Gündem Hakkâri ve Şırnak’ta 3 terörist öldürüldü

Hakkâri ve Şırnak’ta 3 terörist öldürüldü

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütü PKK’nın eylem gücünü kırmak ve kış üslenmesini önlemek için Hakkâri ve Şırnak kırsalında başlattığı operasyonlar sürüyor.

Hakkâri ve Şırnak’ta 3 terörist öldürüldü

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki gün Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Uzundere köyünde düzenlenen operasyonda, Çilekli Tepe’de tespit edilen üç girişli mağarada iki terörist etkisiz hale getirildi. Mağarada çeşitli malzeme, silah ve mühimmat ele geçirildi. Mağarada bulunan silah ve mühimmat arasında bir 23’lük Doçka, doçka mühimmatı, üç Ak-47 (Kalaşnikof), 28 metal sandık Doçka mühimmatı, dürbün ve şarjörlerle yaşam malzemeleri bulunuyor.
Bestler Dereler
Öte yandan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 11 Ekim’de Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda Bestler Dereler, Şerevan Deresi, Şerevan Ormanları, Budak Dağı ve Güzik Tepe bölgelerinde yapılan arama taramada bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak ve yaşam alanlarında bir Zagros keskin nişancı tüfeği, 24 roketatar mühimmatı, iki gece görüş cihazı, 10 uzaktan komuta düzeneği, sekiz elektrikli fünye, üç telsiz, muhtelif sayı ve çeşitte mühimmat, çok sayıda yaşam ve tıbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi.
Şerevan Deresi bölgesinde de, önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede yapılan aramalarda bir biksi makinalı tüfek, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, iki el bombası. şarjör ve mühimmat ele geçirildi.

Yazarlar