Gündem Hacı Boydak tahliye edildi

Hacı Boydak tahliye edildi

17.05.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tahliye edildi. Memduh Boydak için ise mahkemeden bir karar çıkmadı.

Hacı Boydak tahliye edildi

Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kayseri'de "paralel yapı" iddiasıyla Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 6 Mart 2016'da tutuklanan ve Ankara'daki Sincan Cezaevi'nde Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın avukatları, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesine tahliye başvurusunda bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirdiği Boydak'ın tahliyesine karar verdi. Boydak'ın yargılanmasına tutuksuz devam edilecek. Mahkemesi’nin bugün verdiği kararla Hacı Boydak, adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak saat 11.00 sıralarında salıverildi.

Haberin Devamı

Aynı şekilde tutuklulğuna itiraz edilen Boydak Holding Ceo'su Memduh Boydak için ise mahkemeden bir karar çıkmadı.

SAVCI KARARA İTİRAZ ETTİ

Öte yandan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin tahliye kararına itiraz etti. FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak 6 Mart'ta tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BOYDAK HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Boydak Holding, Hacı Boydak’ın tahliye edilmesinin ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak imzasıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi:"Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma kapsamında 5 Mart 2016 tarihinde tutuklanan Sn. Hacı Boydak, yapılmış olan tahliye talebine istinaden bugün ilgili yargı merciince tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol yükümlülükleriyle tahliye edilmiştir. Her daim ifade ettiğimiz üzere Türk adaletine ve devletimize olan güvenimiz ve bağlılığımız tamdır. Temennimiz diğer aile bireyimiz Sn. Memduh Boydak’ın da en kısa sürede aramıza dönmesidir. Boydak Ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize bağlılıkla çalışmaya ve güzel ülkemiz için değerler üretmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."