Yargıtay'dan İngilizce ibraname kararı
Yargıtay'dan İngilizce ibraname kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, yabancı dili olmayan çalışana imzalatılan İngilizce ibranamenin geçerli olmadığına hükmetti.
9.12.2022 Ekonomi
Yargıtay'dan emsal takı kararı
Yargıtay'dan emsal takı kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, oy çokluğu ile aldığı kararla, düğünde takılan altınların kime ait olacağına dair tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.
29.08.2022 Haberler
Aldatan kocasının yüzünü tırnaklarıyla çizdi! Yargıtay'dan büyük şok
Aldatan kocasının yüzünü tırnaklarıyla çizdi! Yargıtay'dan büyük şok Yıllar süren bir boşanma davasına son noktayı koyan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, aldatan eşiyle kavga eden ve kavga esnasında tırnağı ile eşinin yüzünü yaralayan kadının az da olsa kusurlu olduğuna hükmetti. Yüksek mahkeme, aldatan kocanın ağrı kusurlu olmasına rağmen, boşanmaya direnen kadının da kusurlu olduğunu, tarafların birlikte yaşamaya zorlamanın kanunen mümkün olmadığı açıktır.
31.01.2022 Gündem
'Senden tiksiniyorum' diyen kadını kusurlu buldu
'Senden tiksiniyorum' diyen kadını kusurlu buldu Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşine 'senden tiksiniyorum' diyen kadını kusurlu buldu. Yüksek mahkeme, eşine "köpek, şerefsiz, çingene, mahalle karısı, kültürsüz, seviyesiz" ifadelerini kullanan kocaya da manevî tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.
9.10.2019 Gündem