Gündem İHA'lar tespit etti! F-16'lar vurdu! Hepsi öldürüldü

İHA'lar tespit etti! F-16'lar vurdu! Hepsi öldürüldü

20.07.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

TSK, Hakkari ve Kuzey Irak'daki PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini, operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İHAlar tespit etti F-16lar vurdu Hepsi öldürüldü

Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Hakkari kırsalı ve Kandil'e hav aharekatı düzenledi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgeleri ile yurt içindeki operasyon birliklerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında 4 terörist etkisiz hale getirildi, bir Doçka uçaksavar silah mevzisi ve bir barınak imha edildi. Görevlerini başarıyla tamamlayan jetler, emniyetle üslerine döndü.

Haberin Devamı

HAKKARİ'DE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'deki Kavaklı Bölgesi'nde insansız hava aracı ile tespit edilen PKK'lı 3 terörist F-16 savaş uçaklarıyla yapılan hava harekatında etkisiz hale getirildi.Hakkari Valiliği, Kavaklı bölgesinde etkisiz hale getirilen PKK'lılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "20.07.2017 günü Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kavaklı Çoban Dağı arasında İHA ile tespit edilen 3 bölücü terör örgütü mensubu F-16 savaş uçakları ile yapılan hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

BİRİ ÜST DÜZEY 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Tunceli Valiliği, Tunceli' nin Mazgirt' te Kepir ormanları bölgesinde yürütülen operasyonlarda 1' i üst düzey 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı