Ekonomi ‘Halka arzda ‘ölçek’ şartı gelecek’

‘Halka arzda ‘ölçek’ şartı gelecek’

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, belli bir ölçeğin üzerindeki firmaların halka arzını tercih ettiklerini ölçeği yakalayamayan firmaları ise borsaya gelmeleri yerine daha özel pazarlar ve alternatif fonlarla destekleme yoluna gitmek istediklerini söyledi.

‘Halka arzda ‘ölçek’ şartı gelecek’

Karadağ, bu kapsamda Varlık Fonu’nun yönetiminde Borsa İstanbul Grubu olarak Girişim Sermayesi Fonu’nu ayırarak girişimcileri destekleme yoluna gideceklerini belirtti. Türkiye Girişimcilik Zirvesi’nde konuşan Karadağ, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Karşımızda 2011 sonrası başlayan halka arz seferberliği ve yanlış ölçekte borsaya kote edilen bolca başarısız örnek var. Ölçeği yakalayamayan firmaların borsamıza gelmelerini istemiyoruz. Doğru ürünlerle doğru yöntemlerle onları hazırlamamız gerekiyor. Gelişen işletmeler pazarında kendi dinamikleri ile belki bir yere gelecek firmaları borsaya açarak yoğun bir regülasyon, denetim ve sıkıntı ile başbaşa bırakıyoruz. Ölçeğini yakalamış milyar dolar üstü finansal tablolara sahip firmalar için halka arzı öneriyoruz, start up firmalar için girişimciler için özel pazarımızda kurduğumuz girişim sermayesi fonları ile destekliyoruz.”

Aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Karadağ, “Varlık Fonu’nun yönetiminde biz Borsa İstanbul Grubu olarak kanunen ayırabildiğimiz Girişim Sermayesi Fonu’nu çoktan ayırdık. Buradan oluşacak havuzla destekleyebileceğimiz girişimcileri seçebileceğimiz havuzla da en kısa sürede SPK onayına gönderiyoruz, girişimcilerimizi desteklemeye başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı