Muğla HASTANELERE 2,5 YILDA 22,5 MİLYON TL YATIRIM

HASTANELERE 2,5 YILDA 22,5 MİLYON TL YATIRIM

13.10.2015 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

HASTANELERE 2,5 YILDA 22,5 MİLYON TL YATIRIM

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla’daki hastanelerde devam eden yenileme çalışmaları, malzeme alımı ve geçen hafta içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel ve hastaların yemekleri ile ilgili yaşanan polemik hakkında açıklama yaptı.
Hastanelerde yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Sekreter Himoğlu, “Hasta odalarımız başta olmak üzere poliklinikler, hasta ve yakınlarının kaldığı odalar, ameliyathaneler ve yeni açılan poliklinik binası tamamen yenilendi. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki üç hastanın bulunduğu odalardaki tefrişat tamamen yenilendi. Bu odalardaki refakatçi sandalyesine kadar yeniledik. Yine hasta odalarımızdaki tuvaletler daha modern hale getirildi” dedi.
DOKTOR SEKRETERLERİ DIŞARI ALINDI
Hasta mahremiyetini ön plana aldıklarını belirten Himoğlu, “Yeni hizmete giren poliklinikte doktor sekreterleri oda dışına alındı. Amacımız hasta mahremiyetini ön plana almaktı. Hastaların sadece doktorlar ile paylaşma gereği duyduğu rahatsızlıklarını hasta ve doktor dışında bilinmesini istemeyen hastalarımız var. Hem bunun önüne geçmek, hem de doktor sekreterlerinin hastalara yardımcı olmalarını sağladık” dedi.
“RANDEVU TALEP EDİLMEDİ”
Hastanelerdeki sendika temsilcilerine her zaman kapısının açık olduğunu belirten Himoğlu, “Bürokratik hiyerarşi kapsamında sendika yönetici arkadaşlarımız varsa eğer sorunlarını önce hastane yönetimi ile çözmek zorunda. Eğer bu sorun hastane yönetimi ile çözülmüyorsa bize gelen her talep karşısında kapımız açık. Özellikle ilçe hastanelerindeki sorunların öncelikle ilçe hastane yöneticileri ile çözülmesinden yanayım. Eğer bu sorun orada çözülmüyor ise benden randevu talep eden kimseyi geri çevirmedim. Son yaşanan yemek olayı ile ilgili, ilgili sendika yönetiminden bana randevu talebi gelmedi. Bugüne kadar bize değişik sendikalar tarafından gelen sıkıntılar ile ilgili gerekli idari ve cezai işlemler yapılmıştır” dedi.
2,5 YILDA 22,5 MİLYON TL YATIRIM
Hastanelerdeki yenileme, malzeme alımı çalışmalarına 2,5 yıl içinde önemli yatırım yatırımlar yaptıklarının altını çizen Himoğlu, “2013 yılında döner sermaye ve genel bütçe kanalıyla 2 milyon 958 bin 983 TL, 2014 yılında 12 milyon 892 bin 241 TL ve 2015 yılı içinde de 6 milyon 733 bin 340 TL olmak üzere toplam 22 milyon 584 bin 565 TL yatırım yapıldı. 2015 yılındaki 6 milyon 733 bin 340 TL’lik bölüm yıl sonuna kadar 9 milyon TL’ye sulaşması bekleniyor. 3 yılda toplam yapılan miktarının da 25 milyona ulaşması hedefleniyor” dedi.