Gündem Hastanede uyuz paniği

Hastanede uyuz paniği

11.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi’nde 11 çalışanın uyuz olması ‘karantina’ söylentilerini gündeme getirdi. Hastane karantinayı yalanladı

Hastanede  uyuz paniği

İstanbul Tabip Odası, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi’nde görülen uyuz hastalığıyla ilgili yetkililerin zamanında önlem almadığını iddia etti. İstanbul Tabip Odası 5’i taşeron işçi, 3’ü hemşire, 3’ü doktor toplam 11 kişinin uyuz olduğunu açıklarken, ‘karantina’ iddialarını yalanlayan hastane yönetimi sadece 2 taşeron işçi ve 5 hemşire olmak üzere 7 kişinin uyuz olduğunu bildirdi.

‘İnsan yerine konmuyoruz’
Hastalığın ilk görüldüğü taşeron işçi Ramazan Aykut ise “Her tarafım kaşınmaya başladı. Hasta olduğumu anlatamadım. Hastanenin polikliniğinde teşhis konulduğunda hemşirelere de bulaşmıştı. Taşeron işçi olduğumuz için insan yerine konulmadığımız için dikkate alınmadık” dedi.
Süreç iddialara göre şöyle yaşandı: Temmuz ayında vücudunda kaşıntı meydana gelen taşeron işçi Ramazan Aykut, hastalığı fark ettikten sonra hastanede tedavi olmak istedi. Ancak iddiaya göre hastane Aykut’un durumuna duyarsız kaldı. Aykut, aradan 20 gün geçmesi ve kaşıntısının hala devam etmesi üzerine bu kez aynı hastanenin Mecidiyeköy Polikliniği’ne gitti. Burada dahiliye uzmanı bir doçent tarafından Aykut’a ‘uyuz’ teşhisi konuldu. Ancak 20 günlük süreçte uyuz hastanede başka çalışanlara da bulaştı. Parazitin taşeron işçilerin giyim odasından yayıldığı belirlendi ve bu bölüm karantina altına alındı. Uyuz olan taşeron işçiler işten çıkarıldı.

‘Bu olay tek kelime ile skandaldır’
Olayın duyulmasının ardından dün Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleriyle İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri hastane önünde açıklama yaptı. TTB Hastane Temsilcisi Dr. Özkan Gülmez ise “Hastanemizin bir servisi uyuz (scabies) salgını nedeniyle kapatıldı. Taşeron çalışma düzeni ve kar amaçlı sağlık yönetimi, çalışan ve hasta sağlığını hiçe saymaktadır. Anadolu yakasının en önemli ve büyük kamu sağlık kuruluşunda yaşanan bu salgının adı tek kelime ile skandaldır” dedi.

Haberin Devamı

Hastane: ‘Karantina yok’

İddialar üzerine hastane yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, Başhekim Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Vahaoğlu, bir açıklama yaptı. İddiaları ortaya atan İstanbul Tabip Odası’nı “şiddetle kınadığını” söyleyen Odabaş, karantina iddialarını da yalanladı. 5’i hemşire, 2’i taşeron işçi toplam 7 kişinin uyuz olduğunu ifade eden Odabaş, “O serviste yatan hiçbir hastada uyuz hastalığı tespit edilmedi” diye konuştu.