Hakkari Hakkari'de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Hakkari'de Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

15.07.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

Hakkaride Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

HAKKARİ (AA) - Hakkari kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki Hacı Sait Camisi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit programı düzenlendi.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, programda yaptığı konuşmada, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Şehitlerimiz bu vatan, bu millet, bu devlet için seve seve toprağa düştü. Şehitlerin makamı çok yüksek. Hepsine minnet borçluyuz." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda, 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitler için mevlit ve okutuldu, dua edildi.

Ardından Gürbüz, hatim duası yaparken, programın sonunda toplum destekli polislerce vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

Programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, polis ve vatandaşlar da katıldı.

Haberin Devamı

Programdan sonra Vali Toprak ve beraberindekiler, belediye önünde düzenlenen, Anadolu Ajansı muhabirlerince 15 Temmuz gecesinde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

- Yüksekova

Yüksekova ilçesinde, Merkez İhsaniye Camisi'nde şehitlerin anısına mevlit programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu, şehitler için dua edildi.