Gündem Hakkari’de üç asker daha şehit

Hakkari’de üç asker daha şehit

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’deki Çukurca karayolu üzerinde kontrol yapan askerlere, PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 5 askerin ardından aynı saldırıda yaralanan 3 askerinde şehit olduğu haberi geldi. Şehitler yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi

Hakkari’de üç asker daha şehit

Hakkari-Çukurca karayolunun 45’inci kilometresindeki Taşbaşı bölgesinde önceki gün saat 17.45’te yol kontrolü yapan askerlere PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 5 asker şehit olurken, 8 asker yaralandı. Daha sonra ise şehit sayısı 8’e, devam eden çatışmalarla birlikte yaralı sayısı da 25’e yükseldi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada ise bölgede yapılan hava destekli operasyonda 8 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Tabut başında gözyaşı

Çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Selim Çoşkun (25), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Betin (28), Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz (23), Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş (25), Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel (25), Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut (23), Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul (25) ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş (23) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda dün tören düzenlendi.
8 askerin cenazelerinin tören alanına getirilişinin ardından, şehitler için saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasından sonra Hakkari İl Müftüsü Faysal Geylani’nin okuduğu dua ile törene katılanlar, şehitler için dua etti. Helikopterlere konulan şehitlerin, sivil kıyafetli asker arkadaşları da tabutların başında gözyaşlarını tutamadı.

‘Vazifemiz sürecek’

Hakkari’de üç asker daha şehit


Törende konuşan Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, şehitlerin adlarını söyleyerek konuşmasına başladı.
Albay Baysal, “Kahraman vatan evlatlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Sizin o asil kanınız hiçbir zaman göklerden inmeyecek şanlı bayrağımıza renk, vatan toprağına can kattı. Bizler sorumluluk bölgesinde terör örgütünün eylemlerini engellenmek, teröristleri etkisiz hale getirmek halkın huzur ve güvenini sağlamak maksadıyla üstlenmiş olduğumuz vazifeyi dün olduğu gibi bugün de yerine getirme devam edeceğiz. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşadığımız coğrafyayı kutsal vatan yapan ve bizlere emanet eden ölümsüz kahramanları minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından, şehitlerin ay- yıldızlı bayrağı sarılı cenazeleri askerlerin omuzlarında tek sıra halinde taşınarak helikopterlere konuldu. 8 şehidin cenazesi helikopterle önce Van, buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

‘Düğün yapacaktık’

Hakkari’de üç asker daha şehit

Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut’un, Tokat’ın Erbaa ilçesindeki dedeevinde yas var. Erkut’un şehadet haberi, dedesi Şakir Erkut’a askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Erkut’un akrabalarından Aydın Gürdal, şehidin 1 yıl önce nişanlandığını anlatarak, “Birkaç ay içinde düğün yapmayı planlıyorduk. 2 gündür de düğün eksiklerini gideriyorduk. Sonra kara haberi duyduk. Köy halkımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başı sağ olsun, yıkılmadık ayaktayız” ifadelerini kullandı.

3 kardeşin en büyüğü

Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin’in şehit olduğu haberi, Konya’nın Selçuklu ilçesindeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. 3 kardeşten en büyüğü olan şehit Üstçavuş Betin’in, astsubay olmadan önce nakliyecilik yaptığı ve en son geçen Ramazan ayında Konya’ya izne geldiği ve ailesiyle görüştüğü belirtildi. Bekar olan Betin’in, 2 yıldan bu yana Hakkari’de görev yaptığı ve astsubay olan kardeşi Kamil Betin’in de Eskişehir’de görev yaptığı belirtildi.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel’in Seydişehir ilçesindeki baba evine de ateş düştü. Ortakaraören Mahallesi’nde oturan aileye acı haber, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve askerler tarafından verildi. Acı haberi alan baba Bekir Tünel ve ailesi sinir krizi geçirdi. Şehit ailesine, hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

15 gün önce tayin oldu

Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in şehit olduğu haberi Çorum’un Buharaevler Mahallesi’ndeki evine ulaştı. Anne Pakize Deniz’e acı haberi İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. Şehit haberini alan aile fertlerinden bazıları fenalık geçirince sağlık ekipleri müdahale etti. Deniz’in 2 yıl önce göreve başladığı ve ilk görev yeri Ordu’dan, 15 gün önce Hakkari’ye tayin olduğu belirtildi.