yatan isimsiz kahramanlar, tekrar hatırlanmayı bekliyor. "Antrenman yaparken burayı keşfettik" Belce'nin unutulmaması için köye ilk turu yine ESDAG üyeleri 50 kişiyle yaparken, katılımcılar bedenleriyle "Afrin" yazarak şehitleri andı. Belce Köyü'ndeki şehitlikte bulunan Türk bayraklarının yenilenmesinin ardından üyeler İstiklal Marşı'nı okudu. Yapılan tur ve Belce Köyü hakkında bilgiler veren ESDAG öncüsü Gökay Konuk, şehit mezarlarının bakımsızlığına dikkat çekti. Köyden geriye sadece şehit mezarlarının kaldığını anlatan Konuk, "Türkmen Dağlarının zirvesine yakın bir yerdeyiz. Buraya Belce yerleşkesi diyelim çünkü köye dair bir kalıntı kalmamış ve yaşayan kimse yok. 1800'lü yıllarda Belce Köyü kurulmuş. Buradan Yemen'e askerler gitmiş. 29 asker gitmiş ve geri dönen olmamış. Kurtuluş Savaşı'nda da şehit veren bir köymüş. Burada bir de şehitliğimiz var. Ufak bir tabeladan başka hakkında bilgi sahibi değiliz. Biz antrenman yaparken burayı keşfettik ve buranın duyulmasını istiyoruz" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Rusya, Suriye’de muhaliflerin karargahını vurdu
Rusya, Suriye’de muhaliflerin karargahını vurdu Rus jetleri, Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Küçükbedeme ve Zeyniye yerleşim yerlerinde bulunan muhaliflerin karargahlarına saldırı düzenledi. Saldırı sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybederken, bölgede orman yangını çıktı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hatay’ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pulluyazı ve Topraktutan kırsalı karşısında yer alan Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Küçükbedeme ve Zeyniye yerleşim yerlerinde bulunan muhaliflerin karargahlarına saat 13.00 sıralarında Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile saldırı yapıldı. İlk gelen bilgilere göre, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu söylenirken, bölgede çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor. Öte yandan, Suriye’nin Lazkiye şehri Bayırbucak Türkmendağı bölgesinde yer alan Sallur ve Zeytincik köyleriyle, Cebel-Ekrad kırsalındaki Tüffahiye tepesi yakınlarındaki orman yangınları Yayladağı Orman İşletme Şefliği’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin müdahalesiyle Türkiye tarafına geçmeden söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangın söndürme ekiplerinin olası bir saldırı sonucu meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı bölgedeki bekleyişleri sürüyor.
11.09.2019 Haberler
Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinde 27 sivil öldürüldü! Saldırılar sürüyor...
Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinde 27 sivil öldürüldü! Saldırılar sürüyor... Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve Doğu Guta "çatışmasızlık bölgeleri"ne yapılan saldırılarda en az 27 sivil hayatını kaybetti. Öte yandan Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda yer alan Karabiber, Zeytincik ve Sallur köyleri havan ve füze atışlarıyla maruz kalırken, Cebel Ekrad bölgesindeki Kibbani, Tirdin, Bırnas, Sırmaniyye köyleri de savaş uçakları ve topçu birliklerince vuruluyor.
26.09.2017 Dünya
Yayladağı kırsalına Suriye tarafından top mermisi atıldı
Yayladağı kırsalına Suriye tarafından top mermisi atıldı Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalına Suriye'den top mermisi atıldı. belirlenen top mermisi düştü.Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı olay sonrası hudut birlikleri,  misliyle karşılık verdi.
21.09.2017 Gündem
PKK Akdeniz'de kamp kurdu! Başında da o isim var
PKK Akdeniz'de kamp kurdu! Başında da o isim var İran ve Esed rejiminden Akdeniz sözü alan PKK, Suriye’nin sahil kenti Lazkiye’nin El Basit kasabasına kamp kurdu. Mayıs sonundan bu yana sevkiyatın sürdüğü kampa ulaşan terörist sayısı 230’a ulaştı. Bunların yüzde 70’i Türkiye’den gitti. Terör kampının başında 5 yıldır Mihraç Ural isimli teröristin yardımcılığını yürüten Ulaş Cebiroğlu var.
30.06.2017 Gündem
PKK Akdeniz'de kamp kurdu! Başında da o isim var
PKK Akdeniz'de kamp kurdu! Başında da o isim var İran ve Esed rejiminden Akdeniz sözü alan PKK, Suriye’nin sahil kenti Lazkiye’nin El Basit kasabasına kamp kurdu. Mayıs sonundan bu yana sevkiyatın sürdüğü kampa ulaşan terörist sayısı 230’a ulaştı. Bunların yüzde 70’i Türkiye’den gitti. Terör kampının başında 5 yıldır Mihraç Ural isimli teröristin yardımcılığını yürüten Ulaş Cebiroğlu var.
30.06.2017 Gündem
Flaş görüntüler! "Üzerimizde denenmedik silah kalmadı"
Flaş görüntüler! "Üzerimizde denenmedik silah kalmadı" Suriye'de savaşan Türkmen komutan Hamo bölgedeki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hamo, "Her gün üzerimize bombalar da yağsa, yerin altına da girsek, kanımızın son  damlasına kadar ata yadigarı köylerimizi koruyacağız. Şimdi Esed'in de  katkısıyla ülkeyi birkaç noktada terör örgütleri aracılığıyla parçalamak  istiyorlar. Suriye'de hiçbir ırk, din, mezhep birbirine düşman değil" dedi.
18.06.2017 Dünya
Flaş görüntüler! "Üzerimizde denenmedik silah kalmadı"
Flaş görüntüler! "Üzerimizde denenmedik silah kalmadı" Suriye'de savaşan Türkmen komutan Hamo bölgedeki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hamo, "Her gün üzerimize bombalar da yağsa, yerin altına da girsek, kanımızın son  damlasına kadar ata yadigarı köylerimizi koruyacağız. Şimdi Esed'in de  katkısıyla ülkeyi birkaç noktada terör örgütleri aracılığıyla parçalamak  istiyorlar. Suriye'de hiçbir ırk, din, mezhep birbirine düşman değil" dedi.
18.06.2017 Dünya
Son dakika: Türkmendağı vuruldu! Çatışma sesleri Türkiye'den duyuldu...
Son dakika: Türkmendağı vuruldu! Çatışma sesleri Türkiye'den duyuldu... Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait birlikler, Lazkiye  kırsalındaki Türkmendağı'nı top atışlarıyla vurdu.
29.05.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türkmendağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.