Kezzapla renklendirip üretiyor, ucuza satılıyor
Kezzapla renklendirip üretiyor, ucuza satılıyor Zonguldak'ta gövdesi kızılcık ağacından yapılan, kezzapla renklendirilen ve çeşitli motiflerle işlenen Devrek bastonunun yaklaşık 40 yıldır üretimini yapan Ali Akçasu, makineyle üretilen ve ucuza satılan bastonların geleneksel el sanatını yok etmesinden endişe duyuyor.
1.09.2021 Ekonomi
Marketler harekete geçti! En ucuzu 420 lira
Marketler harekete geçti! En ucuzu 420 lira Okulların açılmasına sayılı günler kala, esnaf ve online alışveriş siteleri seçeneklerinin olduğu kırtasiye yarışına marketler de katıldı. Zincir marketlerin fırsatlar sunan kampanyaları, ayın sonuna kadar sürecek.
30.08.2021 Ekonomi
Av yasağı öncesi balık tezgahları dolu
Av yasağı öncesi balık tezgahları dolu Çanakkale'de, 15 Nisan'da başlayacak av yasakları öncesinde tezgahlarda balık bolluğu ve ucuzluk var. Dönem içerisinde kentte balık sıkıntısı yaşanmadığını belirten balıkçılar, fiyatların da uygun olmasıyla tüketicinin ilgisinin yüksek olduğunu belirtti.
11.09.2019 Haberler
Fiyatı düştü
Fiyatı düştü Niğde'de, belediyenin yaş sebze halinde soğanın kilosu 3 lira, patatesin kilosu ise 2,5 ile 3 lira arasında satılıyor. Niğde Manavcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı ve Niğde Halciler Dernek Başkanı Tahir Yavuz, Niğde Belediyesi Yaş Sebze Hali'nde soğanın kilosunun 3 lira, patatesin kilosunun ise 2 lira 50 kuruş ila 3 lira arasında satıldığını söyledi. Soğanın fiyatının gerilediğini anlatan Yavuz, "Soğan ve patates 9uncu ve 10nuncu ay itibariyle söküme başlar. Daha sonra söküm tarihi 4üncü ay olduğu için depolanır. Bu sene hastalıklardan dolayı soğanda ve patateste bir fiyat artışı oldu. Şu anda soğan Niğde Sebze Hali'nde 3 lira, patates 2 lira 50 kuruş- 3 lira arasında. Bir de kalite sınıfı var. Kırmızı toprak dediğimiz Sivas ürünü patates var. Depolarda 2 lira 30 kuruş -2 lira 70 kuruş civarında, halde bu patates 3 lira. Boz toprak dediğimiz patates 2 lira ile 2 lira 50 kuruş arasında. Soğanda fiyat iyice geriledi. 3 liraya kadar düştü. Soğanın gerilemesinin sebebi artık yeni söküme yaklaşıldı. Bir de devletin soğanda vergiyi indirmesi, ithalatta vergiyi kaldırması etken oldu" dedi. Patatesin halde 2 lira 50 kuruş ila 3 lira arasında satıldığını belirten Yavuz şöyle konuştu: "Eskiden patates 30 kuruşa mal edilirken şunda maliyetler 3 katına çıktı. 70 kuruşa, 75 kuruşa kadar çıktı maliyeti. Devletin mazotta indirime gitmesi lazım. Zirai ilaçta indirime gitmesi lazım. Geçen seneye göre bu sene patates ekimi daha az olacak. Çünkü vatandaşta alım gücü yok. Zirai ilaç çok pahalı. Mazot yüksek. Elektrik parasını ödeyemeyenler oldu. Sulamada sıkıntı çekecek çiftçiler var. Toprak yoruldu eski verimi vermiyor. Dönümünde 10 ton veren yer artık 5 ton veriyor."
11.09.2019 Haberler
Karadeniz’de palamut sürprizi
Karadeniz’de palamut sürprizi Karadeniz’de aniden bol miktarda avlanan palamut hem balıkçı hem de vatandaş için sürpriz olurken, Samsun’da palamudun 3 tanesi 10 liraya kadar düştü. Samsun’da balık fiyatları Karadeniz gibi dalgalı bir şekilde seyrediyor. 1 hafta çok pahalı bir şekilde seyreden balıklar, 1 hafta sonra çok düşüş gösterebiliyor. Havaların soğumasıyla azalan balık fiyatları, havalar ısınınca balığın derin sulara kaçması sebebiyle artıyor. Samsun’da birkaç gün önce serinleyen havalar nedeniyle balık fiyatları düştü. Geçen hafta tanesi 10 liradan satılan palamudun gram olarak daha büyükleri 3 tane 10 liradan satışa sunuldu. Palamutta patlama yaşandığının altını çizen balıkçı Kurtça Aydın, “Şu anda balık piyasası hamsi olmamasına rağmen iyi durumda. 1 hafta önce palamudun tanesini 10 liradan satıyorduk. Şu anda tane 4, 3 taneyi de 10 liradan satıyoruz. Bu sene palamut çok çıkacak diye düşünüyoruz. Palamudun patlamasına karşılık hamsinin olmayacağını düşünüyoruz. Şu anda barbun 10, istavrit 7, mezgit 10 liradan satılıyor. Şu anda en çok palamut çıkıyor. Vatandaşlar da en çok palamuda rağbet gösteriyor. 1 hafta önce 250 gr palamut 10 liraydı, şimdi 350 gr olan 3 palamut 10 liradan satılıyor. Vatandaşımız ucuz balık yiyecek diye düşünüyorum” dedi. “Palamutta patlama var” Bu fiyatlarda herkesin balık yiyebileceğini ifade eden balıkçı Hasan Köse, “Palamutta patlama var. 3 tanesini 10 liradan satıyoruz. Yavaş yavaş mezgit, istavrit, çinekop, barbun da irileşmeye başladı. Yakın zamanda da Karadeniz hamsisinin çıkacağını umuyoruz. Geçen hafta palamudu 8-10 lira arasında sattık. Bu arada palamutta patlama yaşandığı için fiyatlar 3 tane 10 liraya kadar düştü. Balıkları bu fiyatlarla herkes yiyebilir diye düşünüyorum” diye konuştu. 15 liralık palamudu 5 liradan sattıklarını vurgulayan balıkçı Halit Bayrak, “Şu anda palamut 5 liradan satılıyor. Bu palamudu geçen hafta 15 liradan satıyorduk. Bugünden sonra bütün balıklar çok çıkmaya başlayacak
11.09.2019 Haberler
35 Bin Liraya Alınacak Otomobiller
35 Bin Liraya Alınacak Otomobiller 35 bin lira civarında otomobil bakanlar.. Piyasanın en çok satılan ikinci el otomobillerini sizler için derledik..
7.09.2015 Otomobil
Bu Fiyata Telefon Olmaz Dedirtti
Bu Fiyata Telefon Olmaz Dedirtti Nokia’nın Windows Phone 8 işletim sistemli phablet modeli Lumia 1520, rakiplerini uçuruma sürüklüyor!
30.12.2013 Teknoloji
Sabiha Gökçen yüzde 25 ucuzluyor
Sabiha Gökçen yüzde 25 ucuzluyor Ekonomik havaalanları oluşturulmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Ulaştırma Bakanlığı, Sabiha Gökçen Havaalanı’nı ekonomik havaalanı kapsamına dahil etti.
14.08.2008 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri