Dünya Hariri Paris’te

Hariri Paris’te

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstifası ülkesini karıştıran Lübnan Başbakanı Hariri Paris’e gitti. Macron ile görüşen Hariri, bu hafta içinde Lübnan’a döneceğini açıkladı

Hariri Paris’te

İstifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine, ailesiyle birlikte Fransa’ya ulaştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hariri’yi Elysee Sarayı’nda kabul etti. Hariri Suudi Arabistan’da bulunduğu sürenin ardından ilk kez görüntülendi. Macron ve Hariri’nin görüşmesinin ardından Hariri’nin eşi ve oğlu Elysee Sarayı’na geldi. Resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan’da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Hariri’nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa’ya geleceğini bildirmişti.
22 Kasım’da geliyor
Öte yandan Hariri’nin, dün telefonla görüştüğü Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri’ye “Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için salı günü ülkeye döneceğini” söylediği bildirildi. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Hariri, eşiyle birlikte Fransa’nın başkenti Paris’e ulaşmasının ardından Avn’ı telefonla arayarak “22 Kasım’daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için ülkeye döneceğini” söyledi.
Meclis Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada da Hariri’nin Berri’yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kutlamalara katılmak için ülkeye döneceğini vurguladığı aktarıldı.
Öte yandan Lübnan’daki İlerlemeci Sosyalist Parti Genel Başkanı Dürzi lider Velid Canbolat da, Paris’e ulaşmasının ardından Hariri’yi telefonla aradığını belirtti. Canbolat açıklamasında, Hariri’yi arayarak başarı temennisinde bulunduğunu ve yakın zamanda Lübnan’a dönmesini istediklerini ifade etti. Hariri, 4 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da istifa ettiğini açıklamıştı.