Dünya Halep’ten tahliye SONA ERMEK üzere

Halep’ten tahliye SONA ERMEK üzere

21.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye rejimi birliklerinin Doğu Halep’te kontrolü sağlamasının ardından bölgeden başlayan sancılı tahliyelerin sona ermek üzere olduğu bildiriliyor.

Halep’ten tahliye  SONA ERMEK üzere

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bugüne kadar 5 bini muhalif savaşçı olmak üzere 15 bin kişinin kentten tahliye edildiğini açıklarken, Kızıl Haç tarafından yapılan açıklamada, bu sayının 25 bin olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, twitter hesabından yaptığı açıklamada, kentte tahliyelerin başladığı 15 Aralık’tan bu yana bölgeden çıkarılanların 37 bin 500 kişi olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, “Yarına (bugüne) kadar tüm tahliyelerin bitirilmesi hedefleniyor” diye yazdı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün yaptığı konuşmada “Türkiye-Rusya-İran işbirliği, Doğu Halep’ten sivillerin tahliye edilmesini ve silahlı grupların ayrılmasını sağladı. Tahliyelerin, bir iki gün içinde sona ereceğini düşününüyorum. Bu durum üçlü formatın verimli olduğunu gösterdi” dedi.
Gözlemci gidecek
Dün 10 otobüs daha, bölgede kalan sivil ve muhalifleri taşırken, rejim güçlerinin doğu Halep’te muhaliflerin son bölgesine de giriş yapacağı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü de, dün Halep kentinin doğusundan 301 yaralının tahliye edildiğini belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Jasareviç, Halep’in doğusundan dün 43 yaralının tahliye edildiğini ve bölgeden çıkarılanların sayısının 301’e ulaştığını kaydetti. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de tahliyeleri denetlemek ve gözlemlemek için ek 20 Birleşmiş Milletler (BM) personelinin bölgeye gönderileceğini ifade etti. Kente gözlemcilerin gönderilmesini isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı, önceki gün kabul edilmişti.

Yazarlar