Ziraat Odası

Ziraat Odası

Son dakika ziraat odası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ziraat odası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ziraat odası haber sayfamızda...

Ziraat Odası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.642 ziraat odası haberi bulunmuştur.
Çiftçiler, hazine arazilerinin tamamının kullanıma sunulmasını istiyor
Çiftçiler, hazine arazilerinin tamamının kullanıma sunulmasını istiyor Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, hazine arazilerinin çiftçilerin kullanımına açılarak ekonomiye katkı sunması gerektiğini söyledi.
5.05.2024 Ekonomi
Çay üreticilerine budama çağrısı
Çay üreticilerine budama çağrısı Doğu Karadeniz bölgesinde yeni yaş çay sezonu için çay üreticileri çaylıklarında hazırlıklarında sona doğru gelmeye başladı. Yakın zamanda yaş çay sezonun açılması beklenirken Rize Ziraat Odası Başkanlığı da çay üreticileri budamaların yapması için uyarıda bulundu.
2.05.2024 Ekonomi
Buğday hasadı başladı
Buğday hasadı başladı Stratejik öneme sahip birçok ürünün hammaddesi olan buğdayın, Adana’da hasadı başladı.
1.05.2024 Ekonomi
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Silajlık mısır tohumu dağıtıldı Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘Büyükşehir Belediyemiz Her Zaman Üreticinin Yanında Projesi’ kapsamında Çarşamba ilçesinde üreticilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı.
26.04.2024 Ekonomi
Açık alanda kayısı hasadı başladı
Açık alanda kayısı hasadı başladı Mersin’in Mut ilçesinde sofralık kayısı hasadı başlarken, bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor.
26.04.2024 Ekonomi
Organik çilekle tarıma doping!
Organik çilekle tarıma doping! Ünü Türkiye’yi aşan Hüyük çileği ile Sason çileğinde ilk ürünler geri sayımda. Anadolu’dan çıkan bu iki organik tat, küçük ve engebeli arazileri üretime katarken; aynı zamanda şehirden köye göçü sağlayarak kırsal kalkınmanın iyi birer örneği oluyor.
26.04.2024 Ekonomi
Hububatta endişeli bekleyiş
Hububatta endişeli bekleyiş Konya başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nin nisanda yağış almaması hububat veriminde kritik bir süreci başlattı. Kar örtüsü olmayınca toprak su tutmadı; mevsim sıcak ve yağış yok; mevcut nemi de lodos uçurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Yüksekova'da engerek yılanları sürü halinde görüntülendi
Yüksekova'da engerek yılanları sürü halinde görüntülendi Hakkari’de ölümcül zehre sahip olan engerek yılanları, sürü halinde güneşlenirken görüntülendi.
22.04.2024 Haberler
Yüksekova'da engerek yılanları sürü halinde görüntülendi
Yüksekova'da engerek yılanları sürü halinde görüntülendi Hakkari’de ölümcül zehre sahip olan engerek yılanları, sürü halinde güneşlenirken görüntülendi.
22.04.2024 Gündem
Görüntüler Türkiye'den! Brezilya’nın ‘Yılan Adası’nı andırıyor
Görüntüler Türkiye'den! Brezilya’nın ‘Yılan Adası’nı andırıyor Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya’nın Yılan Adası'nı andırıyor.
20.04.2024 Gündem
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde zeytin üreticileri aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen halkalı leke hastalığından sorun yaşıyor. Sezon başlamadan hastalığın baş gösterdiği zeytinde üreticiler ilaçlama yöntemiyle hastalıktan kurtulmayı hedeflerken Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur “İleriki günlerde zeytin piyasasını ve yağ piyasasını etkileyeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.
17.04.2024 Ekonomi
Erik hasadı başladı: Kilosu 50 ile 350 TL arasında!
Erik hasadı başladı: Kilosu 50 ile 350 TL arasında! Türkiye'nin kayısı ve erik üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Sezonda 100 bin ton rekolte beklenen ilçede açık alanda hasat edilen eriklerin boyuna göre 50 ile 350 TL arasında alıcı bulduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatın biraz daha düşmesinin beklendiği kaydedildi.
17.04.2024 Ekonomi
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi
Üzüm üreticileri alternatif olarak zeytine yöneldi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü sultaniye üzümüne alternatif ürün arayışında olan çiftçiler zeytin üretimine yöneldi.
15.04.2024 Ekonomi
Bayramiç Barajı'ndaki yüzde 100 doluluk oranı üreticiyi sevindirdi
Bayramiç Barajı'ndaki yüzde 100 doluluk oranı üreticiyi sevindirdi Çanakkale’de, çok sayıda su kaynağına sahip olduğu için mitolojide adı ’Bin Pınarlı İda’ olarak geçen Kaz Dağları’ndan beslenen 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip 250 bin dekar alanı sulayan Bayramiç Barajındaki yüzde 100 doluluk oranı üreticinin yüzünü güldürdü.
13.04.2024 Ekonomi
250 bin dekar alanı sulayan Bayramiç Barajı'ndaki son durum
250 bin dekar alanı sulayan Bayramiç Barajı'ndaki son durum Çanakkale’de, çok sayıda su kaynağına sahip olduğu için mitolojide adı ’Bin Pınarlı İda’ olarak geçen Kaz Dağları’ndan beslenen 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajındaki yüzde 100 doluluk oranı üreticinin yüzünü güldürdü.
13.04.2024 Gündem
Çiftçilere meyve fidanı desteği
Çiftçilere meyve fidanı desteği Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından farklı illerden getirilen 12 bin meyve fidanının yüzde 25 indirimle satışa sunulmasına yoğun ilgi gördü.
5.04.2024 Ekonomi
Projeler kapsamında Sivas'ta çiftçiye tohum dağıtıldı
Projeler kapsamında Sivas'ta çiftçiye tohum dağıtıldı Sivas'ta çiftçilere projeler kapsamında 415 ton tohum dağıtıldı. İşte detaylar...
4.04.2024 Gündem
Bayramiç Barajı'nda son durum: Su seviyesi yüzde 100'e ulaştı
Bayramiç Barajı'nda son durum: Su seviyesi yüzde 100'e ulaştı Çanakkale’de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı ida' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı'nda doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı.
1.04.2024 Gündem
Zolan’dan çiftçilere makine desteği
Zolan’dan çiftçilere makine desteği Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere Buldan Ziraat Odası’na beş adet tarımsal makine teslim edildi.
30.03.2024 Ege
Enginar soyuculuğu! Günde 2 bin TL kazanmak mümkün
Enginar soyuculuğu! Günde 2 bin TL kazanmak mümkün Enginar hasadı başladı. Aydın ve diğer bölgelerde enginar soyucuları da iş başı yaptı. Günde 1000’e yakın enginar soyan işçilerin günlük kazancı 1500-2000 TL arasında.
25.03.2024 Gündem
‘Kırsaldaki nüfus yüzde 23’e indi’
‘Kırsaldaki nüfus yüzde 23’e indi’ Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2014’te Türkiye nüfusunun yüzde 27’si kırsalda yaşarken, 2022’de bu oran yüzde 23’e geriledi” dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Yerli muzda ‘duble’ oyun
Yerli muzda ‘duble’ oyun Üreticinin elinden çıkan yerli muz, tüccar ve tedarikçide iki farklı hileye konu oluyor. Yerli muzun ‘duble muz’ olarak nitelenen iyi kalite kısmı ithal etiket vurularak iki katı fiyata satılırken, ikinci kalite kısımları markete ilk kalite yerli muz fiyatına veriliyor.
16.03.2024 Ekonomi
Nehir değil  ‘atık kanalı’
Nehir değil ‘atık kanalı’ Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyılarındaki Yıldız Dağları’ndan doğup 283 km yol katederek Meriç Nehri ile birleştikten sonra Ege Denizi’ne dökülen Ergene Nehri, kimyasal ve evsel atıklar nedeniyle yıllardır kirli akıyor.
13.03.2024 Gündem
Antalya'da sağanak ve hortum! 6 kişi yaralandı, 1000 dönüm sera zarar gördü
Antalya'da sağanak ve hortum! 6 kişi yaralandı, 1000 dönüm sera zarar gördü Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak hayatını felç etti, denizden karaya ulaşan 2 hortum Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerindeki seraları, tarım alanlarını, iş yerlerini ve binaları etkiledi, 6 kişi de yaralandı. Hortum, örtü altı tarımın merkezi Kumluca'da 1000 dönüm seraya zarar verdi.
6.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ziraat Odası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.