İran'ın gönderdiği petrol tankerlerinden ikincisi Venezuela kara sularına ulaştı
İran'ın gönderdiği petrol tankerlerinden ikincisi Venezuela kara sularına ulaştı İran'ın, Venezuela'ya gönderdiği petrol yüklü beş tankerden ikincisinin Venezuela kara sularına girdiği açıklandı.
26.05.2020 Dünya
Lavlar denize ulaştı, korkunç görüntüler ortaya çıktı
Lavlar denize ulaştı, korkunç görüntüler ortaya çıktı Lavlar denize ulaştı, korkunç görüntüler ortaya çıktı
11.09.2019 İlginç Videolar
Söke’deki ölü balıklar Ege Denizi’ne ulaştı
Söke’deki ölü balıklar Ege Denizi’ne ulaştı Söke’de Büyük Menderes Nehri’nde meydana gelen toplu balık ölümleriyle ilgili gelişmeler giderek daha büyük boyut kazanıyor. Nehirdeki tahliye kanalının açılmasıyla ölü balıklar Büyük Menderes Deltası’nın dışını taşarak, azmaklara ve Ege Denizi’ne ulaştı. Uzmanlar ve çevreciler bir an önce önlem alınmasını isterken, nehirde uzun süredir görülmeyen yaklaşık 20 kilograma kadar yayın balıklarının da ölü balıkların arasında yer alması dikkat çekti. Toplu balık ölümlerinin meydana geldiği Büyük Menderes Nehri’nde inceleme yapan ve toplu balık ölümleriyle ilgili dün suç duyurusunda bulunan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Tarihin babası Heredot’un yaklaşık 2500 yıl önce 'Uygarlıklar Vadisi' dediği bir bölgeyi son 30 yıl içinde ne hale getirdiğimizin resmidir bu. Büyük Menderes’in son yıllardaki ekolojik sorunlarına bölge insanının da katkısı olsa, asıl sorunun kaynağı 584 kilometre boyunca etrafında şekillenen endüstriyel işletmeler ve OSB’lerin arıtmasız atıkları, tarımda giderek artan zirai ilaçlamalar, evsel atıklar, biyolojik atıklar ve tüm bunların kahrını çeken, Türkiye’nin en önemli sulak alanlarının başında gelen Büyük Menderes Deltası. 'Yüzmeyi Büyük Menderes’in tertemiz sularında öğrendik, pamuk çapasında suyunu tülbentle süzer içerdik' diyen insanların hayatta olduğu düşünüldüğünde, Menderes'i ne kadar kısa bir sürede günümüzdeki haline dönüştürdüğümüzü düşünmemiz gerekli" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Zihinsel engelliler 11 kilometre pedal çevirdi
Zihinsel engelliler 11 kilometre pedal çevirdi "Mavi Bisiklet Özgür Pedallar" projesi kapsamında bisiklet sürmeyi öğrenen 130 zihinsel engelli öğrenci, 11 kilometre pedal çevirerek longoz ormanlarından denize ulaştı.Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Mavi Bisiklet Özgür Pedallar" projesi kapsamında zihinsel engelli 130 çocuk, 11 kilometre pedal çevirdi. Longoz ormanlarının girişinde bir araya gelen Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerine burada bisikletler verildi. Daha sonra spor ayakkabıları, kask ve eldivenleri öğretmenleri tarafından giydirilen öğrenciler, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Müdür Yardımcısı Ahmet Uzun ile Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şahin Değer'inde katılımıyla pedal çevirmeye başladı. Parkurun 8. kilometresinde öğrenciler, İğneada beldesindeki Erikli Gölü ile denizin birleştiği noktada bir süre mola verdi. Ardından, limana doğru pedal çeviren öğrenciler burada denizle buluştu. Aralarında ilk kez deniz gören çocukların da bulunduğu engellilerin büyük mutluluk yaşadıkları gözlendi.
11.09.2019 Yaşam
Hakim, teleferikle ulaştığı köyde keşif yaptı
Hakim, teleferikle ulaştığı köyde keşif yaptı Artvin Hakim, teleferikle ulaştığı köyde keşif yaptı Hakim, teleferikle ulaştığı köyde keşif yaptı Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sarp Şenbaşlar, baraj inşaatı nedeniyle sular altında kalacak köyde yolu olmayan bir eve, Çoruh Nehri üzerine kurulu, 50 metre uzunluğunda, 25 metre yüksekliğinde bölgede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferik kabinine binerek ulaştı. Keşifi yapan hakim aynı teleferik kabinine binerek geri döndü. Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezi ile 4 köy, birkaç yıl içinde su altında kalacak. Baraj projesi kapsamında ilçede başlatılan kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Yusufeli Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi heyeti Kınalıçam gitti. Heyetteki, Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sarp Şenbaşlar, köyde yolu olmayan bir eve, Çoruh Nehri üzerine kurulu 50 metre uzunluğunda 25 metre yükseliğinde bölgede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferik kabinine binerek ulaştı. Kamulaştırma işlemi için arazi keşifi yapan hakim aynı teleferik kabinine binerek geri döndü. Hakim Şenbaşlar'ın bu tehlikeli yolculuğu cep telefonu ile görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam
17 Mart 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni)
17 Mart 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni) 17 Mart 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni)
11.09.2019 Haberler
TSK Suriye’de 7’inci gözlem noktası çalışmalarına başladı
TSK Suriye’de 7’inci gözlem noktası çalışmalarına başladı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Halep bölgesinde 7. gözlem noktasını oluşturma çalışmalarına başladı. TSK'nın yüz kadar zırhlı araç ve iş makinelerinden oluşan konvoyu, bu sabah Astana Anlaşması gereğince Kefr Luzin geçidinden geçerek Halep’in kuzey kırsalındaki Adnan Dağı’na doğru ilerlemeye başladı. Zırhlı konvoy, Suriye rejim güçlerinin yoğun bulunduğu bölgeye hakim tepede 7. gözlem noktasının inşasına başladı. İki ay önce bölgeye giden Türk delegasyonuna Suriye rejim güçleri tacizde bulunmuştu. Türkiye daha önce İdlib’in üç köyünde Tal el Tukan, Ma’arah el Numan, Selva’da ve Halep kırsalındaki El-Ais, Cebel Bereket ve Şeyh Akil köylerine kontrol noktaları kurmuştu.
11.09.2019 Yaşam
Yolda bulduğu 4 bin 300 TL'yi sahibine ulaştırdı
Yolda bulduğu 4 bin 300 TL'yi sahibine ulaştırdı Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 23 yaşındaki bir genç evine giderken yolda bulduğu 4 bin 300 TL'nin sahibini bularak teslim etti. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde zeytin satan bir iş yerinde çalışan 23 yaşındaki İbrahim Şimşek, yolda içerisinde 4 bin 300 lira olan bir cüzdan buldu. Cüzdanın içine balkan Şimşek, 4 bin 300 lira olduğunu fark etti. Cüzdanı yanına alan Şimşek, eve gidip sahibinin bir şekilde ortaya çıkmasını bekledi. 2 gün bekleyen İbrahim Şimşek, belediye hoparlörlerinden de anons yapılmayınca paranın sahibini bulmak için ilçede araştırmaya başladı. Şimşek, parayı bulduğu güzergahta yaptığı araştırmada kısa sürede parayı İnci Çur adında bir kadının düşürmüş olabileceği bilgisine ulaştı. Kadını da bulan Şimşek, kadının cüzdanını doğru tarif etmesi ve paranın miktarını bilmesi nedeniyle parayı teslim etti. İki gün kayıp anonsu bekledi Parayı bulup sahibine teslim eden İbrahim Şimşek, iki gün boyunca paranın kaybolduğu yönünde anons beklediğini anlatarak, "Eve giderken mahallede bir cüzdan buldum. Cüzdanın içine baktığında 4 bin 300 lira vardı. Birkaç gün bekleyeyim, belki hoparlörden anons ederler ve ben de sahibine veririm dedim. Evde bekledim, kimse sahip çıkmadı. Gidip araştırdım, sahibini buldum, teslim ettim. Dedim paranız ne kadar, o da dedi bu kadar. Ben de teslim ettim” dedi. Borcunu vermeye giderken yolda düşürdü Bulunan parası nedeniyle büyük sevinç yaşayan İnci Çur ise, borcunu ödemeye giderken yolda cüzdanını kaybettiğini söyledi. Parayı kendisine ulaştıran Şimşek'e teşekkür eden kadın, "Allah razı olsun. 3 gündür param kayıptı. Bu adam bulup bana getirdi. Helal adama rast geldim. Param 4 bin 300 liraydı. Bulacağımızdan umudumuz yoktu. Başkası olsaydı getirmezdi. Bulan adam 1 lira bile olsa getirmezdi. Allah razı olsun, helal süt emmiş. Kurban olayım sana. Borcumu vermeye gitmiştim, düşürmüşüm” diye konuştu. Parayı bulup sahibine teslim eden İbrahim Şimşek’i tanıyanlar
11.09.2019 Yaşam
Şehit Yarbayın acısı Bursa'ya düştü
Şehit Yarbayın acısı Bursa'ya düştü Hakkari Dağlıca’daki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın şehit haberi Bursa’ya ateş düşürdü.
11.09.2019 Haberler
Havaalanında bebek alışverişi
Havaalanında bebek alışverişi Güvenlik kamerasının görüntüleri ‘bu kadarına da pes’ dedirtecek korkunç alışverişi ortaya çıkardı. Türkiye’de kaçak yaşayan Türkmen kadın evlilik dışı bebeğini internet üzerinden bin liraya Türk asıllı Alman vatandaşı kadına sattı. Bebeğin teslimi için de havaalanının tuvaleti seçildi. Bebeğine bakamadığı için satan annelerin yeni adresi internet siteleri oldu.
11.09.2019 Haberler
Türkiye, ABD'li yerlilere içme suyu götürecek
Türkiye, ABD'li yerlilere içme suyu götürecek Başbakan Yardımcısı Bozdağ: -"ABD'de, yerliler için su projesi yapacağız. Bugüne kadar Marshall yardımı alan, IMF, Dünya Bankası yardımlarından istifade eden Türkiye, tarihinde ilk defa dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başında gelen ABD'de, yerlilerin yaşadığı yerlerde yardım marifetiyle proje hayata geçirecektir. Bu da tarihimiz açısından önemli bir örnek, geldiğimiz noktayı göstermesi bakımından çok önemli bir adımdır" -"Bizim milliyetçiliğimiz slogan milliyetçiliği değil. Bizim milliyetçiliğimiz, dünyanın neresinde olursa olsun ecdadımızın izine, eserlerine, tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkmak, onları öksüzlükten, yetimlikten kurtarmak, onların bugün de başı dik, gururla yaşamalarını sağlayacak adımlar atmaktır. Biz hizmetin milliyetçiliğini yapıyoruz"
8.10.2013 Gündem

Benzer Haber Etiketleri