Yenilenebilir

Yenilenebilir

Son dakika Yenilenebilir haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yenilenebilir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yenilenebilir haber sayfamızda...

Yenilenebilir

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.587 yenilenebilir haberi bulunmuştur.
Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor
Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'ye (BOTAŞ) ait Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitelerinin 2028'de 12 milyar metreküpe çıkarılacağını açıkladı.
5.05.2024 Ekonomi
Bakan Kacır açıkladı: Kritik teknolojileri üreten Türkiye'yi inşa ediyoruz
Bakan Kacır açıkladı: Kritik teknolojileri üreten Türkiye'yi inşa ediyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarı, iddiası ve güçlü liderliğiyle, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın teknolojik bağımsızlığımızdan geçtiği anlayışıyla kritik teknolojileri üreten ve geliştiren Türkiye'yi inşa ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda; savunma sanayimizin başrolde olduğu bir dönüşüme tanıklık ediyoruz. Geçmişin acı tecrübeleri bize gösterdi ki; ateş çemberi içerisinde güvenli bir liman olan Türkiye'nin bekası ancak ve ancak savunma sanayisinde milli ve özgün teknolojiler geliştirerek mümkündür" dedi.
4.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması: Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor
Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması: Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verirken, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin not artırımına ilişkin de önemli bir değerlendirme yaptı.
4.05.2024 Ekonomi
Otomobilde aylar sonra ilk düşüş
Otomobilde aylar sonra ilk düşüş Otomotiv pazarı, geçen yıl kırdığı rekorun ardından bu yılın ilk aylarında da hızlı bir başlangıç yapmıştı. Özellikle yerel seçimler öncesine çekilen taleplerin yanı sıra, ÖTV muafiyet sınırlarının değişmesi nedeniyle hızlanan trafik, seçimler sonrasında yavaşlamış görünüyor. Üstelik de, döviz kurlarında seçim sonrası büyük bir oynama olmamasına ve kampanyanlara rağmen... 
4.05.2024 Ekonomi
Filistin için ‘3. ülke’ formülü
Filistin için ‘3. ülke’ formülü İsrail ile ticareti tamamen durduran Türkiye, Filistin’e daha önce İsrail üzerinden yapılan sevkiyatlar için de 3. ülke üzerinden ihracat formülü üzerinde çalışıyor.
4.05.2024 Ekonomi
Telegram’da 800 dolar! 'Sınavlar yenilenebilir'
Telegram’da 800 dolar! 'Sınavlar yenilenebilir' Diploması 150 ülkede geçerli, yurt dışında üniversite ve bursluluk gibi avantajlar sunan Uluslararası Bakalorya ‘IB Kabul Sınavı’ sorularının çalındığı iddia edildi. Soruların Telegram üzerinden 700-800 dolara satıldığı belirtiliyor.
4.05.2024 Gündem
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak Teknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde ikinci kez bir araya gelecek.
3.05.2024 Teknoloji
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, enerji alanında düzenlemeler içeren 16 maddelik 'Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', kabul edildi.
2.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız”
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ulaşımın daha güvenli ve konforlu sistemler bütünü haline geldiğini belirterek, Bakanlık olarak temel sorumluluk ve misyonlarının Türkiye’de tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan yerli ve milli kaynaklardan yararlanan yenilikçi, dinamik ve sürdürülebilir akıllı ulaşım ağı oluşturmak olduğunu söyledi. Ulusal AUS Mimarisi geliştirme çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Uraloğlu, AUS sistemlerinin uydu üzerinden de birbirleriyle haberleşmesini sağladıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Türksat’la birlikte mobil ve sabit antenler ile Karada Hareket Halinde Uydu İletişim Antenleri geliştirdik” şeklinde konuştu.
2.05.2024 Ekonomi
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni Kalyon Holding'in yapımını üstlendiği Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde kendisini ispatlamış bir ülke. Dünyada, Çin'den sonra ikinci konumdayız. İlk 250 firmadan 40'ı Türk şirketi. Romanya'da da son dönemlerde özellikle bunun bir ivme kazandığını görüyoruz. Şu anda 11 bir milyar dolar civarında bir müteahhitlik hacmine ulaşmış durumdayız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Yatırım fonları yoğun ilgi görüyor!
Yatırım fonları yoğun ilgi görüyor! Ak Portföy girişim sermayesi yatırım fonları, küresel yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor!
26.04.2024 Ekonomi
18. GES yatırımı Bafra’da devrede
18. GES yatırımı Bafra’da devrede BİM, yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor.
25.04.2024 Ekonomi
Almanya'da kaos çıktı! Akılalmaz teklifler hükümetin sonunu getirdi
Almanya'da kaos çıktı! Akılalmaz teklifler hükümetin sonunu getirdi Alman hükümetinin küçük ortağı FDP'nin talepleri Berlin’de kulisleri karıştırdı, koalisyonun bozulabileceği iddia ediliyor.
23.04.2024 Dünya
Yenilenebilir enerji rekoru
Yenilenebilir enerji rekoru Son dönemde sanayicilerin yenilenebilir enerjiye yönelmesiyle kullanımda ciddi artış yaşandı. TÜREB Başkanı Erden, “Bayram elektriğini yeşil enerji tek başına karşılayabilir” dedi.
21.04.2024 Ekonomi
"Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"
"Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Sebze seracılığının yoğun olarak yapıldığı Antalya ve Mersin illerinde bulunan Ziraat Odalarımızdan alınan bilgilere göre, bayram sonrasında örtü altı sebze ürünlerinde önemli fiyat düşüşleri görülüyor" dedi.
20.04.2024 Ekonomi
‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’
‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’ Grubun yıllık genel kurul toplantısında konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük. Her zaman olduğu gibi kârlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını titizlikle değerlendirip yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik” dedi.
20.04.2024 Ekonomi
Üreticiye destek başvuruları başladı
Üreticiye destek başvuruları başladı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı için süreç devam ediyor.
18.04.2024 Ekonomi
“15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahası denetlendi”
“15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahası denetlendi” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlık olarak madenlere yönelik yaptıkları denetimleri artırdıklarını kaydederek “Bu yıl, 15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetimi gerçekleştirildi. Çalışanlarını öncelemeyen hiçbir işletmeyi bizim desteklememiz söz konusu olamaz” dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Karbon nötr güneş paneli üretimine geri sayım
Karbon nötr güneş paneli üretimine geri sayım Kalyon PV, tükettiği elektriği karşılamak için Şanlıurfa Viranşehir’de Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmak için harekete geçti. 100 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirilecek santral, 158 MWp’lik kurulu gücüyle Kalyon PV’nin öz tüketimini karşılayacak.
17.04.2024 Ekonomi
TBMM'de mesai yeniden başlıyor
TBMM'de mesai yeniden başlıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine bugün yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
16.04.2024 Gündem
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
BAE’den 30 milyar dolarlık yeşil enerji yatırımı yolda
BAE’den 30 milyar dolarlık yeşil enerji yatırımı yolda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’nin 2053 yılı için belirlediği “net sıfır emisyon” hedefi çerçevesinde, Türkiye’de yeşil enerji konusunda 30 milyar dolarlık yatırım yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yılın temmuz ayında bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette imzaladığı anlaşmaya ilişkin Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu gündeminde yer alıyor.
14.04.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çim alanların bir kısmının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile yüzde 20-50, tamamının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile de ortalama yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
Güneşe yeni yatırım
Güneşe yeni yatırım Akfen Yenilenebilir Enerji, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji sağlayan 700 MW’lık kurulu gücünü, Denizli ve Çanakkale’de 3 yeni hibrit güneş enerjisi santrali (GES) projesi ile 20 MW artıracağını duyurdu.
10.04.2024 Ekonomi
Elektrikli otomobilde ‘100 bin’e geri sayım
Elektrikli otomobilde ‘100 bin’e geri sayım Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı 93 bin 973’e, şarj noktası sayısı da 5 bin 821’i hızlı şarj olmak üzere 17 bin 233’e ulaştı. Şarj istasyonlarının yarıya yakını, yenilenebilir enerjiyi kullanan “yeşil şarj istasyonu” konseptiyle hizmet veriyor.
8.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yenilenebilir ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.