New Horizons uzay aracı, yeni bir dünya keşfetmiş olabilir
New Horizons uzay aracı, yeni bir dünya keşfetmiş olabilir Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) New Horizons (Yeni Ufuklar) uydusu, devasa bir kardan adama benzeyen yapışık iki gezegen keşfetti.
3.01.2019 Populer Bilim
NASA bilinen sınırların ötesinde yeni bir uzay cismini görüntüledi
NASA bilinen sınırların ötesinde yeni bir uzay cismini görüntüledi NASA New Horizons (Yeni Ufuklar) uzay sondası güneş sisteminin dışında bilinen sınırların ötesinde yeni bir uzay cismini görüntüledi. Eski Yunanlılar ve Romalılar, bilinen dünyanın sınırlarının hemen ötesinde gizlenmiş en uzak yere Ultima Thule adını vermişlerdi. Bilim insanları da bu kaya parçacığına 'Ultima Thule' ismini verdi.
2.01.2019 Populer Bilim
New Horizons yeni görevi Ultima Thule'ye doğru yol alıyor
New Horizons yeni görevi Ultima Thule'ye doğru yol alıyor NASA'nın New Horizons (Yeni Ufuklar) uzay aracı, güncel konumundan yaklaşık 160 milyon km uzaklıkta yer alan Kuiper Kuşağı'ndaki yeni hedefi Ultima Thule'ye doğru hızla ilerliyor.
21.05.2019 Teknoloji
Plüton'un kumul yüzeyinin katı metandan oluştuğu keşfedildi
Plüton'un kumul yüzeyinin katı metandan oluştuğu keşfedildi NASA'nın New Horizons uzay aracı tarafından çekilen fotoğraflar sayesinde, kimine göre gezegen kimine göre gök cismimi olan Plüton'un kumla kaplı yüzeyinin, gezegendeki donmuş dağlardan savrulan katı metandan oluştuğu tespit edildi.
1.06.2018 Bilim
Nasrettin Hoca Plüton’un uydusunda!
Nasrettin Hoca Plüton’un uydusunda! 2015 yılında Plüton’un yakınından geçen “Yeni Ufuklar” adlı uzay aracını hatırlarsınız; hani şu meşhur kalpli Plüton fotoğrafını çeken uzay aracı... Yeni Ufuklar Plüton’a varmadan önce, Plüton ve uydularının fotoğrafları piksellerden ibaretti. Çok uzak olduğu için dünyadaki en güçlü teleskoplar bile onların yüzey şekillerini görecek kadar güçlü değil. Ancak Yeni Ufuklar o kadar net fotoğraflar çekti ki...
21.05.2019 Bilim