Trabzon Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

11.03.2017 - 17:03 | Son Güncellenme:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Araklı'da vatandaşlarla bir araya geldi

Halk Oylamasına Doğru

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Araklı ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gümrükçüoğlu'nun halk oylaması çalışmaları kapsamında Araklı ilçesini ziyaret ettiği belirtildi.

Vatandaşlardan halk oylaması için destek isteyen Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtlayarak yeni sistemin daha demokratik olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğiyle hükümet olma sisteminin değiştirileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Hani birkaç hafta öncesine kadar 'rejim değişikliği yapılmak isteniyor' yalanı ile sahaya inenler nerede? Anayasa değişikliği ile yapılacak olan sadece hükümet olma sistemi değişikliğidir. Çünkü devletimizin, milletimizin buna ihtiyacı vardır. Yapılacak değişiklikle devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi sağlanacaktır. Gerçekten devletimizin bekası, milletimizin hürriyeti, gerçek bir demokrasi için, muhakkak birlik ve beraberliğin garantiye alınması için bu hükümet sistemi değişikliği tarihi bir fırsat en kritik dönemde önümüzdedir." ifadelerini kullandı.