Gündem Hastayı sedyeyle caddede taşıdı

Hastayı sedyeyle caddede taşıdı

19.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kayseri Develi’de yaşayan KOAH hastası Naciye Törk (72) fenalaşınca ambulansla Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne götürüldü.

Hastayı sedyeyle caddede taşıdı

Sevk edildiği göğüs hastalıkları bölümünde bir gün kalan Törk, ardından taburcu edildi. Doktorlar, Törk’ün ailesine, hastanın kardiyolojide de muayene edilmesi gerektiğini söyledi. Ailesi, Naciye Törk’ü kardiyoloji bölümüne götürdü. İddiaya göre, buradaki görevliler aynı gün işlem yapılamayacağını ve bu nedenle de Törk’ün ‘yatış’ işleminin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Naciye Törk’ü Develi’ye götürmeye karar veren ailesi, ambulans talebinde bulundu. İddiaya göre, görevliler, taburcu olan hastaya ambulans da verilemeyeceğini söyledi. Tepki gösteren aile, Naciye Törk’ü kendi araçlarıyla Develi’ye götürmek istedi. Aile, Törk’ü sedyeyle hastaneden çıkarıp 700 metre uzaklıktaki araçlarına götürdü. Sedyeyle caddede taşınan hastayı görenler şaşırdı. Olaydan haberdar olan hastane yönetimi, aileye ulaştı. Hastaneye geri getirilen ve kardiyoloji bölümüne yatışı yapılan Naciye Törk’ün oğlu Vedat Törk, “Sedyedeki oksijen tüpünü dahi aldılar” dedi.

‘Şov yaptı’ suçlaması

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Müdürlük yetkilileri, hasta yakınları tarafından ortaya atılan iddiaların araştırılacağını ifade etti. Gevher Nesibe Hastanesi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Hasta yakınları telefonla aranarak hastanın kardiyoloji muayenesinin yaptırılacağı bildirilmiştir. Hasta yakını idarenin bu talebini reddederek, hastasını sedyeyle kendi imkanlarını kullanarak hastane dışına çıkarmıştır. Bunun üzerine güvenlik ekiplerine talimat verilmiş, hasta kardiyoloji polikliniğine getirtilerek muayenesi yaptırılmış ve kardiyoloji servisine yatırılarak tedavi altına alınmıştır. Hasta yakını hiçbir surette idareye başvurmamış, ambulans talebinde bulunmamıştır. Hasta yakını şov yapma yoluna gitmiştir.” l CAFER ZENGİN DHA