Gündem Halk mega yat limanına ‘evet’ dedi

Halk mega yat limanına ‘evet’ dedi

07.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Kaymakamlığı’nın OHAL’i gerekçe göstererek mega yat limanı için referanduma izin vermemesinin ardından Bakırköy Belediyesi ilçede dün ‘kamuoyu araştırması’ adıyla sandık kurdu.

Halk mega yat limanına ‘evet’ dedi

Özgürlük Meydanı’na kurulan tek sandıkta gerçekleşen oylama saat 17.00’de sona ererken belediye zabıta ekipleri alanı barikatlarla çevirip güvenliği sağladı.

Haberin Devamı

‘Sıkışıp kaldık’

Ataköy Yat Limanı ve Ek projelerinin geleceğine ilişkin görüşlerini belirtmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kimlikleri ile sandık başına gidenler projeye ‘evet’ veya ‘hayır’ yönünde görüşlerini belirtti.

Vatandaşlar arasında yat limanının yapılmasını isteyenler olduğu kadar limana karşı olanlar da vardı. Oy kullananlardan biri 60 yıldır Bakırköy’de oturduğunu belirten Memduha Demiröz’dü. 89 yaşında olduğunu ve fırsat buldukça deniz kenarına gittiğini anlatan Demiröz, “Orası kapanırsa benim için oraya gitmek artık çok zor olur. Binaların arasına sıkışıp kaldık” diye konuştu.
Mecit Örter de, “Mega yat projesi yapıldığı zaman buraya bir sürü insan ve araç gelecek. Burası yaşanmaz bir hale gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oylama sonucunun hukuki açıdan bir bağlayıcılığının olmadığını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Biz çıkan sonucun belediyemiz açısından yol gösterici bir rehber olmasını istiyoruz” diye konuştu. Oylamaya 3 bin 458 İstanbullu katıldı. Oylama sonucunda mega yat limanı ve ek projeleri için bin 988 kişi ‘evet’ oyu kullanırken, bin 451 kişi ise ‘hayır’ oyu kullandı.