Bitlis'te yaralı bulunan 'yakalı toy'un tedavisi tamamlandı!
Bitlis'te yaralı bulunan 'yakalı toy'un tedavisi tamamlandı! Bitlis'te yaralı halde bulunan "yakalı toy" kuşunun tedavisi tamamlandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezine üç ay önce getirine kuş, yeniden doğaya salınacak.
10.03.2021 Gündem
Kırmızı listedeki yaralı yakalı toy, Van'da tedavi altına alındı
Kırmızı listedeki yaralı yakalı toy, Van'da tedavi altına alındı Nesli tükenmekte olan ve ülkemizde çok az görülen yakalı toy kuşu Bitlis'te yaralı olarak bulunup tedavisinin yapılması için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Nesli tükendiği için kırmızı listede olan yakalı toy kuşunun kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Bize birçok hayvan türü geliyor ama bazı hayvanlar bizde heyecan yaratıyor. Nesli tükenmekte olan kırmızı listede yer alan ve ülkemizde uzun yıllardır hiç görülmemiş bir türün bizim bölgemizde görülüp, bizim hastanemizde misafir olması bizi heyecanlandırıyor" dedi.
5.01.2021 Gündem
Nesli 100 yıl önce tükenmişti!..
Nesli 100 yıl önce tükenmişti!.. Anadolu’da nesli tükendiği bilinen ve literatürlere göre en son 1912 yılında Kars’ta görülen “Yaralı Toy Kuşu” 100 yıl sonra ilk kez Konya’nın Karapınar ilçesi yakınlarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulundu. Konya’nın Karapınar ilçesi yakınlarında bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan ve tedavi için Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirilen kuşun, yaklaşık 100 yıl önce Anadolu’da nesli tükendiği bilinen ve literatürlere göre en son 1912 yılında Kars’ta görülen “Yakalı Toy Kuşu” olduğu belirlendi. Tedavi altına alınan yakalı toy kuşunun göğüs bölgesinde bulunan yaraya medikal tedavi uygulanarak tedavi altına alındı. Kuşbilimcilerden oluşan bir heyet, Karapınar ilçesi yakınlarında Yakalı Toy’un bulunduğu alanda incelemelere başladı.
11.09.2019 Yaşam
"Yakalı toy" 100 yıl sonra ilk kez görüntülendi
"Yakalı toy" 100 yıl sonra ilk kez görüntülendi Anadolu'da nesli tükenen, ilginç kur davranışlarıyla bilinen yakalı toy kuşu, yaklaşık 100 yıl sonra Konya'da bulundu
20.12.2013 Gündem

Benzer Haber Etiketleri