Gündem Hain tuzaklarda 10 asker şehit

Hain tuzaklarda 10 asker şehit

27.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak’ta düzenlenen roketatarlı saldırıda da 6 asker şehit düştü

Hain tuzaklarda 10 asker şehit

PKK’lı teröristler Mardin’in Derik ilçesinde 4, Şırnak’ta 10 askeri şehit etti. Saldırılarda 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Mardin’de görevden dönen ve asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı minibüs, dün sabah 09.20 sıralarında Kızıltepe-Derik karayolu Tepedağı köyü mevkiine geldiği sırada PKK’lılar tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamayla birlikte ağır hasar gören minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan dört korucu ve altı asker hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (Çorum), uzman çavuşlar Sedat Yıldız (Osmaniye), Enes Kaya (Konya) ve Mustafa Alpaslan’ın (Adana) kurtarılamayarak şehit oldu.
Roketle saldırdılar
Şırnak-Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, dün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre altı asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Çatışmada bir PKK’lı terörist de öldürüldü. Çatışmanın sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hakkari-Çukurca karayolunda önceki akşam yol güvenliğini sağlayan Kobra tipi askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK’lı teröristlerce daha önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu üç asker yaralanırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
120 kilo patlayıcı
Diyarbakır- Bingöl karayolunun Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi yakınlarında da PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından fark edildi. Ekipler, 120 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıyı imha etti.
Kaymakam haber verdi
Derik’te şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya’nın memleketi Konya’nın Ilgın ilçesindeki baba evine ateş düştü. Acı haber, şehit Kaya’nın Abaz Yaylası’nda oturan annesi Gülcan ve babası Şükrü Kaya’ya, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından verildi. Sinir krizi geçiren Kaya ailesine hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Üç kardeşin en küçüğü olan şehidin iki yıl önce uzman çavuşluk görevine başladığı öğrenildi.
İzne gelecekti
Şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Ömer Faruk Darbaş’ın acı haberi memleketi Çorum’da yaşayan ailesini yasa boğdu. Gülabibey mahallesinde oturan baba Zekeriya Darbaş ve anne Müberra Darbaş izin için gün sayan oğullarını görmeyi beklerken, şehit haberi aile yıkıldı. Şehit Darbaş’ın ağabeyi Emrah Darbaş’ın da Diyarbakır’da polis memuru olarak görev yaptığı ifade edildi.
Osmaniye yine yasta
Son bir yıl içinde en fazla şehit veren illerin başında gelen Osmaniye’ye dün de Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın şehitlik haberi ulaştı. Yıldız’ın Toprakkale İlçesi Göçmenler mahallesindeki tek katlı kerpiç baba evine gelen askeri yetkililere babası Fahri ile annesi Kafiye Yıldız’ın Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde olduğu söylendi. Buradaki yakınlarına acı haber verilirken anne ve babası da Yumurtalık İlçesi’nden alınıp, Osmaniye’ye getirildi.
‘Rüyamda görmüştüm’
Adanalı Şehit Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan’ın acı haberi memleketi Adana’nın Kozan ilçesindeki baba evine ulaştı. Baba İsmail ile anne Fikriye Alpaslan oğullarının şehit olduğunu duyunca fenalık geçirdi. 8 kardeş olan Alpaslan’ın önümüzdeki hafta izne geleceği ve nişanlısı Yasemin ile 8 Ekim’de düğün yapacağı bildirildi. Baba İsmail Alpaslan, önceki gece rüyasında oğlunu gördüğünü belirterek, “Oğlumla konuşuyorduk. Bir anda ortalık karıştı, doz duman oldu. Korkuyla uyandım hemen oğlumu aradım, ‘Seni rüyamda gördüm. Bir durum var mı?’ diye sordum. O da ‘Hayır yok, Siz de bir şey varsa ben geleyim’ dedi. Ben de nasıl olsa düğün için geleceksin sorun yok’ dedim. Tekrar yattım, sabah oğlum şehit oldu” dedi.

Yazarlar