Gündem Hakkâri’de 3 şehit 5 terörist öldürüldü

Hakkâri’de 3 şehit 5 terörist öldürüldü

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’de, dün terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada üçü kadın beş terörist öldürüldü, üç asker şehit düştü.

Hakkâri’de 3 şehit  5 terörist öldürüldü

Hakkari’nin 8 kilometre güneydoğusundaki Hakkâri-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Ağaçdibi köyü kısalında ev aramasından dönen iki Jandarma Özel Harekât timi ile PKK’lı grup arasında 10.15 sıralarında çatışma çıktı. Çatışmada üç asker şehit düşerken, üç asker de yaralandı. Çatışmada, beş terörist de öldürüldü. Teröristlerden 3’ünün kadın olduğu belirtildi. Hakkari Valiliği, yaralı askeri personelin hayati tehlikesi bulunmadığını, bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlandığı geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.
Teröristlere baskın
PKK ve sol grupların oluşturduğu ’Halkların Birleşik Devrimci Hareketi’ (HBDH) mensubu 20 kadar teröristin Tunceli’nin Ovacık İlçesi yakınlarında sık ormanlık alanların yer aldığı Otlubahçe ve Kozluca köyleri arasında yuvalandığı bilgisi üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Jandarma Özel Harekat timlerinin katıldığı operasyon sırasında Kozluca ile Otlubahçe köyleri arasında yer alan sık ormanların bulunduğu İsimsiz Tepe bölgesinde teröristlerle karşılaşılması üzerine çatışma çıktı. Teröristler kaçarken, Kobra helikopterler kaçış yollarını bombaladı.
Takviye birliklerin katılımıyla bölgedeki operasyonun genişletilerek sürdürüldüğü belirtildi.
Şırnak’ın Cudi ve Gabar dağlarında tespit edilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda çok sayıda helikopter, PKK’lıların bulunması muhtemel noktaları havadan bombaladı. Atak ve Kobra taarruz helikopterlerinin belirli noktaları bombaladığı harekat kapsamında, Gabar Dağı’nda bulunan Seslice Tugayı’nın da Küpeli ve Görmeç bölgelerinde büyük bir operasyon başlattığı öğrenildi.
Gabar Dağı’ndaki PKK kamplarına top ve havan atışları yapılırken, atışların yapıldığı bölgelerden duman yükseldiği görüldü.

PKK’lılar Ağaçdibi köyü kırsalında ev aramasından dönen 2 JÖH timine saldırdı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3’ü kadın 5 terörist öldürüldü, 3 asker şehit oldu. Bölgede operasyon sürüyor.