Ege Halkpınar-Otogar hattı müjdesi

Halkpınar-Otogar hattı müjdesi

01.05.2017 - 05:53 | Son Güncellenme:

İzmir’de yapılması yıllardır bürokratik engellere takılan Halkapınar-Otogar Metro hattı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından proje hazırlandı, ÇED süreci başladı

Halkpınar-Otogar hattı müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından 2014-2017 yatırım programına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosu için ilk adım atıldı. Üçkuyular-Narlıdere, Buca-Üçyol metro projelerinde ilerleme kat edilmesinin ardından gözlerin çevrildiği Halkapınar-Otogar projesi ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından hazırlanan proje, İzmir Valiliği’nden onay aldı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatıldı.

Haberin Devamı

Şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 4,5 kilometrelik metro hattında 5 durak bulunacak. Halkapınar’da bulunan depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu inşa edilecek. Metro, Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek Otogar’da sona erecek.

531 milyon liraya mal olacak

İstanbul’da yapımı tamamlanan Üsküdar-Sancaktepe Metro hattında uygulanan aç-kapa yöntemi, Halkapınar-Otogar Metro Projesi’nde de uygulanacak. İşletme ve yapım maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek olan ve tavan çökmeyi engelleyen aç-kapa sistemi ile çevredeki yapılara zarar verilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Proje, 531 milyon TL’ye mal olacak.

Yazarlar