İstanbul HALİÇ, HARVARD’A ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR

HALİÇ, HARVARD’A ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR

09.07.2015 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

HALİÇ, HARVARD’A ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mansur Topçuoğlu, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla öğrencilerini Harvard’a gönderdiklerini söyledi. Türkiye’deki Harvard’lı sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Topçuoğlu, “Bizden gençlere tam destek” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri’nde halen eğitim vermekte olan en eski yükseköğretim kurumu Harvard ile Haliç Üniversitesi arasında uygulama köprüsü kuruluyor. Gerekli kriterleri sağlayan Haliç Üniversitesi öğrencileri, Harvard’daki staj programına dâhil olarak oradaki ortamı gözlemleme imkanı bulacaklar. Genç bireyleri, ailelerine, okullarına ve ülkelerine daha faydalı olabilmeleri için Harvard’a göndereceklerini söyleyen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mansur Topçuoğlu, “Haliç Üniversitesi olarak öğrencilerimizin orada bulunmalarını ve neden Harvard olduğunu görmelerini istiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizi Harvard Üniversitesi’ne staj programına göndereceğiz ve döndüklerinde oradaki edindikleri tecrübelerle ülkemize katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi bizden gençlere tam destek. Harvard’a gitme hayalini gerçekleştirecek bir genç neslimiz olsun istiyoruz. Gelecek nesillerde Türkiye’deki Harvard’lı sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Öğrencimiz, Harvard’a gidip oranın bütün genetik kodlarını öğrenecek ve hayallerinin peşinde koşacak” dedi.
"SORU İŞARETİ KALMAMASI İÇİN ÇABALIYORUZ"
LYS sonuçlarının açıklanmasıyla 14 Temmuz tarihine kadar sürecek olan tercih dönemi başladı. Bu süreci sağlıklı atlatmak ve en doğru kararı vermek isteyen adaylar, tercih tanıtım günleri kapsamında birçok kurumdan yardım alabiliyor. Gençleri hayallerine ulaştıracak en doğru tercih noktasında bütün ekipleri ile desteğe hazır olduklarını söyleyen Mansur Topçuoğlu, "Ekibimiz, doğru tercih konusunda adayların akıllarında herhangi bir soru işareti kalmaması için her türlü bilgilendirmeyi yapıyor. Ayrıca gençlerin istedikleri bölümleri dikkate alarak gelecekte kendilerini neyin beklediği konusunda da onlara yardımcı oluyor" dedi.
DOĞRU TERCİH İÇİN ADAYLARA ÖNERİLER
Sınavdan istediği puanı alan öğrenciler için herhangi bir sıkıntı olmadığını ve hayallerinin peşinden koşacaklarını söyleyen Topçuoğlu, bir hayali ve hedefi olan ancak istedikleri puanı alamayan öğrencilere ise bir sene daha beklemeleri önerisinde bulundu. Aldığı puan doğrultusunda bir bölüme girmek isteyen öğrencilere ise kampüslerindeki doğru tercih noktalarında yardımcı olduklarını belirten Topçuoğlu, "Sınavda herhangi bir lisans bölümüne yerleşecek puanı alamayan adaylar, meslek yüksekokullarını tercih edebilirler. Böylece hem 2 sene sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllığa geçme hakları hem de ön lisansın ücreti daha az olduğu için maddi kazançları olacak. Meslek yüksekokulunu da tercih edemeyecek puanı olan bir öğrenci ise YGS’ye girmişse ve bir yeteneği olduğunu düşünüyorsa özel yetenek sınavlarına girebilir" dedi.
"İNOVATİF BÖLÜMLERİN SAYISI AZ"
Öğrencilerin inovatif ve katma değer oluşturan bölümler tercih etmelerinden yana olduğunu söyleyen Mansur Topçuoğlu, "Maalesef üniversiteler bu konuda tek başına karar veremediklerinden inovatif bölümler çok fazla yok. Bu nedenle gençler mevcut bölümler içinde hayallerine en yakın bölümü tercih etmeliler" dedi. Kararsız olan adaylar için ücretsiz çift anadal yapma seçeneğinden bahseden Topçuoğlu, "Çift anadal hakkını ve yandal seçeneğini ücretsiz bir şekilde sağlıyoruz. Çünkü gençlere güveniyoruz ve onları sınav stresinden kurtararak, rahatlatmak istiyoruz" dedi.
Sağladıkları burs imkanları ile ilgili de konuşan Topçuoğlu, öğrencilerin burs konusunda kafalarının rahat olması için toplamda beş yıl hiçbir şekilde bursların kesilmeyeceğini söyledi. "Herhangi bir problem veya sıkıntı nedeniyle gençlerimiz bir sene çalışamayabilir, böyle bir durumda öğrencinin bursunu kesip, buna kafa yormasını istemeyiz" diyen Topçuoğlu, gençlerin becerilerini ortaya çıkarabilmelerine ve yararlı işler yapabilmelerine ihtiyaçları olduğunu belirtti.
"ÖĞRENCİLER HER SENE AYNI ÜCRETİ ÖDEYECEK"
Ailelerin, çocukların isteklerini ve hedeflerini göz önünde bulundurarak onlara destek olması gerektiği üzerinde duran Mansur Topçuoğlu, ailelerin maddi yükünü hafifletecek uygulamalarından bahsetti. Üniversite zamanına gelene kadar velilerin her açıdan olduğu gibi maddi açıdan da yıprandığını söyleyen Topçuoğlu, "Velilerin maddi yükünü hafifletmek için bu sene bir uygulama başlattık. Öğrenci üniversiteye başladığı ilk yıl ne kadar ücret ödüyorsa bu rakam 4 yılın sonunda da aynı olacak. Böylece aileler her sene sabit bir ücret ödemiş olacak ve akıllarında öğrencinin okuduğu bölümle ilgili hiçbir soru işareti kalmayacak" diyerek sözlerini noktaladı.

Yazarlar