Ankara HAFİZELER KUR’AN NURUYLA TAÇLANDILAR

HAFİZELER KUR’AN NURUYLA TAÇLANDILAR

14.05.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

.

HAFİZELER KUR’AN NURUYLA TAÇLANDILAR

Kur’an-ı Kerim’i hıfz etme şerefine erişen hafizelere Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde yapılan törenle taçları takıldı.
Keçiören Müftülüğü tarafından düzenlenen 2’inci Geleneksel Hafızlık Töreni’ne Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Sami Mallı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Ali Erbaş, Ankara İl Müftü Yardımcısı Mustafa Tekin ve Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Başkan Mustafa Ak, Keçiören’e tekrar hafızlık merasimini getiren müftülüğü kutlayarak "İnşallah her yıl bu programı gerçekleştireceğiz. Hafızlarımızın taçlandırıldığı ödüllendirme programımızda hafız kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hafızlık büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmek çok önemli, ama Kur’an’ı yaşamak, hayatın her alanına yaymak daha da önemli" dedi.
DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ
2002 yılı öncesinde Türkiye’nin dini açıdan kötü günler yaşadığını ifade eden Başkan Ak, "Çocuklarımız camilerde Kur’an öğrenemiyordu, yaş sınırlaması vardı. Şimdi çok şükür her camide her kurumda her yaştan insanımız Kur’an öğreniyorlar. Bu konuda yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Başörtülü kızlarımız bırakın kurumlarda çalışmayı, zorunlu almaları gereken eğitimi dahi alamıyorlardı. Çok şükür şimdi başörtülü kızlarımız hem kurumlarda çalışıyor hem de okullarında okuyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dindar bir nesil yetiştirmek çok önemlidir. Böylece daha müreffeh bir Türkiye ortaya çıkacak" mesajına vurgu yaptı. Başkan Ak, belediye olarak değerler eğitimine önem verdiklerine dikkat çekerek, "Bu kapsamda kurumlara destek oluyor, programlar hazırlıyoruz. Erkek yatılı Kur’an kursumuz ile çalışmalarda son aşamaya geldik. Erkek Kur’an kursu bir tane olmayacak, ikiyi, üçü de en kısa zamanda açacağız" diye konuştu.
MELEKLER HAFIZLARLA BERABERDİR
Ali Erbaş ise, "Kur’an’ı biz indirdik ve onun koruyucusu biziz" ayetini hatırlatarak "Ne mutlu Kur’an’ı koruyan hafızlara! Onlar Kur’an’ın nuruyla nurlanıyor, hıfz ediyor ve Kur’an’ı koruyorlar. Peygamberimiz(S.A.S) hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki; ’Kim ki Kur’an’ı ezberler ve onu okursa şerefli meleklerle beraberdir. Hafızlar yaşarken melekler sürekli onlarladır.’ Bugünkü bu güzel ortamda melekler rahmet kanatlarını germişler ve rahmet yağdırıyorlar. Hepimiz de bundan yararlanıyoruz. Hafızlarımızın sayısını artıracağız. Fitneyi ortadan kaldırmak ve Kur’an’ı yaşamak için, Kur’an ile kalplerimizi, zihinlerimizi nurlandıracağız" dedi. Yöneticilerin din yolundaki engelleri ortadan kaldırmasıyla eskiden 200 bin olan Kur’an kursu öğrencisi sayısının 1 milyon 200 bine çıktığını kaydeden Erbaş, her hafızdan en az 10 hafız yetiştirme sözü istedi. Mustafa Tekin ise, insanlığın hidayet kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve onun hafızlarının taç takma töreninde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, hafizelere "Siz toplumu fıtrattan gelen yetenekle en güzel şekilde yetiştiriyorsunuz" diye seslendi.
KUR’AN’I GÖNLÜMÜZE AKTARMALIYIZ
Müftü İlhan da, taç takan hafızların gelecek nesillere örnek olmasını dileyerek "Kur’an’ı kalbimize ve gönlümüze ne kadar aktarabilirsek Allah-u Teala’nın en şerefli kulu oluruz. Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak’ın desteğiyle erkek yatılı Kur’an kursunun açılışını yapacağız inşallah. Kur’an kursumuz 170 yataklı olacak. İçerisinde 400 kişilik konferans salonu, bir adet de spor salonu yer alacak" bilgisini paylaştı.
Konuşmaların ardından Mustafa Ak ve Müftü İlhan hafizelere ödül olarak altın verirken, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, Altındağ Kaymakamının eşi, Mamak Kaymakamının eşi ve kızı ile kurs yöneticileri ve hocaları da taçlarını taktılar.