Gündem Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi? - 20 Ocak 2016

Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi? - 20 Ocak 2016

19.01.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Bugün okullar tatil mı sorusu öğrenciler için büyük merak uyandırıyor. Yurt genelinde etkili olan kar yağışı eğitim öğretimi olumsuz etkiledi. Peki bugün hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi? Valiliklerden gelen açıklamalara göre; Bursa, Zonguldak, Bayburt, Bitlis, Tunceli, Sivas, Çorum, Ordu, Gümüşhane , Çorum, ve Erzincan'da bugün okullar tatil edildi. İşte detaylar..

Hangi illerde okullar tatil edildi Bugün  okullar tatil mi - 20 Ocak 2016

İstanbul'da 20 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edilmesi olasılığı aslında çok düşük. Zira; Meteoroloji'nin hava durumu raporlarına baktığımızda İstanbul için bugün kar yağışı gözükmüyor. Ancak Bünyamin Sürmeli, 20 Ocak Çarşamba günü aşırı soğuklar, don ve buzlanma olayları için uyarıda bulundu. Don olayı nedeniyle İstanbul'da okulların tatil edilmesi de pek beklenecek bir durum değil.

Haberin Devamı

KAR İSTANBUL'U TERK ETMİŞ DEĞİL

İstanbul'da kar yağışı bu hafta için bitmiş değil. 20 Ocak Çarşamba günü mola verecek olan kar yağışı Perşembe günü tekrar kendini gösterecek. Yarıyıl tatilinin başlayacağı 22 Ocak Cuma günü ise okulları tatil ettirecek yoğunlukta kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin İl ve İlçe Merkezlerinde 5 Günlük Hava Durumu Tahmin raporuna göre 20 Ocak Çarşamba günü İstanbul parçalı bulutlu en düşük -2, en yüksek 5 derece olacak.

21 Ocak Perşembe günü bulutlu görülüyor ancak bugünün akşamında kar yağışının başlaması bekleniyor. 22 Ocak Cuma günü etkisini gösterecek olan kar yağışı 23 Ocak Cumartesi ve 24 Ocak Pazar günü de devam edecek.

20 Ocak Çarşamba günü olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilen iller;

Haberin Devamı

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

BURSA

Bursa Valiliği, gece ve bugün sabah buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle ilk ve orta derecili okulların bugün tatil edildiğini duyurdu.

BAYBURT

Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
BİTLİS
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle taşımalı sistemdeki öğrenciler için okullar bugün için 1 günlük tatil edildi.
TUNCELİ
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
SİVAS
Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

ÇORUM

Çorum kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bugün etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 20 Ocak Çarşamba günü tüm okullar tatil edildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan karın bazı olumsuzluklar oluşturabileceği belirtildi. Açıklamada, Akkuş ilçesinde İMKB Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullar, Gölköy ilçe merkezi hariç tüm okullar ile Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerindeki okulların tamamında eğitim ve öğretime 20 Ocak Çarşamba ara verildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

ERZİNCAN

Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar ile Tercan ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların, Tercan ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okulların 20 Ocak Çarşamba günü tatil edilmesini kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.