Gündem Hani siz Kürtleri savunuyordunuz?

Hani siz Kürtleri savunuyordunuz?

27.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgüt mensupları tarafından öldürülen köy kurucusu Abdulbari Gül’ün cenaze töreninde konuşan Vali Işın “Dağlarda sürüneceksiniz, öleceksiniz” diyerek sitem etti

Hani siz Kürtleri savunuyordunuz

Van’ın Erciş ilçesinde dün örgüt mensubu S.C.’nin silahlı saldırısında hayatını kaybeden geçici köy korucusu 50 yaşındaki Abdulbari Gül için Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bilal Güvenir, Abdulbari Gül’ün 26 Ağustos 1994’te Diyadin ilçesi Atadamı köyünde geçici köy korucusu olarak göreve başladığını, görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı operasyonlara katılarak kahramanlık gösterdiğine işaret etti. Daha sonra Vali Musa Işın ise şunları söyledi:
‘Elinize ne geçti?’
“30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütü dün çok sevdiğimiz bir kardeşimizi aramızdan alarak şahadetine sebep olmuştur. Ben burada PKK ve PKK’nın kollarına, onun sempatizanlarına seslenmek istiyorum. Bugün burada şehit ettiğiniz kişi 13 çocuğunu arkada bırakarak gitti. Çok mu rahatsınız, elinize ne geçti? Hani siz Kürtler’i savunuyordunuz? Siz 1984 yılından beri Kürtler’i öldürüyorsunuz. Siz Kürt köylerini yakarak 30, 40, 50 kişiyi öldürerek bu işe başladınız. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa niye Kürtler’i öldürerek bu işe başladınız? Niye Kürt ailelerinin ocaklarına ateş bırakıyorsunuz? Sizin Kürtler’in adına çalışmadığınızı çok iyi biliyoruz. Siz dağlarda sürüneceksiniz, gebereceksiniz.”