Dünya Halep'te muhaliflerin elinde sadece yüzde 7 kaldı!

Halep'te muhaliflerin elinde sadece yüzde 7 kaldı!

09.12.2016 - 17:04 | Son Güncellenme:

Rusya, rejim güçlerinin kentin doğusundaki muhalif bölgelerin yüzde 93'ünü aldığını duyurdu. Moskova'nın kısmi ateşkes açıklamasına ve 10 binden fazla sivilin bölgeden ayrıldığını duyurmasına rağmen, bugün gerçekleşen saldırılarda 25 sivil öldü.

Halepte muhaliflerin elinde sadece yüzde 7 kaldı

Dünyanın gözü kulağı Halep'te... 15 Kasım'dan bu yana Rusya'nın desteğiyle ilerleyen rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki alanları ele geçiriyor. Rusya, Halep'in doğusunda muhaliflerin elindeki bölgelerin yüzde 93'ünün alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği habere göre, operasyonun başlangıcından bu yana 52 mahalle el değiştirdi.

Açıklamada, 18 Ekim'den bu yana rejim veya Rusya'nın hava saldırısı gerçekleştirmediği savunuldu ancak bölgedeki bağımsız gözlemciler bu bilgiyi doğrulamıyor.

Ölüm çemberi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün akşamüzeri yaptığı açıklamada saldırıların kısmi olarak durdurulduğunu ilan etti ancak bölgeden ölüm haberleri geliyor.

Yerel kaynaklar, kentin doğusundan kaçan sivillerin vurulduğunu ve 25 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Halep Sivil Savunma Müdürü Necib Ensari, Cellum semtindeki saldırıda 10 sivilin enkaz altından çıkarıldığını söyledi. Son ölümlerle birlikte 15 Kasım'dan bu yana can kayıplarının sayısı 960'a çıktı.

Haberin Devamı

On binlerce insan sıkıştı

Kentin doğusundan son 24 saatte 8 bin sivilin ayrıldığını duyuran Rusya, bu sayıyı dakikalar önce 10 bin 500 olarak güncelledi. Ancak halihazırda 15 kilometrekarelik alanda sıkışan on binlerce insan çatışma bölgesinden kurtarılmayı bekliyor.

Erkekler kayıp!

Birleşmiş Milletler, bugün yaptığı açıklamada, kentin batısına ulaşmayı başaran siviller arasında yüzlerce erkeğin kaybolduğunu ilan etti. Yaşları 30 ila 50 arasında değişen erkeklerin gözaltına alındığı ve işkence edildiği bildiriliyor.