Edirne Halep'te Yaşanan İnsanlık Dramına Edirne'den Tepki

Halep'te Yaşanan İnsanlık Dramına Edirne'den Tepki

16.12.2016 - 16:59 | Son Güncellenme:

.

Halepte Yaşanan İnsanlık Dramına Edirneden Tepki

AK Parti Edirne Gençlik Kolları, Cuma namazı çıkışı yaptıkları basın açıklamasıyla, Halep’ye yaşanan insanlık dramına tepki gösterdi.
AK Parti Edirne Gençlik Kolları Cuma Namazı çıkışı Eski Camii’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, tüm dünyayı Halep’te devam zulme sessiz kalmamaya davet etti.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler, hergün yüzlerce sivilin katledildiği Halep’te bir insanlık suçu işlendiğini ifade ederek, “Tarih boyunca bizler bizden umudu olan yerleri gönüllerinde vatan kabul etmiş ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep’i görmeden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız” dedi.
Halep’te şu anda insanlığın katledildiğini, yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediğini belirten Hatipler, “Her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep’te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir. Bizler vatan toprağını 780 bin metrekareden ibaret görmemeliyiz. Tarih boyunca bizler bizden umudu olan yerleri gönüllerinde vatan kabul etmiş ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep’i görmeden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız” dedi.

“Zulme sessiz kalmayın”
Hatipler, tüm dünyaya yaşanan zulme karşı sessiz kalmama çağrısında bulunduklarını dile getirerek, “Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Millletler’e kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği’ne, zalim Esad’a desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız. Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz” ifadeleri kullandı.