Ege Hasret artık bitsin!

Hasret artık bitsin!

24.06.2017 - 05:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in 2. Lig temsilcilerinin analizlerine Milliyet Ege sayfalarında devam ediyoruz... Bugün sıra, hem ilgisini hem sevgisini esirgemeyen Tahir Başkan’ın takımı Menemen Belediyespor’da... Sarı lacivertli ekipdeki gelişmeleri Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ile yazarlarımız Bülent Buda ve Fatih Tanfer değerlendirdi

Hasret artık bitsin

1. Menemen Belediyespor için yeni sezonda düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Geçen sezon başında Menemen Belediyespor için, Karşıyaka’nın bir önceki yıl yaptığı hataları yapıyorsunuz aman dikkat diye fikrimizi söylemiştik. Futbolun doğruları vardır. Emeklerine saygı duyarım. Hatta önümü iliklerim. Ancak yaş ortalaması bu kadar yüksek takımla hedefe ulaşamaz görüşümüz maalesef doğru çıktı. Yazık oldu. Şimdi duyuyoruz o takımdan çok sayıda oyuncuyla yollar ayrıldı. Yeni bir ekip kuruluyor. Umarım alınanlar doğru isimlerdir. Yeniden kurulan takımların geçiş süreçleri hayli zaman alıyor ve zorda oluyor. Yeni tribün, yeni oyuncular umarım Tahir Başkan’ın hırsı tüm takıma yansır da Menemen Belediyespor rahat ve hedeflediği başarıyı elde edeceği bir sezon geçirir.

Haberin Devamı

En büyük şans Tahir Başkan

Bülent Buda: Transfer ayındaki hareketliliğe baktığımızda önümüzdeki sezon yeni bir Menemen Belediyespor izleyeceğimiz kesin. Menemen Belediyespor’un en büyük şansı Tahir Başkan gibi katkı veren takımın yanından hiç ayrılmayan istekli bir kişinin olması. Oyuncu gel gitlerine karşın şuana kadar teknik adam konusunda bir kararsızlığın içinde olduklarını söyleyebiliriz. Ancak transferdeki hareketliliğe baktığımızda bu girişimlerde teknik birimin rapor doğrultusunda bir takım eylemlerin yapıldığınıda söyleyebiliriz. Önümüzdeki sezon yaşlı izlenimi bırakan bir takımdan daha diri, enerjik gençlik kokan bir oluşumu izleyebileceğimizi söylemek mümkün.Bu aşamada Suat Hoca’ylada anlaşma yapıldığına göre geçtiğimiz dönemde eksik ve gediklerin bilançosunu çıkarmak daha kolay olacaktır.

2. Yeni sezonda Menemen Belediyespor sizce TFF 1. Lig hedefine ulaşabilir mi?

Fatih Tanfer: Düşünün elinizde geçtiğimiz yıldaki oyuncuların yarısından fazlasını yolluyorsun. Veli, Hikmet, Efe, Erman, İbrahim Dağaşan, Gökhan Ünal, Haluk, Ertuğrul Aslan ile duyduğumuz kadarıyla yollar ayrılmış. Bu takımın defans merkezine 2 oyuncu, orta alana 2 oyuncu, hücuma 2 oyuncu kısacası en az 7 oyuncuya ihtiyacı var. Alınan birçok da yetenekler var.

Hatalardan ders çıkartılmalı

Suat Hoca ile anlaşılarak teknik adam sorunu doğru bir biçimde halledildi. Ancak onun gibi yetenekli teknik adamın geçtiğimiz yıl nerede hata yaptık sorusunu sorup kendi kendine doğru cevaplar vermesi başarının ilk adımıdır. Yeni yapılan tribünler, yeni heyecan ve kurulan yeni bir takım ile neden başarı gelmesin. Birde son yıllarda gördüğüm hem heyecanı hem de doğru hamleleri olan Tahir Başkan gibi bir başkanın kıymeti bilinip, hedefleri ve heyecanı doğrultusunda yol alınması başarının anahtarıdır.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bütün İzmir takımlarından daha uygun koşullarda zeminde oynayan Menemen Belediyepspor’un bence bu yıl şampiyon olmamak gibi bir lüksü olmamalı. Bütün mesele bu bilincin futbolculara doğru aşılanması.